Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Győrben fejleszt az EMT

A francia érdekeltségű, gödöllői székhelyű EMT Hungaria Kft. 640 millió forint értékű technikai, technológiai beruházást hajt végre Győrött – mondta Kaputa Lőrinc cégvezető tegnap.
A sajtolási technológiával alkatrészeket gyártó társaság új piacokat szerzett az autóipar területén, s az általuk támasztott beszállítói igények kielégítésére kezdett kapacitásbővítésbe Győrött. A fejlesztés nyomán jövő januártól a Peugeot 207-es kormányoszlopaiba kerülő betétek gyártását kezdik meg a multinacionális Fuji-Kiko cég csehországi üzeme számára, ahonnan a komplett kormányművek a szlovákiai Nagyszombat (Trnava) Peugeot-gyárába kerülnek. A kormányoszlopbetét-gyártási projektre 147,2 millió forint támogatást nyert el a társaság a GVOP technológiakorszerűsítési pályázatán. Februárban indítják a tervek szerint a gépkocsi-hűtőradiátor alkatrészek előállítását. Ezeket a multinacionális Valeo autóipari beszállító cégnek szállítják majd.
Az EMT Hungaria Kft. a győri termelés beindulása nyomán az idei 6 millió euróval szemben jövőre 8,5 millió eurós forgalommal számol, s 2010-re el szándékozik érni az 50 millió eurós árbevételt. Gödöllőn jelenleg 74 munkatársat foglalkoztat a cég, Győrött pedig 38 dolgozóval kezdi a termelést. Ez a létszám megháromszorozódhat 2010-re – mondta a cégvezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélekmelegítő délután

Az újabb és sokakat gazdagító baráti kör megszületésének ötlete és dédelgetése egy nyári… Tovább olvasom