Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Gyurcsány: 2014-ben nem lesznek szabad választások

A Demokratikus Koalíció elnöke "az Orbán rendszerét elsöpörni akarók" közös ügyévé tenné október 23-át.
Gyurcsány Ferenc szerint 2014-ben nem lesznek szabad választások. A Demokratikus Koalíció elnöke szerdai közleményében bírálta a Fideszt a választói névjegyzékkel kapcsolatos javaslat miatt, és azt is tudatta, hogy "az Orbán rendszerét elsöpörni akarók" közös ügyévé tenné október 23-át.

A volt miniszterelnök bírálta a többi közt azt az indítványt, amely az alaptörvényben rögzítené: a magyarországi lakhellyel rendelkezők csak elektronikus úton vagy személyesen kérhetik felvételüket a választói névjegyzékbe, ez levélben nem lesz lehetséges.

Gyurcsány Ferenc azt a fideszes javaslatot is kifogásolta, amely a szavazáskor használt borítékok mellőzését kezdeményezte. A DK vezetője szerint a kormányoldal - a félelemtől sarkallva - ezzel azt kívánja elérni, hogy minél kevesebben menjenek el szavazni, valamint hogy a szavazás nyílt legyen.

"A demokratikus ellenzék pártjai és mozgalmai eközben meg azt méricskélik, hogy kivel lehet együtt tiltakozni Orbán rendszere ellen" - olvasható a közleményben. Szerinte fel kellene ébredni, és október 23-át "az Orbán rendszerét elsöpörni akaró milliók közös ügyévé kellene tenni".

A parlament alkotmányügyi bizottsága szerdán kezdeményezte: az alaptörvény ne csak lehetővé tegye az előzetes regisztráció bevezetését, hanem annak alapvető szabályait is tartalmazza. Így alkotmányos szinten szabályozhatják a névjegyzékbevétel kérelmezésének határidejét és módját, rögzítve, hogy Magyarországról nem, csak a határon túlról lehet levélben feliratkozni.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Emberségetavilágnak 2012. október 06. 09:26
  „19.
  " Nagyon sok a lappangó jobbikos, sokkal többen vannak, mint gondolná bárki is..."
  Egyetértek.
  Nincs az az erő, amelyik széles tömegeket ki tudna vinni az utcára.
  Nincs, mert katasztrofálisan megosztott az ország.
  Ha mégis lenne, szükségállapotot hirdetnének ki és akkor semmilyen választás se lenne 2014-ben.
  Tanult a Fidesz abból, hogy a 2002-es választásokat a kisgazdák leszalámizása miatt veszítették el, azzal is számol, hogy a Jobbik is egyre erősebb, a hatalom megtartása érdekében bármit megtesz.
  A főpróba 2006-ban volt.
  Nem vagyok politikus.
  Átlagpolgár vagyok és látom, érzem, tapasztalom, hogy nagyon nagyon rosszul mennek az országban a dolgok.
  Hallom, látom az elégedetlenséget, a lázadozást, a kétségbeesettséget.
  Naponta szerzek tudomást a mérhetetlen társadalmi igazságtalanságról, a korrupció diadaláról, a lelketlen elbánásmódról.
  Azért van lezüllesztve az egészségügy, hogy hulljon el a munkába belebetegedett magyar, azért van lezüllesztve az oktatás, hogy ostoba maradjon a magyar.
  Ez a filézés 22 évvel ezelőtt kezdődött.”
 • 27. nobody13 2012. október 05. 07:01
  „24. aquila0126, sajnos a magyar ellustult, közömbös, önmagát értéktelennek tartó nép. És retteg. (Szinted miért olyan alacsony a választásokon a részvétel? Közöny, a luxus, hogy "kiábrándultam a politikából stb.) Ez így együtt adja azt, hogy ha csak ki nem rugdalják a fotelecskéjéből kvázi szó szerint, akkor itt nem lesz semmi. A magyarokat fel lehetne bőszíteni, de csak akkor, ha a kényelmi zónájukba durván belelépnének. Pontosan azért, amit írtál: ez most átmeneti lenne, de ha most nem lépünk, akkor 2-3 év múlva ez lesz az általános, és akkor már késő lesz tüntetni... Akkor majd a halottakat kell átlépkedni az utcán télen, és a szép, Szeged környéki gettók, hajléktalan sátortáborok akkorára nőnek, mint még ebben az országban soha. És tudod, oda lezuhanni nagyon könnyű, de onnan visszakapaszkodni lehetetlen. Ezért kéne előre gondolkodni, és megelőzni, nem utólag jajgatni... Mert onnan nincs az a nyugat vagy kelet, aki visszahúzza az országot. Most még kapnánk segítséget...”
 • 26. Queenmargareth 2012. október 05. 05:07
  „viszont, ha megfigyeltétek ennyi riogató képet, beszólást azért gyurcsány nem kapott, mint ov.Mármint, hogy vele riogatják a népet...pulóver, cigi..ez mennyivel szebb?meg el ne gondoljátok már, hogy ov nincs körbevéve fegyveresekkel.....na, komolyan.”
 • 25. macs 2012. október 04. 18:18
  „21. imre57,
  rosszul emlékszel! Kíváncsiságból arra mentünk haza, az ablakokban voltak emberek, sőt az egyik ház erkélyéről elég durván ordítoztak.
  A legszebb az volt, amikor a Erkel Palotása alatt is ütemesen szidalmazták. :-D”
 • 24. aquila0126 2012. október 04. 18:08
  „19. nobody13 2012.10.04. 14:36
  A forgatókönyvek közül bár nekem személy szerint az 1. lenne a legszimpatikusabb, mégis azt hiszem a Jobbik nem bízik annyira magában, ezért belemegy a választási együttműködésbe és ez lesz a veszte. A Fidesz éppen úgy bedarálja mint a Kisgazdákat.
  "Kéretik az ominózus nap előtt egy hétig és azon a napon is szüneteltetni a televízióadást, rádióadást, internetszolgáltatást, telefonszolgáltatást, a boltok legyenek zárva, ne legyen áram, víz, gáz, "
  Tulajdonképpen megelőlegezni azt, amire a nem is túl távoli jövőben a többségünk számíthat. Jó ötlet.
  Meg kell mondjam, hogy a főcímben leírt Gyurcsányi kijelentéssel, egyetértek, de abban is biztos vagyok, hogy ezt a problémát nekünk kell megoldanunk, így vagy úgy. Helyettünk nem teszi meg senki.”
 • 23. nobody13 2012. október 04. 17:26
  „Imre, nem tudom... Én akárhányszor itt volt, bármikor a közelébe tudtam menni, pedig nem ismert. Volt, hogy az utcán sétált, volt, hogy a Sportcsarnokban tartott kampánybeszédet, soha nem volt elkordonozva. Aki oda akart menni hozzá, az odaléphetett, kezet foghatott vele. Még puszit is hajlandó volt adni, és nem előre leszervezett látványosságként, agyonellenőrzött emberekkel, hanem tök spontán. Amit te írsz, az már azután lehetett, hogy a jobboldal elindította a "leamortizációt", amit Macs említett egy kommentben. Sajnos nagyon sok a buta ember, akit bárki ellen fel lehet hergelni, még a húsvéti nyuszi ellen is, ha azt mondják. Az ilyeneket hívom én droidnak: nem tudnak saját fejjel gondolkodni, még a gyűlöletük tárgyát sem tudják maguk megtalálni, csak felső utasításra vagy médiauszításra.”
 • 22. Queenmargareth 2012. október 04. 17:24
  „orbán a vérünket szívja, nehogy már nyálat is kapjon!”
 • 21. imre57 2012. október 04. 17:07
  „12.nobody13.Nem jól emlékszel Szegeden a Szent István tér átadásakor az ott lakóknak még az ablakot sem volt szabad kinyitni mert Gyurcsány ott volt az átadáson.Nem akármilyen biztonsági intézkedések voltak.Minden beszéde alatt kordonnal volt elválasztva az emberektől mégis megdobálták tojással.Amikor kiszállt az Audijából nem akárhogy leköpték,a híradóban is látható volt.Ennyire gyorsan felejt a Magyar?”
 • 20. nobody13 2012. október 04. 15:31
  „"fel kellene ébredni, és október 23-át "az Orbán rendszerét elsöpörni akaró milliók közös ügyévé kellene tenni".

  Egyetértek. Kéretik az ominózus nap előtt egy hétig és azon a napon is szüneteltetni a televízióadást, rádióadást, internetszolgáltatást, telefonszolgáltatást, a boltok legyenek zárva, ne legyen áram, víz, gáz, mert amíg a magyarnak a minimális kenyér, cirkusz és tett nélküli háttér szájkarate tevékenység illetve sörözés-zabálás által biztosítva van a szelep, hogy ne robbanjon, addig nem megy a karosszékből sehova. Igaz, lehet, hogy másnap onnan lakoltatják ki, de akkor sem. Carpe diem, és főleg vigyázz, nehogy a lábujjadra lépjenek... Az Orbán-rendszer köszöni szépen, nagyon jól tudja ezt, pont erre a nemtörődömségre építenek. (Választások dettó) Tőlünk pár száz kilométerre az elmúlt két év rombolásának töredékéért már felkoncolták volna a felelős politikusokat, itt meg az ellenzék sírva könyörög a tunya és közömbös népnek, hogy ugyan, legyen szíves, szedje már ki a fejét a guillotin alól...”
 • 19. nobody13 2012. október 04. 14:36
  „14. aquila0126: végül is, neves művészünk mondta pár éve, hogy van az a pénz, amiért elkezd gombásodni az ember lába... (Tévéreklámban való cikis szereplés kapcsán mondta)

  Én azért még mindig bízom három csodában:
  1. A földönkívüliek végre lépnek, és világbékére hangolják az emberi agyakat, azután szeretetben élünk, mindenki egyelő lesz, ámen...
  2. Az ellenzék kap egy akkora támogatást a nyugattól, hogy kifordítják Magyarországot a jelenlegi egypólusú sarkából
  3. A Jobbikban felébred a dicsvágy, hogy ha ekkora népszerűséget elértek, akkor lehet egyedül is, és otthagyják a Fideszt az LMP-vel... Már csak azért is, mert anno igencsak megmutatkozott, hogy a Fidesz kizárólag a Fidesz csókosoknak kíván jólétet (anno a Kisgazdapártot is szépen eltüntették maguk mellől, amikor már nem volt rájuk szükség) biztosítani, szóval a Jobbik addig kell, amíg választást nyernek, aztán mehetnek, vagy morzsáért lesznek kiszolgáló személyzet az összedőlt össznépi magyar elmeklinikán...

  A három közül az utolsónak látom legtöbb realitását. Nagyon sok a lappangó jobbikos, sokkal többen vannak, mint gondolná bárki is...”
 • 18. macs 2012. október 04. 12:13
  „10. Emberségetavilágnak,
  alátámasztanád a véleményedet néhány ténnyel? Tudod, mióta ezt a kijelentést "Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc "amortizálása" politikai feladat volt és száz százalékosan sikerült" olvastam, valamiért az az érzésem, hogy manipuláltak minket, nem is kicsit, és mint látom, sikeresen. :-)”
 • 17. Queenmargareth 2012. október 04. 11:10
  „15. DobóI 2012.10.04. 10:24 :)”
 • 16. roxper 2012. október 04. 11:06
  „14.
  Ez a zsávricecs is csak egy fidelitaszos majom, meg sok más ilyen pógári körös maki is ott ül köztük, ergo fityisz=rosszabbik!”
 • 15. DobóI 2012. október 04. 10:24
  „Helyesbítést várunk a hatalom mániás pszichopata GyF-től: Nem lesznek(vagy csak jóval kevesebb) gulyás levessel, 500 Ft-al, lejárt szavatososságú száraztésztával, (stb) szabadon felvásárolható szoci szavaztok.. Ez a legnagyobb gondja a pénzéhes szoci bagázsnak!”
 • 14. aquila0126 2012. október 04. 09:32
  „nobody13
  mindkét hozzászólásoddal tökéletesen egyetértek, az alábbi mondatod kivételével.
  "Abban lehet csak bízni, hogy a Jobbik kinő csahos kutyából, és önállóan akar majd indulni, és sikerül megszerezniük a hatalmat"
  A Fidesz garantáltan választási szövetségre lép a Jobbikkal (ezt előre borítékolom).”
 • 13. KamuNeni 2012. október 04. 09:03
  „Orban es bandaja igy is ugy is megbukott, csak remelem a kovetkezo rendszer birosag ele allitja az egesz gardat az orszag tonkre teteleert.”
 • 12. nobody13 2012. október 04. 08:39
  „10-re: nem mindegyik. Amelyik bebetonozza a rendszert, a saját megdönthetetlen hatalmát, ahogy a mostaniak csinálják, azok nem fognak így járni. Gyurcsánynak nem kellett félnie kilépni az utcára, a Margit-szigeten kocogott egyedül, élte az emberi életét, járta az országot, Orbán és csicskásai a TEK meg a magánvédők hadseregében mernek csak közlekedni. Nem tűnt még fel, hogy akárhova megy, mindenütt szoros gyűrűbe vonják a biztonságiak? Nem csodálkoznék, ha a gyerekeit is testőrök védenék az iskolában és az utcán... Gyurcsánnyal, Botkával, a szocialistákkal bárki találkozott, találkozik rendezvényen, oda lehet menni hozzájuk, nem kell karhatalom köréjük. Milyen politikus az, aki a saját országában a saját népe közé csak szoros biztonsági hálóban mer kimenni? Nem közkedvelt, az biztos. És ezt ő nagyon jól tudja, ezért lehetetleníti el a választásokat. Abban lehet csak bízni, hogy a Jobbik kinő csahos kutyából, és önállóan akar majd indulni, és sikerül megszerezniük a hatalmat. Az talán egy bizonyos szempontból előre viheti az országot. Az ellenzék egyelőre csoda híján esélytelen, így ők az egyetlen lehetőség. Hogy miért, azt most nem írnám le, de egyszer még jól jöhet, hogy ennyire fatálisan szélsőjobboldaliak... Aki most elkezdene köpködni, előtte gondolkodjon...”
 • 11. roxper 2012. október 04. 07:06
  „Ha a vásárhelyiek egyszer hajlandóak lennének beszélni ők is megkönnyebbülnének, a hitetlen narik meg felnyitnák szemüket!”
 • 10. Emberségetavilágnak 2012. október 04. 06:25
  „Ő a felelős az MSZP lezüllesztéséért, az elhiteltelenedéséért.
  Ő a felelős az eemútnyócévért.
  Megbukott.
  Így jár minden nyegle, flegma, pökhendi, arrogáns megélhetési.
  Előbb, vagy utóbb, de megbukik.
  Mindegyik.
  Törvényszerű.
  Az meg, hogy a történtek ellenére még képes nyilatkozni, publikálni, intrikálni, fenyegetőzni, az úgy az elmebeli , mint a jellembeli állapotát minősíti.”
 • 9. nobody13 2012. október 04. 06:13
  „Ebben az országban az összefogás, mint sivatagban a pingvin: elképzelhetetlen. Ezért tudtak nyerni 2010-ben, és ezért nem lesz itt semmiféle lényeges, valamit érő tömegmegmozdulás sem, mert a magyarnak kényelmesebb, ha a tévében nézi,lehetőleg sörrel a kezében, arra senki nem gondol, hogy mi lesz ennek a következménye. Letojják a demokráciát, azt sem tudják, mi az. Most, a huszonharmadik óra ötvenkilencedik másodpercének utolsó milliomod másodpercében még éppen megállíthatóak, eltüntethetőek lennének, de jövőre már tehetetlenek leszünk. Akkor jusson ez majd mindenkinek eszébe, amikor őt is elküldik a munkahelyéről, amikor veszélybe kerül a feje felett a fedél, nem látja el az orvos pénz nélkül, odalesz a nyugdíja, a bankbetétje, az egész élete, a gyerekei élete, jövője, na, akkor gondoljon majd arra mindenki, hogy VOLT IDŐ, amikor összefogással megoldható lett volna a helyzet, és nem életekről, hanem napokról lett volna szó. Ennyit kellett volna "beáldozni" egy szabad, élhető jövőrét...”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel felfegyverkezve raboltak ki egy fiút

Az eset Székesfehérváron történt. A 22 éves elkövetőt negyven percen belül elfogták. Tovább olvasom