Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Gyorsítanák a devizaügyeket: a lakhely szerinti bíróság döntene

Az ítélkező fórumok kiegyensúlyozott működéséért felelős OBH többek között azért javasolt törvénymódosítást, mert az ügyek nagy része a fővárosi bíróságokat terheli.
A jövőben az adósok lakóhelye szerinti bíróság ítélkezhetne azokban a perekben, amelyeket a kölcsönfelvevők a hitelszerződés tisztességtelen kikötései miatt indítanak - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

A lap írása szerint várhatóan a héten tárgyalja a parlament azt a törvénymódosítást, amely a devizaperek gyorsabb megítélését és arányos elosztását tennék levehetővé a bíróságok között.

Benkő Imola bíró, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) jogszabály-véleményezési osztályának munkatársa a lapnak elmondta: az ítélkező fórumok kiegyensúlyozott működéséért felelős OBH többek között azért javasolt törvénymódosítást, mert az ügyek nagy része a fővárosi bíróságokat terheli.

Egy másik javaslat szerint a három millió forintnál nem nagyobb követeléseket lezáró jogerős döntések felülvizsgálatára minden esetben lehetőség nyílna.

A parlament alkotmányügyi bizottsága ezeket a javaslatokat elfogadta, így kerülhet a kérdéskör a törvényhozás elé - írja a Magyar Nemzet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sukoró-ügy: Joav Blum bíróság elé áll

A befektető a nevével fémjelzett sukorói kaszinóberuházáshoz kapcsolódó telekcsere ügyében zajló… Tovább olvasom