Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Győri ''Tehetségbemutató'' Pop-Rock Fesztivál

Időpont: 2005 nov. 26. 20.00h-02.00h
Helyszín: PÁGISZ és ÁMK

A MIND1 együttes - kattintson a képre!
Az idei évre a rendezvény - Győrben eddig egyedülálló módon - „Tehetségbemutató" fesztivállá nőtte ki magát, ahol olyan, Győrben még kevésbé ismert, fiatal, vagy akár már több éve professzionális szinten zenélő és közönségbázissal is rendelkező együttesek adnak egymás után közel egyórás koncerteket – este nyolctól éjjel 2-ig, akik a populáris zenekultúra kommersz főáramlatától eltérő, értékteremtő alkotók, közös jellemzőjük azonban, hogy eddig a hazai médiában alig, vagy egyáltalán nem jelenhettek meg.

FELLÉPŐK:

24.00.: PEET (peet.hu)
23.00.: MIND1 (www.mind1zenekar.hu)
22.00.: KAUKÁZUS (kaukazus.hu)
21.00.: MANIFEST (www.manifestmusic.tk)
20.00.: EXPIRED PASSPORT(www.expiredpassport.com)

A pozsonyi Expired Passport nyitja a sort, majd a fiatal győri művészekből álló, igényes popzenét játszó MANIFEST következik. A MIND1 és a Kaukázus neve már ismerősen csenghet, hiszen gyakran tűnnek fel a Kispál és a Borz vagy a Pál Utcai Fiúk előzenekaraként, de önálló koncertjeik is méltán népszerűek országszerte. A KAUKÁZUS  elektro-jazzal felütött alterockja társadalomkritikus szövegeket rejt, míg a  MIND1 eklektikusan tálalja a rock, a sanzon, és a folkzene megoldásait, a találóan elgondolkodtató, néhol balladisztikus, néhol melankólikus, szúró dalszövegek köré. 

Mindkét együttes frissen megjelent lemezét mutatja be a győri fesztiválon, az előbbi címe „MIR", az utóbbié „Sóskönnyek, tengerek"

Zárásként pedig a PEET (Picit Elektronikus Egyedi Tánczene) zenekar lép fel, Győrben első alkalommal. Érdekesség, hogy a doboknál a néhány éve a Kispál és a Borzból távozott Tóth „Csülök" Zoltán ül. A PEET lemeze szabadon letölthető honlapjukról (www.peet.hu), amit eddig már ötezren meg is tettek, így várhatóan a PÁGISZ-ban is sok táncos láb fog megmozdulni rájuk.

További info: http://alterparty.pagisz.hu/

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola

Tovább olvasom