Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

˝Gyűlölködő csetepatéra˝ számít az államtitkár március 15-én

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint az ellenzék és holdudvara "gyűlölködő csetepatét kíván csinálni" a március 15-i nemzeti ünnepből.
Kovács Zoltán az MTI-nek nyilatkozva így reagált arra, hogy a március 15-i budapesti Milla-tüntetésen való részvételre szólítottak fel ismert francia értelmiségiek hétfőn a Libération című francia baloldali lapban. "2012. március 15-én a magyar demokratákkal leszünk, hogy leküzdjünk egy olyan bajt, amely tragikusan fenyegeti Európát" - fogalmaztak az aláírók a közleményükben, amelyet Mindenki Budapestre március 15-én címmel tettek közzé a lapban.

Az államtitkár szerint az ellenzék és holdudvara "olyan messziről jött embereket utaztat be szervezetten, akik talán életükben először jönnek ide, de Magyarországot gombnyomásra szapulják, és akikről a magyar emberek azt sem tudják, kik is ők".

A kormány és az emberek többsége méltó, békés, családi ünnepre készül - jelentette ki Kovács Zoltán, hozzátéve, bízik abban, hogy minél többen részt vesznek a budavári családi programokon, és elmennek a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, valamint a Kossuth Lajos térre is, "hogy közösen ünnepeljük".

A Libérationban megjelent közlemény aláírói között szerepel Patrice Chéreau rendező, Daniel Cohn-Bendit európai képviselő, Caroline Fourest esszéista, Stéphane Hessel diplomata, Mark Hunyadi, a Leuveni Katolikus Egyetem filozófiatanára, Jean-François Julliard, a Riporterek Határok Nélkül korábbi főtitkára, Axel Kahn genetikus, Léo Kaneman a Genfi Emberi Jogi Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Serge Klarsfeld a franciaországi deportáltak ügyével foglalkozó történész, Ivan Levai újságíró, Sandrine Mazetier párizsi képviselő, Edgar Morin szociológus-filozófus, Rajk László, az SZDSZ egyik alapítója, Jean-Louis Servan-Schreiber, a Human Rights Watch Franciaország elnöke, valamint Michel Wievorka szociológus.

Olvasóink írták

  • 3. racionalitás? 2012. március 13. 07:37
    „tükörbe kéne nézni...és nem a tükröt összetörni....kuruczoskodó---önmagukkal harcoló fityiszbagázsnak !!!bal agyféltek a jobb agyféltek ellen....”
  • 2. szatyi 2012. március 12. 20:11
    „És a lengyel szimpatizánsokkal mi az ábra?”
  • 1. spiler 2012. március 12. 18:09
    „nem lesz itt semmi,,,,már annyira tele a puttonyunk,hogy.... ráadásul neméri meg,nekünk nem fizetnek...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpia: Orbán és Borkai is elégedett a változtatásokkal

A miniszterelnök és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is komoly előrelépésként értékelte azokat az új jogszabályokat, amelyekkel újabb források nyílnak meg a magyar sport számára. Tovább olvasom