Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé Toroczkait

Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye ifjúsági Mozgalom hétfőn este elfogott tiszteletbeli elnökést. A rendőrök a Nagymező utcai tömegoszlatás közben fogták el és állították elő Toroczkait. A férfi ellen rendzavarás és gyülekezési joggal visszaélés miatt indult eljárás.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendzavarás ügyében lesz gyorsított eljárás, a férfit csütörtökön állítják bíróság elé. A gyülekezési joggal való visszaélés miatt még tart a vizsgálat.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, Toroczkai Lászlót hétfőn este a rendőrök elfogták a Nagymező utcában. A Nagymező utcába vonult át a Toroczkai által a Szabadság téren buzdított tömeg és a rendőrökre támadtak, akik az elkordonozott Andrássy utat védték. Az utat egyébként a védett személyekkel - köztük a miniszterelnök részvételével - megtartott ünnepi díszelőadás miatt zárták le. A rendőrök ekkor fogták el Toroczkait. A férfit később vidékre szállították, mert feltételezték, hogy illegális demonstráció kezdődik miatta, ha valamelyik fővárosi intézményben tartják. A rendőrség ezért nem közli, hogy hova szállították a 29 éves Toroczkai Lászlót.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idős férfit gázoltak halálra Budapesten

Halálra gázoltak egy idős férfit kedden este Budapesten - közölte a BRFK sajtóügyeletese. A baleset… Tovább olvasom