Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Gyorssegély a kézigránátos gyilkosság árváinak

300 ezer forintos gyorssegélyt adott a pécsi kézigránátos gyilkosság miatt árván maradt gyerekeknek Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. A Népjóléti Bizottság elnökével egyetértésben utalták ki nekik a pénzt - tájékoztatott Tasnádi Péter Pécs polgármestere.
Kedd éjszaka dobtak egy kézigránátot a pécsi családi ház egyik szobájába, az ablakon keresztül. Az egyik feltételezés szerint a gránát a két szülő közé esett akkor, amikor az ágyon feküdtek és a tévét nézték. A 35 év körüli férfi és párja azonnal meghalt. Rajtuk kívül a szobában volt három gyermekük is: valószínűleg az ágy mellett, a szoba egyik távolabbi sarkában lehettek, ezért könnyebb sérüléseket szenvedtek. A rendőröket a negyedik gyerek hívta, ő a robbanáskor egy másik szobában volt.

A rendőrség mellett a szomszédok is azt gyanítják, hogy bosszúból ölték meg a párt. Az egyik szerint a családhoz szinte naponta jöttek olyan emberek, akiket az utcában nem ismertek, és a rendőrök is gyakran jártak a házuknál.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: szerdán két, az elmúlt időszak erőszakos támadásaival kapcsolatos döntést hozott Bencze József országos főkapitány. Az első döntés szerint a Nemzeti Nyomozó iroda irányításával külön nyomozócsoportot állítanak fel a Molotov-koktélos, fegyveres és kézigránátos támadások felderítésére. A másik döntés, hogy a pécsi kézigránátos támadás ügyében 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a főkapitány.

Olvasóink írták

 • 7. dodó 2008. november 20. 20:07
  „Frissítés (nov. 20. 12.29): Egy helyi, "Szilárd" keresztnevű építész hozzászólása :

  "Info adalék az ügyhöz: Üdv mindenkinek. Írok, ha már pécsi vagyok és hallottam ezt-azt. Muszáj leírnom, mert felháborít és elkeserít, hogy megpróbálják egyesek a magasfokú rasszizmus melegágyának beállítani az országot. Nem mondom, hogy nem létezik a probléma, de csak olyan szinten, ami mindenhol megvan. Sőt a nyugati országokhoz és környező országokhoz képest itt az egyik legkisebb, csak egyből médiát kap a legapróbb esemény. Ez egyértelműen a média bűne. Alapvetően igaza lenne, ha mindenhol azonos lenne ez. De mindenhol titkolják, mint a terrorizmus esetében is, hogy ne kapják meg az ingyen médiát.
  Az esetről: Ez a pécsi kedves család autókereskedéssel foglalkozott. BRUHAHAHAHAHA BRUHAHAHA
  Ez a kedves úriember, azonkívül, hogy futtatott prostituáltakat, a fő tevékenységének mondható, a hitelek felvetetése más emberekkel (öregek, kiszolgáltatottak) erőszakkal. És az adott termék megvásárlása hitelből és eltulajdonítása. Hitel nem fizetve. Másik, az uzsora kölcsönök és itt lép be az autókereskedés, mert aki nem bírt fizetni, ahhoz asszonnyal elment és beült az "adós" kocsijába és elhozta.
  A házat látni ugyan, de azt nem mondták, hogy audikkal furikázott a szegény család. Mostanában lejebb adta és szuzukival járt. (Gazdasági válság)
  Rendőrségről: Az ottani kisbolt előtt állt pár napja, a szuzukival. Rendőr megérkez, és igazoltat, kér igazolványt. Mondja nincs. Erre rendőr, lekezel és elköszön.
  Hmmmmm......

  Na ezeket egy, a környéken lakótól hallottam.
  Csoda a gránát????????????????? Valaki besokallt. A szomszédjával állítólag folyamatos volt a balhé. Rendőrség is többször kiment. A konkurencia mindig erőszakot szül. Nem is folytatom.
  Nem rasszista tett volt!! Tény. Elegem van."”
 • 6. geza 2008. november 20. 15:10
  „Ez a kedves úriember, azonkívül, hogy futtatott prostituáltakat, a fő tevékenységének mondható, a hitelek felvetetése más emberekkel (öregek, kiszolgáltatottak) erőszakkal. És az adott termék megvásárlása hitelből és eltulajdonítása. Hitel nem fizetve. Másik, az uzsora kölcsönök és itt lép be az autókereskedés, mert aki nem bírt fizetni, ahhoz asszonnyal elment és beült az "adós" kocsijába és elhozta.
  A házat látni ugyan, de azt nem mondták, hogy audikkal furikázott a szegény család. Mostanában lejebb adta és szuzukival járt. (Gazdasági válság)”
 • 5. efje 2008. november 20. 13:25
  „Hallgatunk. Mesélj!”
 • 4. molotovkoktél 2008. november 20. 13:09
  „srácok,azér kiváncsi volnék Szögi tanár úr családja vagy M. Roland édesanyja mennyi gyorsegályt kapott. Van egy olyan érzésem,hogy semmit,de nekik persze jár a segíly.
  "a rendőrök is gyakran jártak a házuknál" Amúgy pécsiként tudnék mesélni arról a környékről és az ott élőkről...”
 • 3. dodó 2008. november 20. 11:38
  „Bármennyire próbálom, mégsem emlékszem, hogy a nemrég egy 21 éves cigány által megerőszakolt, baltával kettévágott fejű, levágott lábú és kinyomott szemű kirabolt 81 éves idős magyar asszony hozzátartozói kaptak volna 300 000 ft-ot. Az idén cigányok által meggyilkolt mintegy száz magyar esetében sem! Ha viszont cigány öl cigányt, megy a sajnáltatás és a segítség (a mi adónkból)!”
 • 2. batray 2008. november 20. 10:53
  „Kell a pénz a torra legyen mit elinni wazze.Van itt pénz,csak a szegény magyar családok halnak éhen lassan wazze”
 • 1. sr 2008. november 20. 10:08
  „Gyorssegílyke! Miért? A családfő nem "takarított" meg semmit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karsai baltával kergette el a betörőket

Kétszer jöttek Karsaihoz a rablók. Másodszorra baltával várta őket az MSZP-s képviselő. Tovább olvasom