Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Gyors brüsszeli beavatkozást sürgetnek a biztosítók

Gyors brüsszeli beavatkozást sürgetnek a nagy európai biztosítótársaságok a magyar kormány magánnyugdíjpénztárakat szerintük fenyegető új terve miatt - írja keddi számában a Népszabadság.
Fenyegetve érezve a közel hárommillió magyar magánpénztári tag 2700 milliárd forintos nyugdíj-megtakarítását, a tizenkét legnagyobb európai biztosítótársaság levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez és a témában felelős összes biztoshoz, valamint Herman Van Rompuyhoz, az Európai Tanács állandó elnökéhez, hogy mihamarabb térítsék jobb belátásra a magyar kormányt - írja a lap. Ezen felül a társaságok sérelmezik: a kormány a magánpénztári tagokat arra ösztönzi, hogy térjenek vissza az állami felosztó-kirovó rendszerbe. A biztosítók szerint ezzel felülírja a korábbi reformintézkedéseket. A társaságok jelzik: maguk is készek tárgyalni a kormánnyal a kölcsönösen elfogadható megoldásról, "amely tiszteletben tartja az uniós alapelveket is".

Olvasóink írták

 • 5. achilleus 2010. október 20. 12:50
  „Nem kötelező visszalépni, viszont belépni (bizonyos esetek kivételével) kötelező (volt). Úgy kellett volna dolgozni - a legkevésbé sem tisztelt biztosítók - hogy eszébe se jusson senkinek visszalépni. Akkor most mitől félnek? Vagy nem úgy dolgoztak? Ne Brüsszelhez forduljanak, hanem próbálják meggyőzni az embereket, hogy maradjanak. Vagy magukat nem érdeklik az ügyfelek, csak a biztos (mert kötelező!) kaszálás? (A maguk mohósága egyébként még a Gyurcsány-kormányt is arra késztette, hogy a már eleve idősen beszervezetteknek törvényes lehetőséget adjon a "menekülésre". Akkor nem tiltakoztak?”
 • 4. achilleus 2010. október 20. 12:24
  „És kedves biztosítók. Ugye nem önök voltak azok, akik kijárták Vereséknél és a korábbi PSZÁF-nál, hogy még májusban is küldhessenek olyan "egyenlegértesítőt", amelyben az előző év végi befizetések 1-2, majd 2-3 hónap HIÁNYKÉNT szerepelhetett?? Majd még a reklamáció útját is elvágták! Nem szégyellik magukat az infláció alatti teljesítménnyel? Na tűnés!”
 • 3. achilleus 2010. október 20. 12:11
  „Ezek után, ha még lettek volna kétségeim, amint lehetővé teszik, azonnal visszalépek az állami rendszerbe, tisztelt hányING-er és társai. Pusztuljatok innen!”
 • 2. szilléri 2010. október 19. 19:47
  „3,7 millió adófizető van hazánkban.
  Ezek szerint 3 millió magán biztosítós ?
  Hát basszus ! Végre kisebbségi vagyok. Szeretnék kérni egy székházat, néhány száz milla támogatást, pénzt, paripát és fegyvert a hátramaradó 700 ezer ,,öreg" állami nyugdíjjárulékban senyvedő adóalany nevében.

  Mi az a 36 év pénzkidobás ?????”
 • 1. deszkás 2010. október 19. 13:29
  „Na erre befizetnék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliókat lopott el egy orvosi hálózat

A betegek jogosulatlanul megszerzett adatai alapján, orvosi kötszerekre több százmillió forintos… Tovább olvasom