Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Gyúlékony anyaggal locsolta le, majd meggyújtotta volt élettársát

Bántalmazta volt élettársát és annak jelenlegi barátját egy férfi a Borsod megyei Nyékládházán; lelocsolta őket gyúlékony anyaggal; a nőt meg is gyújtotta, majd leégette a fél házat - tájékoztatott a rendőrség csütörtökön.
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a 40 éves nyékládházi férfi ellen jelenleg különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlet bűntettének gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az előzmény kapcsán közölte: az eset vasárnap történt. A 40 éves férfi elment volt élettársához, ott őt is és jelenlegi párját is bántalmazta, aztán elment. Később visszatért, majd lelocsolta őket égést gyorsító anyaggal. A nőt sikerült meggyújtania, a ruházata lángra kapott, a barátja próbálta megmenteni, eloltani a tüzet.

A 40 éves férfi eközben a házat is körbelocsolta a gyúlékony anyaggal, és meggyújtotta. Miután ez berobbant, a fél ingatlan leégett, lakhatatlanná vált - mondta.

A nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és hasonlóképp a támadó 40 éves férfi is. A nő barátja nem sérült meg különösebben. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit - jegyezte megy Dobi Tamás.

Olvasóink írták

 • 2. dodó 2010. május 13. 21:26
  „Hogy jobban megismerhessük ezt az elfogadni való kultúrát:

  "A másodfokon eljáró Tolna Megyei Bíróság szerdai határozatában új eljárásra kötelezte a Szekszárdi Városi Bíróságot, annak a szálkai férfinak az ügyében, aki mindkét lányát megerőszakolta.
  Részben megalapozatlanság miatt, részben azért, mert az első fokú ítélet a vádat nem merítette ki. A megyei főügyészség a vérfertőzés bűntettének a megállapítását is kezdeményezte, s nem ért egyet azzal, hogy a férfit a súlyos testi sértés vádja alól felmentették.

  Az italozó életmódot folytató pár öt gyermeket nevelt, köztük az asszony első házasságából származó fiát. Az első fokú ítélet megállapításai szerint a férfi ütötte-verte, valósággal sanyargatta a családját, beleértve élettársát is. Különféle tárgyakkal ütlegelte a gyerekeket.
  Egy ízben családi összetartozásra hivatkozással arra kényszerítette őket, hogy pengével vágják meg alkarjukat. Máskor kisebbik leánygyermekét megrugdosta, mert úgy gondolta, hogy terhes. A bűncselekményeket 2003 és 2008 között követte el, de közben 2006 májusától 2008 januárjáig börtönben volt. Amint szabadult, a szörnyűségek folytatódtak. 2005-ben az akkor 15 éves nagyobbik lányát két-három alkalommal, 14 éves kisebbik lányát pedig legalább hússzor erőszakolta meg. Nevelt fiát arra kényszerítette, hogy a kisebbik lánnyal, vagyis saját féltestvérével, más alkalommal pedig, hogy az anyjával is közösüljön. 2008-ban a lányt és az anyját kényszerítette fajtalankodásra.

  Első fokon állatkínzás miatt azért marasztalták el a vádlottat, mert gyerekeit arra kényszerítette, hogy végignézzék, amint ő maga baltával fejbe verve kutyákat és macskákat öldös, sőt, hogy ők is hasonlókat kövessenek el. A vádlott a bűncselekmények elkövetését, az állatkínzás kivételével, mindvégig tagadta."
  /TEOL.hu/”
 • 1. Stn 2010. május 13. 20:50
  „"Könyörgöm, akasszuk fel!" :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz helyzetben vannak a magyar szállodák

Szeged - A magyar szállodáknál a vendégéjszakák száma növekedett ugyan, több tényező miatt most… Tovább olvasom