Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Győrszentiváni aggodalmak

„ Az új rendezési tervvel alapvetően elégedettek vagyunk. A részönkormányzat véleményét az esetek többségében figyelembe vették. Örülünk annak, hogy a szabályozás rendezi a Vonal utat és a belvízelvezető rendszert” – válaszolta a Kisalföld kérdésére Sághy Zsolt. A győrszentiváni önkormányzati képviselő ezeken túl problémákról is beszámolt.

Ezek közé tartozik, hogy a jogszabály a városrészen jelölte ki egy új vasúti rendező pályaudvar helyét annak ellenére, hogy ellene a részönkormányzat és a lakosság is tiltakozott (és tiltakozik). A helyiek attól tartanak, hogy a vasút általi kettéosztottság a mostaninál is több tilos jelzés miatt erősödne, ráadásul a zajhatás is nőne.
Ugyancsak nem sikerült elérni, hogy a tervben a 10-es főút mellett szolgáltatóiparnak jelöljenek ki területet, amire Sághy Zsolt szerint nagy szükség lenne. A képviselő fájlalja azt is, hogy a majdani keleti tehermentesítő út nyomvonala – még módosítás után is – nagyon közel került a lakott részekhez. A helyi politikus úgy véli ugyanakkor, hogy a győr–gönyűi kikötő megközelítését javító Malom úti kapcsolat megoldása nagyon jól sikerült.
Czifrik Mihályné – aki Győrszentiván egy részét, valamint Likócsot képviseli a városi közgyűlésben – megjegyezte: egyetért a képviselőtársa által elmondottakkal. Hozzátette: rengeteg lakossági fórumot tartottak – amelyeken általában dr. Németh Iván, a rendezési terv készítője és Kozmon Kinga, a főépítési iroda akkori megbízott vezetője is jelen volt –, ahol mindenki elmondhatta a véleményét a problémásabb kérdésekről. P ennek tulajdonítja, hogy a rendelet elfogadása és hatálybalépése óta a lakosság részéről nem hallott kifogásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi segítségnyújtás: nagy az érdeklődés

A jogi segítségnyújtó szolgálat tavaly ősztől kihelyezett ügyfélfogadást tart Sopronban. A bajban… Tovább olvasom