Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Győri lobbizás a Vidravasért

Vajon bekerül-e Galgóczi Erzsébet regénye a legnépszerűbb 50 magyar könyv közé?
Kezdeményezés indult, hogy a Győr-Ménfőcsanakon született Galgóczi Erzsébet Vidravas című regénye is felkerüljön a legnépszerűbb ötven magyar művet tartalmazó listára. A Nagy Könyv elnevezésű országos játékhoz kapcsolódó kezdeményezést a győri polgármesteri hivatal kulturális irodája és az író nevét viselő városi könyvtár hirdette meg. A cél érdekében a város lakóinak minél szélesebb körét igyekeznek mozgósítani.

A Kossuth-díjas író regényének támogatására hívó szavazólapokat és gyűjtőládákat a hétvégi idegenforgalmi kiállítás helyszínén, valamint a város több más pontján helyezik el. A Győri Nemzeti Színház előadásai előtt hangosbemondón kérik a nézőket, hogy a teátrum márványcsarnokában lévő ládikába dobják be szavazataikat. Az egészség-piac kiállítás programjaira látogatókat könyvtárosok tájékoztatják a szavazás céljáról és buzdítják a győrieket a lobbizásban való részvételre.  
"Meggyőződésünk, hogy a Vidravasnak - amely az ötvenes évek hiteles kordokumentuma - helye van a legnépszerűbb magyar művek listáján" - mondta Tóth Nándorné kulturális irodavezető.

A Nagy Könyv - játék és a hozzá kapcsolódó televíziós programsorozat december 17-ig tart. A legjobb száz könyv - ötven-ötven magyar és külföldi kötet - listáját a szavazatok alapján április 23-ig állítják össze a szervezők.  

A legjobb 12-es listát június 11-én hozza nyilvánosságra a Magyar Televízió. Ezt követően a műveket egy-egy neves személyiség mutatja be a képernyőn, és december 17-én derül ki, melyik a magyar olvasók kedvenc könyve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseh Tamás őrült országjárása

Cseh Tamás nem tartja magát zeneszerzőnek, inkább amolyan "füttyös inasnak". Abban maradunk, azért a koncert előtt ugyanúgy várom, ahogy szoktuk. Közben még a tél is bekeményít, vagy 15 centis hó esett le néhány óra alatt. Szerencsére azért az autópálya járható volt, Tamásék már fél ötre megérkeztek. A kölcsönös üdvözlés után becuccolunk a BBMMK-ba. Tovább olvasom