Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Gyurcsány: A beruházások terén hét bő esztendő

A beruházások terén hét bő esztendőt vár Magyarországon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a költségvetés két szűk esztendeje mellett. A kormányfő erről az Új Magyarország Fejlesztési Tervről folytatott vitanap kezdetén beszélt kedden az Országgyűlésben. „A költségvetési két szűk esztendővel együtt beruházásban, fejlesztésben, egy új Magyarország megteremtésében pedig következik hét bő esztendő” – mondta a miniszterelnök, utalva a hétfőn napirend előtt tett kijelentésére, miszerint költségvetési értelemben szigorú évek elé néz az ország.

Két év felfüggesztett Szabadinak

Két év felfüggesztett börtönre ítélték Szabadi Béla egykori kisgazda földművelésügyi államtitkárt hűtlen kezelés miatt kedden a Fővárosi Bíróságon; az ítélet nem jogerős.

A Fidesz az Astoriánál emlékezik

A Fidesz az Astoriánál tartja október 23-i megemlékezését, amelynek fő szónoka Orbán Viktor lesz – ezt Szijjártó Péter szóvivő jelentette be az elnökség keddi ülése után. A Fidesz a délután 16 órakor kezdődő megemlékezésre 1956 szellemiségének megfelelően, pártállásra való tekintet nélkül Magyarország minden polgárát várja – mondta a szóvivő, aki még múlt héten jelentette be, hogy a Fidesz önálló megemlékezést tart Budapesten.

„ Szükség van a gyülekezési törvény módosítására”

Bene László szerint az eddigi tapasztalatok alapján szükség van a gyülekezési törvény módosítására; az országos rendőrfőkapitány erről kedden reggel beszélt a köztelevízió Napkelte című műsorában annak kapcsán, hogy eddig nem sikerült megegyezni a Kossuth téri tüntetőkkel az ott megrendezésre kerülő állami megemlékezések lebonyolítása ügyében.

Továbbra sincs megegyezés a tüntetésekről

Nem tudtak megegyezni a Kossuth téri tüntetés szervezői és a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) képviselői az október 23-i rendezvényekről szóló keddi tárgyalásukon sem. Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: nem csökkent a demonstrálók és a MEH képviselői közötti ellentét, megegyezés nem született. Hozzátette: ma folytatódik az egyeztetés, amelyen döntés születik a „végleges megoldásról”. A Kossuth téri tüntetők kedden kilátásba helyezték: ellenállnak, ha a hatóságok el akarnák őket távolítani a Parlament elől. Takács András ügyvivő kedden a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy nem ígérhetnek békés ellenállást, amennyiben bárki megpróbálná eltávolítani őket a térről. Szerinte Gyurcsány Ferenc kormányfőt terheli a politikai felelősség, ha „elszabadul a pokol”. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmegy az Árkád megnyitására?

Tovább olvasom