Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Győrladaméron a folytatásra szavaztak

Tatai Ernő Zoltánné szeptember 30-án képletesen úgy zárta be hivatali szobáját, rendezte el íróasztalán az iratait, hogy két nappal később ugyanoda szeretne visszamenni, ugyanahhoz az asztalhoz leülni. Öt vetélytársa volt, ám a régire voksoltak. Tatai Ernő Zoltánné az elmúlt négy év munkáját folytathatja.
– Nem tagadhatom, hogy számítottam a községbeliek bizalmára. Bármilyen kedvező is volt az elmúlt ciklus, kis lépésekkel, szépen lépésről lépésre gyarapodtunk, de hogyan is sikerült volna minden tervünket megvalósítani. Maradt bőven feladat, amit szerettem volna, szeretnék megvalósítani.
Tatai Ernő Zoltánné polgármesterré választása előtt már két évtizede dolgozott közszolgálatban, még a tanácsi időkben kezdte Dunaszegen, majd folytatta Győrladaméron. Négy éve annyi volt számára a változás, hogy a községháza egyik szobájából átköltözött a másikba. Most még csak költöznie sem kellett.
– Remélem, nem csak én gondolom, hogy hasznos a község számára a folyamatosság. Az idén sikerült felújítani a Hunyadi utcát. Tervünkben szerepelt az Árpád út felújítása is, de ez már nem sikerülhetett. Három és fél millió forint önrészre lett volna szükség, de honnan vegyük, nem volt miből. A támogatást közben megnyertük, aztán a magunk részét is most előteremtjük, tavasszal kezdődhet a munka. Az ötvenhatos emlékmű elkészítése is folyamatban volt már szeptemberben, s nagy-nagy öröm, hogy most a félszázados évfordulóra felavathattuk. A helyiek is sokat segítettek benne, mi is adtunk hozzá, az önkormányzat a kasszájából és a megye is támogatott bennünket. Az orvosi rendelőbe ezután a mozgássérültek is gond nélkül bejuthatnak. Aztán még egy örömhír, s ez már október eredménye: egy hozzánk települt asszony, Feketéné Nagy Teréz egy autóval lepte meg a községi polgárőrséget. Még az átíratást is a maga pénzén intézte. Sok helyi és nem csak itt élő támogat bennünket. A Vill-Korr képletesen hárommillió forinttal ajándékozott meg bennünket azzal, hogy elkészítette a templomunk igazán káprázatos megvilágítását. A miértre csak azt tudom mondani, amit Gasztonyi cégvezető mondott: barátságból.
Az elmúlt időszakban, néhány évben Győrladaméron mintegy kétszázötven telket alakítottak ki. Igen sok az oda települő, az ezernégyszáz lélekszámú településen a mostani négy évre is bőségesen maradt tennivaló az új önkormányzat számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyeket a Taxidermiára

Nyerjen mozijegyet a Taxidermia c. film november 10-ei vetítésére, melyen magával a rendezővel is… Tovább olvasom