Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Gyurcsány: Az együttműködés a hazafias parancs

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogyan tud segíteni az országon a pénzügyi válság idején - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden arra reagálva, hogy Sólyom László, államfő nem vesz részt a szombatra összehívott nemzeti csúcson.
A kormányfő - miután találkozott az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival - kijelentette: az együttműködés a hazafias parancs. Magyarország három új javaslatot visz Brüsszelbe, hogy megkönnyítsék az a válság leküzdést az Európai Unióban - mondta Gyurcsány.

A kormány nem javasol bérbefagyasztást 2009-ben, azt szeretnék, ha a bérek lépést tartanának az inflációval - jelentette ki az OÉT-ülés utáni sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc. Megérti, hogy a munkavállalók ennél többet, a munkaadók viszont kevesebbet szeretnének - közölte. Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szerint az első cunamin túlvan az ország. Megismételte álláspontjukat: most az ország stabilitása fontosabb, mint az adóreform. Azt javasolják, hogy erre 2009. első félévének ismeretében térjenek vissza. Borsik János, a munkavállalói oldal soros elnöke, az Autonóm Szakszervezeti Szövetség vezetője szerint a jövő esztendő tűnik a legbizonytalanabbnak.

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a hétfői törvénymódosítás nyomán minden bankbetétre érvényes a 13 milliós garancia, de a költségvetés az ezen felüli összegekre is kezességet vállal, nem téve különbséget magánszemélyek és vállalatok között.

Gyurcsány: az együttműködés a hazafias parancs
Gyurcsány: az együttműködés a hazafias parancs

A szombatra a kormányfő által összehívott nemzeti csúcsra Sólyom László köztársasági elnök nem megy el. Erről Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, hogyan tud segíteni az országon. Az államfő egyik kifogásáról - a nemzeti csúcs nem döntés képes fórum - a miniszterelnök azt mondta, hogy a döntéshozatalra képes szervezetek szerepét nem akarja átvenni a nemzeti csúcs, csak segíti azokat.

A magyar kormány korábban már javasolta az Európai Uniónak, hogy új európai szabályozásra van szükség a pénzügyi tevékenységek felett, továbbá egységes felügyeletnek kellene alakulnia. Emellé három javaslatot visznek Brüsszelbe. Az egyik értelmében a különféle kohéziós, fejlesztési alapokból több pénz jutna a kis- és közepes vállalkozásoknak, a programokon belül csökkenne az állami önrész. Azt indítványozza a kormány, hogy a térségünkben lévő országok számára rendelkezésre álló fejlesztési alapok pénzét válság esetén gyorsan lehessen átcsoportosítani egymás között, ami ma nem lehetséges. Azt is javasolják, hogy recessziós időben a tagországoknak csak 3 százalékos államháztartási hiány elérése legyen kötelező, annál lejjebb ne kelljen menni. Magyarország idén elérheti ezt a szintet, tehát nem felmentést szeretne kérni - mondta Gyurcsány. Végezetül azt szeretnék elérni, ha minden uniós ország részesüljön az Európai Központi Bank azon pénzügyi intervenciós eszközökben, amelyeket Magyarország kapott meg a minap.

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. macilaci 2008. október 21. 21:51
  „74. hozzászólás macilaci 2008.10.14. 22:17

  A pártelnök az InfoRádiónak adott keddi interjújában egyébként úgy vélte, "be kell látnunk, hogy nálunk a válságövezet a miniszterelnök asztalánál kezdődik".
  Egy gazdasági válság közepén a legnagyobb kincs a hitelesség, a magyar kormány azonban ezzel ma nem rendelkezik. "Az ország hullámok között próbál a felszínen maradni, egy nagy kő van a nyakában, úgy hívják: miniszterelnök. De ki fogunk úszni így is, bátran állíthatom" - mondta a Fidesz elnöke.
  Bocsi de a nagy kapkodásban lenaradt."".De ki fogunk úszni így is, bátran állíthatom" - mondta a Fidesz elnöke.""aki egy politikai idióta és betegesen retteg attól,hogy nem ő a ME...”
 • 75. macilaci 2008. október 21. 21:46
  „73. hozzászólás macilaci 2008.10.14. 22:15

  Orbán: egy nagy kő van a nyakunkban, úgy hívják: miniszterelnök..A neve:Orbán Viktor”
 • 74. macilaci 2008. október 14. 22:17
  „A pártelnök az InfoRádiónak adott keddi interjújában egyébként úgy vélte, "be kell látnunk, hogy nálunk a válságövezet a miniszterelnök asztalánál kezdődik".
  Egy gazdasági válság közepén a legnagyobb kincs a hitelesség, a magyar kormány azonban ezzel ma nem rendelkezik. "Az ország hullámok között próbál a felszínen maradni, egy nagy kő van a nyakában, úgy hívják: miniszterelnök. De ki fogunk úszni így is, bátran állíthatom" - mondta a Fidesz elnöke.”
 • 73. macilaci 2008. október 14. 22:15
  „Orbán: egy nagy kő van a nyakunkban, úgy hívják: miniszterelnök”
 • 72. macilaci 2008. október 14. 22:06
  „Folyton vinnyogok, és Ferit éltetem. Bocsássátok meg nekem, ennyire futja az IQ-mból. Én csak komcsikat szeretem.”
 • 71. macilaci 2008. október 14. 21:57
  „66. hozzászólás N.P. 2008.10.14. 21:19

  macilaci

  "Több külföldi egyetemen tanult ösztöndíjjal (Berkeley, Köln, Frankfurt, Hamburg)." - Sólyom életrajz (Wikipedia). Szerinted ehhez mennyire kellett együttműködni a III/III-al?

  Azt nem tudom,de abban biztos vagyok,hogy állítása ellenére nem a szegény elnyomottak között tengette életét....Kígyót a kebleden...”
 • 70. Lütyő 2008. október 14. 21:31
  „,,A kormány nem javasol bérbefagyasztást 2009-ben, azt szeretnék, ha a bérek lépést tartanának az inflációval"

  Ezek a gyurcsányi ígéretek olyanok, mint macisajtban a brummogás!”
 • 69. magyarok 2008. október 14. 21:26
  „Eddig arról pofázott a jobb oldal, hogy így hazafiasság, úgy hazafiasság, amikor meg bizonyítani kellene, akkor a gyűlöletet válasszák hazafiasság helyet... Ennyit a jobb oldalról...
  Sólyom meg azonnal mondjon le, ha nem képes az országa érdekében összefogni, akkor menjen nyugdíjba és kapjon egy kis panelt teljes vagyon elkobzása mellett!
  Ilyenkor ha az országról van szó minden politikusnak párt szín nélkül csak egy cél lebeghetne a szeme előtt az, hogy megússzuk minél kisebb károkkal és nem a gyűlölködés az önös érdek!
  És aki nem így gondolja az nem ember és ne írjon nekem senki aki idióta!”
 • 68. sólymász 2008. október 14. 21:23
  „S.László teljesen alkalmatlan, psychopatha egyénisége miatt,az
  elnőki szerep betöltésére.”
 • 67. 1 vélemény 2008. október 14. 21:19
  „Ferit egy nyugati demokráciában már egészben lenyelték volna az öszödi beszéde után.”
 • 66. N.P. 2008. október 14. 21:19
  „macilaci

  "Több külföldi egyetemen tanult ösztöndíjjal (Berkeley, Köln, Frankfurt, Hamburg)." - Sólyom életrajz (Wikipedia). Szerinted ehhez mennyire kellett együttműködni a III/III-al?”
 • 65. akutyafáját 2008. október 14. 21:17
  „Sólyom sosem volt a csúcson !
  Mindenről,az Amerikában kirobbant gazdasági,pénzügyi világválságról ,a Tisza áradásáról,az esőről,mindenről Gyurcsány tehet !
  Rátok fordították a kötségvetés,ország pénzét! !Sok eszement ember ,"ellopták"....Betörték az ablakot,kihúzták a kasszát...loptak...mi ?Ahogy te szoktál .?
  Jelentsétek fel őket,de ne rágalmazzatok ! Ti csak ezt tudjátok,mindegy kit csak szidni lehessen.
  3-4 év múlva, lehet,hogy Orbánt szidjátok !”
 • 64. ergo 2008. október 14. 21:15
  „Ti tényleg ekkora izék vagytok,hogy azt hiszitek bárki is le fog mondani? Teljesen elment a józan eszetek? Ajobboldalon már csak robotagyak gondolkodnak? A mostani elhúzódó válság miatt találkoznak majd 2010ben addig sémmi...”
 • 63. horatius 2008. október 14. 21:15
  „A tökkel-ütött "macilaci"-félék szavazták hatalomba ezt a rablóbandát, mi meg nyöghetjük.
  Ferinek egyre mélyülnek a ráncai, nézzetek a pofácskájára.
  Öregecskedő lett, le kell cserélni...”
 • 62. macilaci 2008. október 14. 20:37
  „14. hozzászólás kolbert 2008.10.14. 12:00

  Még hogy Sólyom a tehertétel???? Ennyire nem lehet valaki sötét!
  Moderálásra küldöm Moderálásra küldöm 13. hozzászólás goromba barikad.hu/node/18906 2008.10.14. 11:57

  11-12-10: bohóckodjatok csak, szerencsétlenek!
  http://barikad.hu/node/18906
  Hozzátok képest még mindig világosabb....Irígyek vagytok rá?”
 • 61. k 2008. október 14. 20:36
  „Feri gyönge ez az ország ahhoz hogy itt ne legyen válság egy olyan hatalmat is képes elnyomni mint USA, de ezt te is tudhatnád közgazdász vagy vagy mi a fene, de most az egyszer ne kurd el, ne vidd nagyobb szarba az országot, az unió nem fog tudni segíteni!
  Inkább mond azt hogy nem tudom végig csinálni

  58. NÉPKÖZTÁRSASÁG ! 2008.10.14. 19:56
  Megoldás az államosítás.

  Hát igen csak itt épp fordítva van el adják olyan embereknek főként külföldieknek, hogy még véletlenül se maradjon itt adózni!”
 • 60. flexsnake 2008. október 14. 20:35
  „Szerintem én semmilyen válságot nem idéztem elő.Nemtudom a kommentelők többsége részt vett-e válságok előidézésében de én úgy döntötem most nagyon hazafias leszek és a kegkisebb érmével 5ft-al támogatom hogy a válságot megszüntessék.Álljunk csak meg egy percre,nem gyurmaferi a válság maga?Őt is meg lehet szüntetni.Mert olyan kis butus kutyus módjára tud beszélni hogy az ember zsebéből kisajnálja a pénzt.
  Jó lenne a teljes parlamentet kicserélni.Kevés ha ő mond le, kevés ha a pártja takarodik.Mert össze-vissza mászkálnak pártról pártra és nagyrészük már a régi rendszerben is ült és nem börtönben.
  Ki kell cserélni a legénységet mert a hajó vezetéséhez nemértenek és akárhányszor zátonyra futnak az ember bejebb lökdösi a partról de csak valahogy mindig nekikormányozzák a szokláknak....”
 • 59. macilaci 2008. október 14. 20:33
  „4. hozzászólás zweistein 2008.10.14. 11:12
  Te fizetett reklámújság vagy?”
 • 58. NÉPKÖZTÁRSASÁG ! 2008. október 14. 19:56
  „Megoldás az államosítás.”
 • 57. rde 2008. október 14. 19:25
  „Ez a féleszű mindent kitalál csak, hogy hatalmon maradhasson.”
76 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsérült a Barátság kőolajvezeték

Több százezer liter kőolaj folyt ki a Barátság I. kőolajvezetékből az M0-ás autóút 44-es… Tovább olvasom