Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Győrből a világhírnév felé

Végre megint egy musicalt láthat Győrött a közönség, mégpedig nem is akármelyiket. A győri egyetemi csarnokban az igazán exkluzív neveket felsoroló stáb a Kabaré bemutatójára készül.
A Kabaré-filmváltozat nézőinek ez a jelenet sem szorul hosszú magyarázatra...
A mostani próbák már tényleg az utolsó simítások idejét jegyzik. Jókedvvel, felszabadultan, de a nüansznyi pontosítások szándékával. A tegnap délutáni próbaszünetben Kováts Gergely Csanádot, a Kabaré koreográfusát kérdeztük.

– Egyedülálló musical születésénél lehetünk jelen, ily módon reményeink szerint egyedülálló élménnyel lepjük meg a közönséget. A Kabaré nehéz anyag, az Oscar valahol kötelez, de úgy érzem, hogy a rendezővel, a zenei vezetővel és a szereplőkkel sikerült összehoznunk egy mindenki által ismert és mégis újszerű művet.

Kováts Gergely Csanád lapunknak elárulta, hogy nem véletlenül a Kabarét választották, hiszen a musical fülledt, erotikus, lokálszerű hangulata mindig, mindenhol érdekli az embereket. Voltaképpen az egész világ a maga nemében egy nagy „kabaré". A produkciót az ország tíz nagyvárosában mutatják be, az első állomás a győri egyetemi csarnok. Az előzetes várakozást jellemzi, hogy a jegyek nagy része már elfogyott.
– Az előadás újdonsága az élőzene, amit nagyon lényegesnek tartok – folytatta a musical megálmodója.

– A néző – ha figyel – érzi a zenét, amit egy bejátszás, egy CD nem pótol. A musical úgy jó, ahogyan Bob Fosse megcsinálta és én meghajlok ez előtt. Sok mindent átvettünk ebből, az abszolút újszerűség pedig az időkorlátok felszabdalásában rejlik.

Győr után Nyíregyháza és a többi nagyváros következik, s a produceri egyeztetést követően elképzelhető, hogy a Kabarét határainkon túl is bemutatják. A kitűnő szereplőgárda mindenesetre záloga ennek, hiszen az előadásokat többek között olyan nevek fémjelzik, mint Détár Enikő, Kiss Mari, Dunai Tamás, Dolmányi Attila, Farkas Gábor és Rékasi Károly, akik két és fél hónapja a stábbal együtt erre készülnek. A pénteki premier előtt a társulat csütörtökön este nyilvános főpróbát tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangokkal és fényekkel írt öröm

Együtt a zene, a tánc, a fotó és a képzőművészet, valamint a tudomány. Szombaton a győri Művészetek… Tovább olvasom