Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Gyurcsány: 10 év legtisztességesebb beszéde volt az őszödi

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Kurier című osztrák lapnaknak adott interjújában elismerte, szigorú intézkedéseket hajtottak végre. Gyurcsány szerint őszödi beszéde az elmúlt tíz év legtisztességesebb beszéde volt.
Magyarország jelenlegi problémáit részben az okozta, hogy az utolsó hat évben 40 százalékkal nőtt a bérek vásárlóértéke, és a kormánynak nincs más választása, mint hogy ebből idén mintegy 3 százalékot visszavegyen - fejtette ki a Kurier című független osztrák napilapnak adott interjúban Gyurcsány Ferenc.

A magyar miniszterelnök utalt a 10 százalék körüli államháztartási hiányra, és megjegyezte: balga lenne az a politikus, aki örülne a reáljövedelmek csökkenésének, viszont egyenesen őrült lenne az, aki a jelenlegi helyzetben nem akarna reformokat végrehajtani. Hangsúlyozta, hogy a jövő esztendőben a jövedelmek nem fognak tovább csökkenni.

Gyurcsány szerint gyávaság volt a politikusok részéről, hogy az elmúlt években mindig azt mondták, amit a választók hallani szerettek volna, sőt még jobb életet ígértek nekik, mint amit a gazdasági növekedés lehetővé tesz.

A balatonőszödi "hazugságbeszédre" utalva Gyurcsány megismételte: ez volt az elmúlt tíz év legtisztességesebb beszéde, melyben ő kimondta, hogy a dolgok így nem mehetnek tovább. "Amit mi teszünk, és nemcsak mi, hanem az egész magyarországi politikai elit, az hazugság" - utalt a beszéd fő mondanivalójára. Mint mondta, okult azonban az esetből, megtanulta, hogy miniszterelnökként ilyen dolgokat még a saját frakciója előtt sem mondhat. "Most mindig úgy beszélek, mintha valaki lehallgatna."

Gyurcsány egyetértett azzal, hogy a politikai eliten belül mély megosztottság van, de tagadta, hogy ez a társadalomban is léteznék.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivonultak a szocialisták

Átalakítják a hivatalt – döntötte el a testület fideszes többsége a csütörtöki közgyqlésen.… Tovább olvasom