Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Győrött gondolkodtak az egészségről

Sok-sok alma, narancs, jóízű gyümölcslé várta tegnap a Marcalvárosi Közoktatási Központ színháztermébe érkező vendégeket, ahol bemutatták a „Gondolkodj egészségesen!” országos programot. Utána a Sün Balázs, a Lepke és a Benedek Elek Óvoda kicsinyeinek hírességek tartottak játékos foglalkozásokat.
A magyarok több mint fele elhízott. A szakemberek többsége úgy véli, hogy a megelőzést, az egészséges életmódra nevelést kisgyermekkorban kell elkezdeni. Ennek szellemében találta ki az óvodásoknak és szüleiknek Bácskai Márta – ahogy mondta: annak idején maga is kövér kislány volt – a „Gondolkodj egészségesen!” programot.
Az ötletgazda az egészség védelmét szolgáló, a táplálkozást és a mozgást népszerűsítő elképzeléséhez támogatókat és a programot népszerűsítő arcokat is talált.
Így például Benedek Tibor olimpikon vízilabdázó, Kovács Lázár mesterszakács is mellette kampányol, de a programfüzetben arcával, intézményében munkájával Holle Zsuzsa, a győri Sün Balázs Óvoda vezetője is népszerűsíti az egészséges együtt gondolkodást. Véleménye szerint nagy felelősség hárul az óvónőkre, hiszen közvetlen és mindennapi kapcsolatban állnak a gyerekekkel, a szülőkkel, akik számára – tapasztalata bizonyítja – fontos a nevelők véleménye, a szülők megtartják a tanácsokat. Holle Zsuzsa hangsúlyozta: nekik az óvodában a kicsik testi-lelki-mentális fejlődését kell biztosítani és segíteni, hogy mielőbb megismerkedhessenek az egészséges életmóddal. Ez utóbbit szolgálja, hogy a napokban 225 győri óvodásnak adták azt az ajándékcsomagot, amely a „Gondolkodj egészségesen!” programot ismerteti, népszerűsíti.
A győri egészségnap részeként a Sün Balázs, a Lepke és a Benedek Elek Óvoda kicsinyeit Benedek Tibor és Fodor Rajmund olimpikon vízilabdázók mozgatták meg játékos feladatokkal, Kovács Lázár, a népszerű mesterszakács pedig egészséges ételek, ízletes saláták, gyümölcskoktélok készítésére tanította az ovisokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky: A főváros kára 50, az államé 100 milliós

Az éjszakai demonstrációk nyomán a főváros kárelhárítási költségei 50 millió forintra rúgnak –… Tovább olvasom