Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Gyurcsány: a Fidesz állítson új kormányt!

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a Fidesz állítson új kormányt, amely megállapodik a Nemzetközi Valutaalappal.
A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy a Fidesz parlamenti többségét kihasználva állítson új kormányt, amely visszavonja a jövő évi költségvetés tervezetét és megállapodik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében - azzal kapcsolatban, hogy a kormány tárgyalásokat kezd a valutaalappal egy új típusú együttműködésről - úgy fogalmazott: nemcsak a kormányzati gazdaságpolitika bukott meg, hanem "az orbáni jobboldalnak a világra ellenségesen tekintő, bezárkózásra hajlamos politikai gondolkodása is". A forint háromszor annyit vesztett értékéből, mint a régió bármely más valutája, az elhibázott gazdaságpolitika terheit minden magyar állampolgár megfizeti - írta.

A DK szerint a változáshoz nem elég egy új gazdaságpolitika, új csapat kell. Ezért javasolják, hogy a Fidesz állítson új kormányt, amely visszavonja a jövő évi költségvetés tervezetét, és újat nyújt be "reális árfolyamokkal, növekedéssel és inflációs számokkal". Véleményük szerint az új kormánynak emellett meg kellene állapodnia az IMF-fel egy biztonsági hálót jelentő hitelről, illetve az Európai Bizottsággal arról, hogy visszavonja a különadókat.

Ezenkívül sürgetik, hogy a kormányoldal vonja vissza azokat a törvénytervezeteket, amelyet az ellenzékkel való tárgyalás nélkül terjesztett be az Országgyűlésnek. "A Fidesz a ma még meglevő politikai erejét és parlamenti többségét arra fordítsa, hogy megpróbálja megoldani az általa okozott súlyos gazdasági problémákat" - írja Gyurcsány Ferenc.

Olvasóink írták

  • 2. Jozsoci 2011. november 19. 03:37
    „Ez emlékeztet egy másik "beteg" emberre: "Horn Gyula mondjon le!"”
  • 1. Power 2011. november 18. 20:40
    „"2008. október 29.
    A határozott magyar intézkedések biztosították, hogy az ország kivételes szintű forrásokhoz férhet hozzá. A Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világbank és az Európai Unió döntése alapján Magyarország 25,1 milliárd dolláros gazdasági mentőövet kap."
    Már itt el volt minden rontva. A cezaromán pszichopata ide juttatta az országot...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IMF vs. Matolcsy: biztosítás lesz, nem hitelfelvétel

A kormány megkezdte a tárgyalásokat az IMF-fel és az EU-val egy új megállapodás megkötéséről, amely megszorítások helyett a magyar gazdaság növekedését segíti elő. Tovább olvasom