Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Győri járműipari padló vasúti kocsikba

Újabb sikert ért el a Graboplast: ezúttal a svájci Stadler cég vasúti kocsijaiba kerül győri járműipari padló.
Újabb sikert ért el a Graboplast a járműipari padlóival. A Siemens villamosai után ezúttal a svájci Stadler cég vasúti kocsijaiba kerül győri járműipari padló. A Stadler által megrendelt 6800 négyzetméter padló felét a Graboplast már leszállította a svájci Bussnang városban lévő üzembe, ahol beépítik a vasúti kocsikba.

– A MÁV harminc darab Flirt típusú elővárosi vasúti kocsit rendelt meg a Stadler cégtől, további harminc darabra pedig opciós szerződést kötöttek, s valamennyibe Graboplast járműipari padló kerül – tudtuk meg Radnóti Zoltántól, a Graboplast Zrt. hagyományos értelemben vett EU-országok kereskedelmi vezetőjétől, aki elmondta azt is, rövid idő állt rendelkezésre, hogy a projektet elnyerjék, s ehhez igazi csapatmunkára volt szükség. Radnóti Zoltán szerint különösen kiváló munkát végzett a kutatás-fejlesztés, amely egy német designer cég elképzelései alapján rövid idő alatt teljesítette a megrendelő elképzeléseit.
A siker értékét növeli, hogy a Stadler elővárosi vasúti kocsijaihoz beszállítóként egyetlen magyar cég tudott bekerülni, a győri székhelyű Graboplast.

A Stadler 6800 négyzetméter járműipari padlót rendelt a Graboplasttól, amelynek fele már Svájcban várja a beépítést.
Radnóti Zoltán személyesen is megfordult Bussnangban, s azt tapasztalta, hogy német precizitással, korszerű eszközökkel, jól szervezett gyárban készülnek a vasúti kocsik.

Radnóti Zoltán elmondta azt is, az opciós szerződés értelmében az újabb harminc vasúti kocsit a MÁV szolnoki járműjavítójában gyártják le, így a Graboplast a járműipari padló másik felét az alföldi városba juttatja el. A próbaszerelvény már elkészült, információink szerint az elővárosi vonat az év végén szállít utasokat Budapest, Vác és Szentendre térségében.
– A kocsik gyönyörűek, úgy néznek ki, mintha egy Boeing repülőgépen ülne az ember – osztja meg tapasztalatait Radnóti Zoltán, aki azért is különösen örül a svájci megrendelésnek, mivel a munka referenciaértékű. A Stadlernél máris kilátásba helyezték, hogy újabb megrendelésekre számíthat a Graboplast, s a konkrét tervek is szóba kerültek. Eszerint egy hatvandarabos, majd egy újabb tizenhat darabos járműszerelvénybe kerülne Graboplast járműipari padló.

A mostani megrendelés értéke hetvenezer eurót tesz ki, pénzben azonban nehezen kifejezhető hozadék, hogy a Siemens után egy újabb világcég beszállítója lett a Graboplast, s ez további üzleteket generálhat.
– Jó üzletet kötöttünk, úgy érezzük, megfizették azt a tudást, amelyet a Graboplast felhalmozott – fogalmazott Radnóti Zoltán, aki elmondta azt is, a győri cég bízik járműipari padlóiban, s ezt többek között az is jelzi, hogy a Stadler cég kocsijaiba beépített padlóra tizenhárom év garanciát vállalt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változó idők

Bár Az utolsó metró már elment, Catherine Deneuve és Gérard Depardieu ismét találkoznak. Egy férfi… Tovább olvasom