Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Gyurcsány a húrok közé csapott - fotó

Újra elnöknek választotta Gyurcsány Ferencet a Demokratikus Koalíció tisztújító kongresszusa - közölte a párt sajtóirodája. Gyurcsány Ferenc egyedül indult a tisztségért.
A közleményben konkrét számok ismertetése nélkül szavazati sorrend alapján felsorolják az alelnököket. Ismét Molnár Csaba lett a párt ügyvezető alelnöke, további alelnökök a holtversenyben végzett Vadai Ágnes és Niedermüller Péter, valamint Nagy-Huszein Tibor és Varju László.

A jelenlévők szavaztak az elnökség összetételéről is. A testületbe Ara-Kovács Attila, Kerék-Bárczy Szabolcs, Vágó István, Debreczeni József, Avarkeszi Dezső, Kakuk György, Gy. Németh Erzsébet, Borka-Szász Tamás, Élő Norbert és Varga Zoltán került be. Az Etikai Bizottság elnöke Czinege Imre lett.

A megválasztott tisztségviselők két évre kaptak mandátumot.

A kongresszuson bemutatták a párt új logóját, erről a napokban a DK egy Facebook-kampányt is indított.

Korábban írtuk:

A DK a jövő pártja, a jövő polgári Magyarországának az egyik pártja - mondta Gyurcsány Ferenc a fővárosi Hungexpo egyik csarnokában tartott szombati tisztújító kongresszuson.

A pártelnök felszólította hallgatóságát: mutassák meg, hogy ez a föld nem a reménytelenség vidéke, van alternatívája a menekülésnek, a semmittevésnek, a meghunyászkodásnak. Kijelentette, oka van annak, hogy a demokratikus sokaság azt kívánja, minél előbb, lehetőleg 2016-ban előrehozott választásokat tartsanak.

Szavai szerint ehhez nem elég elküldeni a jelenlegi rezsimet, mert ez a feladatuk könnyebbik fele. A DK-nak az a dolga, hogy 2016-ra megmutassa, képes másokkal együtt kormányozni Magyarországot, hogy mindenki láthassa a Demokratikus Koalíció kormányzóképes erő - fogalmazott.

Leszögezte, azt szeretné, ha minél többen látnák és hinnének abban, hogy a DK a jövő pártja, a jövő polgári Magyarországának az egyik pártja.

Szavai szerint a kongresszussal folyamatot indítanak el, amely megmutatja, hogy képesek többet mondani és tenni a rendszer tagadásánál, képesek megmondani, hogy mi történik annak bukása után.

Gyurcsány Ferenc pártelnök gitározik a Demokratikus Koalíció (DK) tisztújító kongresszusán a fővárosi Hungexpo egyik csarnokában 2015. február 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Gyurcsány Ferenc pártelnök gitározik a Demokratikus Koalíció (DK) tisztújító kongresszusán a fővárosi Hungexpo egyik csarnokában február 21-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Korábban írtuk:

Ma tartja tisztújító kongresszusát a Demokratikus Koalíció (DK) Budapesten. A párt tagjai két évre választanak elnököt, öt alelnököt és maximum tíz fős elnökséget.

Az elnöki címért egyetlenként a DK-t jelenleg is vezető Gyurcsány Ferenc indul.

A kongresszuson mutatják be a párt új logóját, erről a napokban egy Facebook-kampányt is indítottak. A kongresszus után megújul a párt hivatalos honlapja is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is terjed az influenza Európában

Magyarországon a becslés szerint az elmúlt héten 91 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű… Tovább olvasom