Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Gyurcsány-Fico találkozó lesz szombaton Kormáromban

Szombaton Komáromban, vagy Komárnóban találkozik egymással Gyurcsány Ferenc magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök - tájékoztatott a kormányszóvivő.
Daróczi Dávid elmondta: Gyurcsány Ferenc azután hívta fel telefonon a szlovák kormányfőt, hogy kedden hivatalában fogadta a Magyar Koalció Pártjának (MKP) elnökét és alelnökeit.

Daróczi hozzátette: a szombati munkatalálkozó célja, hogy mindkét ország megmutassa: az ország vezetői nem engednek a szélsőséges nacionalizmus és a radikalizmus csábításának, illetve, hogy a miniszterelnökök megerősítsék elkötelezettségüket az európai normák, értékek és elvek mellett. A két kormányfő stábja megkezdte a munkatalálkozó szervezését.

Csáky Pál az MKP elnöke és Gyurcsány Ferenc keddi megbeszélésükön egyetértettek abban, hogy a két ország kapcsolatainak helyreállításához a lehető legmagasabb szintű párbeszéden keresztül vezet az út.

Göncz Kinga külügyminiszter kedden az Országgyűlés Külügyi Bizottsága ülésén elmondta: a szombati találkozón Magyarország kezdeményezni fogja egy közös nyilatkozat elfogadását, amely rögzíti a két ország békés együttélésének, valamint a kisebbségekkel kapcsolatos intézményeknek és oktatási normáknak a fontosságát. A külügyminiszter hozzátette: a két héttel ezelőtti dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történtekkel kapcsolatban Magyarország szlovák vizsgálat lefolytatását kéri majd a szombati találkozón.

Olvasóink írták

 • 16. Arc 2008. november 13. 08:07
  „Magyarok! Pont ugyanolyan mondvacsinált hülyeséggel akarod megmagyarázni az analfabetizmusodat, mint Gyurcsány. Mondom, hogy gyanús vagy!”
 • 15. magyarok 2008. november 12. 15:34
  „még=mint”
 • 14. magyarok 2008. november 12. 15:33
  „k.elvis... :) Aki értelmes és nyugalomra vágyik az már a nagy orrúak családjába tartozik? Háta ja akkor azt hiszem oda tartozok, inkább még a szélsőséges Nácikhoz...”
 • 13. magyarok 2008. november 12. 15:32
  „Kedves Arc!

  Tudod, ha egy írásban szerepel két különböző mondat attól nem biztos, hogy azokat össze kell értelmezni... Én nem tehetek arról, hogy értelmetlen vagy és ezt nem tudod, külön szedni. Nézd meg kedves agyatlan barátom, hogy az első az arról szolt, hogy örültem annak ami történik és próbáltam arra ösztökélni, hogy ez így jó, nehogy már azok irányítsanak akik elmebajosak! Míg a második része annak szólt, hogy a mögöttem író belabácsi mily kedves hozzá szólást tett... ha gondolod és valamit nem értesz még az életben nyugodtan szóljál, szabadidőmben szívesen elmagyarázom :)”
 • 12. Power 2008. november 12. 07:56
  „Feco és Fico között minimális különbség van!”
 • 11. Arc 2008. november 12. 06:25
  „Kedves magyarok! Engedd meg, hogy idézzek két részletet az iménti hozzászólásodból:
  "próbálom békére ösztökélni az embereket"
  "agyatlan barmot akik olyanok mint te!
  Rosszindulatú, szélsőséges fasiszták!"

  Ezt nevezem én békére ösztökélésnek! Félrebeszélsz, mint a sebesült katona! Az egyik mondatoddal meghazudtolod a másikat. Kísértetiesen hasonlítasz Gyurcsányra! Gyanús vagy!”
 • 10. k.elvis 2008. november 11. 23:19
  „magyarok,aranka ti magyarok vagytok?Vagy a nagyorrúak családjába tartoztok?”
 • 9. magyarok 2008. november 11. 22:34
  „belabácsi te mekkora lúzer vagy! Mi a bajod, hogy nem szidom a kormányt agyatlanul mint a sok seggfej teszi??? Vagy talán az, hogy próbálom békére ösztökélni az embereket?
  Ja és nem engem kellene lemoderálni, hanem a sok agyatlan barmot akik olyanok mint te!
  Rosszindulatú, szélsőséges fasiszták!”
 • 8. belabacsi 2008. november 11. 22:12
  „az 5-öst kérem lemoderálni . ennek mindent lehet??”
 • 7. belabacsi 2008. november 11. 22:11
  „3.as boritsd az egyes fejére :Dx”
 • 6. belabacsi 2008. november 11. 22:09
  „fico-feco pusziljatok meg egymast”
 • 5. magyarok 2008. november 11. 22:08
  „ketteske akkor lehet, inkább neked kellene menned te biztosan sokkal értelmesebb vagy a 8 általánosoddal...
  hármaska, tudok mikor lenne 3 tróger lúzer találkozója? Ha te is ott lennél... És mikor lenne pár ezer lúzer találkozója, ha ott lenne az össze szélsőjobbos aljadék...”
 • 4. aranka2 2008. november 11. 21:45
  „Hiába, nagy a baj, kénytelenek találkozni. A magyar és a szlovák csürhe nagy egységben püfölné egymást, normális emberek ezt nem hagyhatják egyik oldalon sem.”
 • 3. Tamas42 2008. november 11. 17:53
  „Két troger-luzer találkazója lessz!! Ételme mi lessz?? Egy nagy szar.”
 • 2. 751510 2008. november 11. 16:49
  „Értelmes párbeszédhez értelmes emberekre lenne szükség.”
 • 1. magyarok 2008. november 11. 16:13
  „Na végre már éppen ideje, hogy értelmes emberek módjára beszéljenek és ne hagyják, hogy a szélsőséges csürhe irányítsák mindkét oldalon az eseményeket! Más kérdés, hogy nálunk csak egy csürhe párt alatt fut ez a dolog míg az ő csürhe pártjuk a kormányban kapott helyett!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zuschlag nem akart újabb vallomást tenni

Zuschlag János meghallgatásával folytatódott kedden a politikus és társai ellen indított büntetőper… Tovább olvasom