Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Gyors mozgású hidegfront érkezik viharos széllel

Az északnyugat felől érkező, viharos széllökésekkel kísért markáns hidegfront várhatóan az éjféli órákban éri el hazánkat.
Szerda hajnalra viharos gyorsasággal érkezik meg az a hidegfront, amely kedd délután még több száz kilométerre, Németország felett helyezkedik el.

Az északnyugat felől érkező, viharos széllökésekkel kísért markáns hidegfront várhatóan az éjféli órákban éri el hazánkat, és a reggeli órákra már át is halad a Dunántúl felett. A hidegfronthoz kapcsolódóan a szél hirtelen válhat viharossá, a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén a széllökések sebessége több helyen 70-95 km/h között várható, de a Dunántúlon és a Duna vonalában átmenetileg a 100-110 km/h feletti széllökéseket sem lehet kizárni.

A hidegfronthoz kapcsolódó viharos széllökések ereje jelentősen csökken az ország középső részét elérve, így hazánk északkeleti, keleti harmadán már nem várhatók 70-75 km/h-t meghaladó széllökések.

Szerda reggelt követően napközben, a hidegfront mögött az északnyugati szelet már nem kísérik 90 km/h-t meghaladó széllökések, általában 45-70 km/h-s széllökések fordulhatnak elő a Dunántúlon és az ország középső részén.

A gyorsan átvonuló hidegfronthoz kapcsolódóan az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadék várható. Szerda estig a Tiszántúlt leszámítva területi átlagban 20-45 mm csapadékra számíthatunk, azonban a Dunántúl északi és középső részén, valamint az Északi-középhegység térségében helyenként 50-60 mm is hullhat.

A front előtt éjszaka a Dunántúlon helyenként intenzív zivatar is előfordulhat, felhőszakadás (lokálisan nagyobb, mint 20-25 mm), viharos szél (70-80 km/h-t meghaladó lökések), esetleg jégeső (2 cm alatti jégméret) kíséretében.

Kérjük, kísérjék figyelemmel a folyamatosan frissülő térképes figyelmeztető előrejelzést, és riasztást: http://veszelyjelzes.met.hu!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyvert, lőszert, pálinkát foglaltak le egy tanyán

Négy fegyvert, több mint száz lőszert, különböző trófeákat és prémeket, valamint több mint tizenöt… Tovább olvasom