Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Gyurcsány: aki nem az összefogáson dolgozik, Orbánt tartja hatalomban

Sok részletkérdésben nincs egyetértés az ellenzéki oldalon, de "az alkotmányosság helyreállítása" közös cél - mondta a volt kormányfő.
Az ellenzéki szervezetek hazafias kötelessége, hogy megtalálják a választási együttműködés módját, aki nem ezen dolgozik, az Orbán Viktor hatalomban tartásán munkálkodik - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) kongresszusán szombaton.

A DK elnöke a budapesti SYMA csarnokban nagyjából kétezer párttag előtt azt mondta: sok részletkérdésben nincs egyetértés az ellenzéki oldalon, de "az alkotmányosság helyreállítása" közös cél.

Szerinte a nézeteltérések nem gátolják a közös indulást a választásokon. Azt javasolta: az ellenzéki szervezetek közösen ünnepeljék március 15-ét, legyen a nemzeti ünnep "ellenzéki erődemonstráció".

A DK kongresszusa szombaton elfogadta a párt programját.

A dokumentum - amelyet a jelenlévő csaknem 1700 párttag és regisztrált támogató szavazatával hagytak jóvá - a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazza.

A DK menetrendet sürget az euró bevezetésére, a különadók eltörlésére és a bankadó csökkentésére, kétkulcsos személyi jövedelemadózást vezetne be, visszaállítaná az adómentes sávot a legalacsonyabb jövedelmeknél, megszüntetné a gyermekek utáni adókedvezményt, növelné a családi pótlékot.

A pártprogram kezdeményezi az egységes ingatlanadó bevezetését, szociális ösztöndíjrendszerrel párosuló tandíj-kötelezettséget írna elő, de megszüntetné a hallgatói szerződéseket.

Fidesz: adóemelést akar a DK

Adóemelést akar a Demokratikus Koalíció (DK) - kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök vezette párt szombati kongresszusát, amelyen programjuk elfogadásáról döntenek.

A Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a baloldal programja nem más, mint azoknak a megszorításoknak a másolata, amelyekkel Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon együtt tette tönkre az országot.

"A program fekete-fehéren kimondja: ha rajtuk múlna, megemelnék a kis- és középvállalkozások társasági adóját, az emberek személyi jövedelemadóját, elvennék a gyermekek után járó családi adókedvezményt, eltörölnék a minimálbért, újra bevezetnék a tandíjat, és vizitdíjat szednének az egészségügyi szolgáltatásokért" - sorolta Selmeczi Gabriella.

Hozzátette továbbá, hogy a program értelmében ingatlanadót vezetnének be, eltörölnék a magyar föld és a magyar gazdák védelmét, megszüntetnék a jelenlegi kormány által illetékmentessé tett örökösödést, "újra kiürítenék a nyugdíjkasszát", és ismét ezreket kényszerítenének munka helyett segélyekre.

A pedagógusoknak is megint "fűt-fát" ígérnek, miközben tízezreket tettek közülük utcára, bérüket csökkentették, és háromezer iskolára tettek lakatot - írta a kormánypárt szóvivője, azzal folytatva, hogy ha a DK-n múlna, hatályon kívül helyeznék az alkotmányt is, amely tiltja az ország eladósítását, az offshore cégek pénzelését és a nemzeti vagyon eladását.

Selmeczi Gabriella szerint a DK a lakosságot sújtó adóemeléssel pótolná az extraprofittal rendelkező szektorok különadójának eltörlését.

Közleményét azzal zárta, hogy "ebből a szélsőséges politikából egyszer már elég volt, mert megnyomorította, eladósította és megosztotta az országot".

Olvasóink írták

 • 19. bánki 2013. január 28. 20:21
  „Nem hittem volna, de a tökön rúgásnál is lehet jobb !

  Mit beszél ez a <moderálva> ?”
 • 18. Cillit_bang 2013. január 27. 10:34
  „grafika! Ezeket az adatokat a Vadai Ági vagy a Szekere et. juttata el hozzád??? Puszilgasd és lobogtasd a papírt!! Drága "igazmondó" táncoslábú vezíretek magában sírogat egy csendes sarokban, mert pont vele nem akar összefogni senki sem!Kedvenc mozifilmjét nézegeti Molnár "megmondó" Csabával, címe: Nevem Senki”
 • 17. csergemerge 2013. január 26. 20:11
  „"Gyurcsányi: aki nem az összefogáson dolgozik, Orbánt tartja hatalomban"

  Bezzeg gyurcsányi elvtárs majd megmondja a tutit:

  Adóemelés, gázáremelés, villanyár emelés, vizitdíj, tandíj, egészségügyi reform: minden betegnek legyen széfje!!, el a kezekkel a bankoktól!”
 • 16. szentmiki 2013. január 26. 19:34
  „úgy látom a hozzászólásokból, hogy a komcsik berágtak az igazságra, hiába no, nincsenek hozzászokva...”
 • 15. Mozimasiniszta 2013. január 26. 19:34
  „egy már önként jelentkezett...”
 • 14. florian72 2013. január 26. 19:28
  „12. Mozimasiniszta 2013.01.26. 18:12

  Te nem csak ostoba ,de még vílágtalan is vagy .fogad el más véleményét is érted ,ennyí!”
 • 13. klj-54 2013. január 26. 19:16
  „Sem Orbán sem Gyurcsány nem azt teszi amit akar, hanem azt amit a mögöttük álló gazdasági érdekcsoport számára előír, utasításba kiad.
  Ők csak bábok akik a bohóc szerepét eljátsszák és levezetik az indulatokat.”
 • 12. Mozimasiniszta 2013. január 26. 18:12
  „1#-es ! ahogy elnézem az ingerenciákat a kommentedre - egy-két kivétellel annyira ostobák - ahogy feltételezted !”
 • 11. grafika88 2013. január 26. 17:04
  „10. godolom: JÓL gondolod. az 1 kommentelő --hááát ??,
  Nem csak gyurcsányék --a magyar lakosság : 53 % menesztené a kurmányt, 75 % szerint:rossz irányba mennek a dolgok,
  " <moderálva> " már megint beszólt. Ez a " babgujás hossztesz " amit itt állít : mind a saját pártja vezette be !
  T. 9. barátom. Állmodjál de ha felébredsz .. Ma tisztességes politikus :NINCS! Akik ott ültek az elmúlt 22 évben ..mind kivétel nélkül:KIRÚGNI !!!
  Csak 1 a gond !--ahol a pénz..ott a hatalom !”
 • 10. gondolom 2013. január 26. 16:26
  „Az igazságkereső féléknek jó ez a kormány és Orbán rendszere,tetszik nekik a magas munkanélküliség,magas árak,a fiatalok semmibe vevése, a le nyuggerezés stb. Nem érdekel Gyurcsány de leginkább Orbán takarodjon el a tolvaj fideszes bagázzsal együtt. Ja valaki mondja meg eszement rózsakertnek,hogy kérdezze meg a diákokat,hogy mi a jobb pár ezer forint mindenkinek vagy mindenki fizet mindenért és nem pár ezer forintot.Rózsakert otthon beszélj így ,bunkoka, kevesebb kocsis írma.”
 • 9. toth.andras.akos 2013. január 26. 16:16
  „Egy normális, becsületes emberekből álló pártról álmodom. Ahol a tagság alapkövetelménye a józan ész. Aztán felébredek... Szép kis ország ez, ahol csak bohócra, önjelölt nagyúrra, szittyára lehet szavazni...”
 • 8. ALBERT 2013. január 26. 15:45
  „Sokan nem tudják, hogy a MSZP-SZDSZ koalíció idején , az igazi kutya a háttérben a SZDSZ volt.”
 • 7. nemecsekerno_007 2013. január 26. 15:16
  „Aki nem dolgozik, ne is egyék! :)”
 • 6. rózsakert 2013. január 26. 15:09
  „A Demokratikus Koalíció (DK) kongresszusa szombaton elfogadta a párt programját, amelyben a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazzák.Gyurcsán Ferenc szerint aki nem az összefogáson dolgozik, Orbánt tartja hatalomban. A DK bevezetné az ingatlandót és a tandíjat, de eltörölnék a hallgatói szerződéseket

  AZ ANYUKÁJÁT VEZESSE BE......MAJD MEG MONDOM HOVÁ!!!”
 • 5. kumisz 2013. január 26. 14:51
  „Észre kéne már venni, hogy Magyarországon az elmúlt 22 évben csak annyi történt, hogy egy bizonyos réteg qrvára gazdag lett a többség kárára, akik meg vegetálnak.”
 • 4. TrombiFrédi 2013. január 26. 14:27
  „Milyen "vonzó"alternatíva?!”
 • 3. CsImre 2013. január 26. 14:22
  „Orbánt Gyurcsány tartja hatalmon azzal, hogy még a mindig a közéletet mérgezi a jelenlétével.”
 • 2. rózsakert 2013. január 26. 14:19
  „JAJA Ő A MÁSIK , AKI NEM KELL IDE VISSZA----PERSZE LESZ MÁS-AKI MEGTÉVESZTVE A KÖZT MAJD SAJÁT ZSEBECSKÉJÉBEN TUD CSAK GONDOLKODNI....”
 • 1. igazságkereső 2013. január 26. 13:32
  „Még mindig jobb Orbán Viktor miniszterelnököt hatalomban tartani, mint egy olyan ember egyetlen szavának is hitelt adni, aki miniszterelnökként "bohócként táncolt parlamenti dolgozószobájában", továbbá elmondta őszödi beszédében, hogy hazudtunk reggel, délben meg este, majd beleőrültem, hogy .....! Van ennek az embernek önkritikája, vagy valóban hülyébe vesz MSZP társaival - mert a DK-s formáció nem más, mint menekülési útvonal! - legalább 3 millió magyar polgárt?!! Ugye nem ennyire ostoba a mi magyar társadalmunk, hogy beveszi ezt a gyurcsányi maszlagot, vagy igen?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Magyarországnak ártanak a szélsőségek

Az ellenzéki párt szerint az ország megítélésének, becsületének ártanak a Jobbik által is képviselt szélsőséges eszmék. Tovább olvasom