Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 32°C Még több cikk.

Gyurcsány: az MSZP tagja maradok

Gyurcsány Ferenc biztos abban, hogy az MSZP szombati kongresszusa után is a szocialista párt tagja marad.
A volt miniszterelnök a rendezvényre érkezve újságíróknak azt mondta: az őszödi beszéd kiszivárogtatásának ügye "politikai és erkölcsi fekély", ezért mindenkinek az áll érdekében, hogy kiderüljön, ki adta át az arról készült hangfelvételt a sajtónak. A volt miniszterelnök az esetleges pártszakadást firtató kérdésre úgy válaszolt: "dehogy lesz szakadás, csak az eső ne szakadjon délután".

Arra a kérdésre, hogy mi állt abban a borítékban, amelyet Mesterházy Attila pártelnöknek küldött, és amely állítása szerint az őszödi beszéd feltételezett kiszivárogtatóinak nevét tartalmazta, közölte: ha el akarná mondani, megtette volna korábban, azonban tartja magát ahhoz, hogy amíg nem tud biztosat, senkit sem vádol meg nyilvánosan. Hozzátette: a borítékot azért adta át a pártelnöknek, mert az elmúlt hetekben azzal vádolták, hogy ő hozta nyilvánosságra az őszödi beszédről készült hangfelvételt, "és ehhez mintha nem lett volna szava senkinek sem". Arról is beszélt, nem szándékozik a kongresszuson elmondani, amit erről az ügyről tud, de ha a kongresszus kötelezi erre, nem tud mit tenni. Véleménye szerint azonban - folytatta - megdönthetetlen bizonyítékok híján nem szabad "locsogni".

Kitért arra, hogy értesülései szerint a 2010-es parlamenti választás előtt a Nemzetbiztonsági Hivatal lényegében eredmény nélkül zárta le az ügyben évekig folyó vizsgálatot. Mint mondta, a titkosszolgálat biztosan többet tud, mint ő, de "nem eleget ahhoz, hogy terítsék a lapokat". "Biztosat arról sem tudunk, hogy ki ölte meg Kennedyt, pedig az ennél nagyobb ügy" - mondta, megjegyezve ugyanakkor: az MSZP-ben szerinte mindenkinek az áll érdekében, neki a leginkább, hogy kiderüljön, ki hozta nyilvánosságra a felvételt.

Kovács László, az MSZP alelnöke újságíróknak nyilatkozva arról beszélt: azt, hogy ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet, közvetlenül a nyilvánosságra jutását követően kellett volna kivizsgálni, nem öt év elteltével. Az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én került napvilágra, amikor a Magyar Rádió részleteket közölt belőle. A beszéd a szocialisták 2006-os választási győzelme után, az MSZP-frakció május 26-i balatonőszödi zárt ülésén hangzott el, de azt máig nem tudni, ki készítette és ki szivárogtatta ki a hangfelvételt.

A felvételen Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök többek között azt mondta: "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. (...) nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. (...) Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni."

Olvasóink írták

 • 15. dodó 2011. június 19. 11:49
  „Maradjon! Ezzel is gyengíti "szeretett" pártját.”
 • 14. babar 2011. június 19. 00:56
  „deszkás áruld már el, hogy neked melyik változat tetszene? Maradjon, vagy menjen Gyurcsány??”
 • 13. queenmargareth 2011. június 18. 18:34
  „8. lukrecia 2011.06.18. 14:51 akkor menjünk tovább az időben:1998-2002 adósságunk túllépte a 200 milliárdot stb.
  és vissza a jelenbe:újabb kölcsönöket vesznek fel ilyenekre, hogy TEK meleg méltóság nyugdíjak további eljátszása az első 4 évben dorbézoltak, azt hitték újra nyernek, most próbálkoznának, de csak undort váltanak ki”
 • 12. deszkás 2011. június 18. 17:21
  „ACHILLEUS! Maradjunk annyiban hogy a Kulcsár ügyben (titkositották,és még tárgyalják de minek?) legalább annyi Fideszes érintett mert akkor erről se hallgatnának. Miért is?”
 • 11. deszkás 2011. június 18. 17:16
  „JOZKO? Te is abban reménykedsz mint Szij-ártó? "Azemberek tavaly pontot tettek mindenre." Azért neked is ajánlom:INSIDE-JOB. 44perc és a végén ha kellően okos vagy megtudod ki volt (ki a ) a hunyó.Jó káromkodást és az évszámokat is figyeld!”
 • 10. jozko 2011. június 18. 16:03
  „Gyurcsány Ferenc született optimista : az Mszp tagja marad.....

  már mintha marad Mszp.

  Úgy tűnik, szorul a hurok.
  Lesznek itt még olyan dokumentumok, amelyeket nem tudnak/nem akarnak/nem mernek bedarálni!
  Azt hiszem, az Mszp vezetése -legalább is egy része - legszívesebben magát Gy F -t tenné abba a darálóba!

  Egy időn túl ezt már nem lehet csak politikai csatározásnak feltüntetni.
  Gyurcsány nagy falat, nem könnyű lenyelni, rágatlanul nem is lehet.
  És nem utolsó sorban - nagyon kemény és erős !! ellenfél.

  Az Mszp-ben nincs potenciális ellenfele - sem rutinban, sem "anyagiakban" a nyomába sem lépnek.
  Komoly hatalmi funkciói sincsenek Mszp vezetőknek.
  Persze néhány -idejében lerakott...- aknával azért kell számolni!

  Gyurcsány Ferencnek -ha nem akarja, hogy Gy. Fegyencet csináűljanak belőle , éppen a párttársai-
  nincs sok választása!
  Ahhoz képest, hogy mindent elveszíthet, már egy kis nyereség is számottévő lehet!
  Szinte mindent fel fog tenni egy lapra:

  Minden képessége ellenére -nem egyedül került a leggazdagabbak klubjába,
  a legkivételezettebbek VIP listájára!
  Ha a támogatói csalódnak benne - akkor neki tényleg befellegzett!
  Addig azért -éppen mert ezt nagyon, szinte mindenáron !-el akarja kerülni, lesz még néhány látványos dobása!

  Kottalapozók: "Ugorgyunk! "”
 • 9. achilleus 2011. június 18. 15:18
  „5. deszkás 2011.06.18. 14:27
  ,sírt a vállán, hogy hadd maradjon miniszter" - érdekes módja a legalkalmasabb miniszter kiválasztásának. Nem én mondom, maga Gyurcsány mondja, hogy így mentek a dolgok. Mellesleg Veres, Szilvásy és egyebek esetében (sőt Lamperth esetében is) egyéb motivációkat sem tartok lehetetlennek ld. "Gyurcsányi" a bróker-ügyben, na és Lamperth férjének ügyei Kulcsár Attilával, a különös bécsi túra, a Kulcsárt Bécsben letartóztató tiszt meghurcolása, és %-szöri (ÖTSZÖRI) felmentése.)”
 • 8. lukrecia 2011. június 18. 14:51
  „Margitka nem evett meg a 2/3 semmit sem. itt az Mszp benneteket legeltetett mint szavazobazis evekig. Sokra vitted:((
  Az hogy kenyszerusegbol bevallotta a kudarcot , nem a tettek mezeje. A bevallas utan meg 2 evig huzta az idot tetlensegben agoniaban. mar akkor el kellett volna inditani a reformokat, melyek nelkul tovabb nott az adossagunk. O produktumot teljesitett - sot minuszt”
 • 7. queenmargareth 2011. június 18. 14:37
  „akkor is legalább bevallotta kudarcát, ehelyett a másik, minden kudarcát is pozitívomként veti be és a 2/3 meg is ette.”
 • 6. lukrecia 2011. június 18. 14:30
  „Mesterhazy miert is inditotta be latvanyosan a daralot?????????? Igy beszeltek meg a gyurcsannyal az ujabb trukkot??
  Az agonianak minden fideszes csak orulni tud , keptelenek meg a sajat partjukban is rendet tenni,, es ezek akarnak meg orszagot vezetni???ß ferko maradj kerlek , fejezd be a munkat, amig beszelnek az elvtarsi partrol neked ott a helyed , bomlaszd oket tovabb az atomi reszecskekig ://”
 • 5. deszkás 2011. június 18. 14:27
  „Nyomjad ACHILLEUS! És a géniuszt ne igy tituláljad hogy "pártelnök", ő pártelnök miniszterelnök! Különben akár igazad is lehet (az 1.es után szabadon:ki nemsz@rja le) a haláltáncot illetően és utána mitől jobb az emésztésed?”
 • 4. achilleus 2011. június 18. 14:19
  „Zajlik az mszp haláltánca, ahogy élt, úgy pusztul:
  Gyurcsány Ferenc - aki Mesterházy Attila és Kiss Péter után szólalt fel - beszédében nevesítette Baja Ferencet és Lamperth Mónikát, felidézve, hogy előbbi ,,szinte könyörgött, hadd legyen miniszter vagy államtitkár" a Gyurcsány-kormányban, az utóbbi pedig ,,sírt a vállán, hogy hadd maradjon miniszter". Szekeres Imrének azt rótta fel, hogy egy közelmúltbeli cikkében a Gyurcsány-kabinet száz lépés programját nevezte a költségvetési hiányt növelő legnagyobb osztogatásnak, míg Puch Lászlót állítólag azzal vádolta, megpróbált valakit rávenni, hogy ,,egy folyamatban lévő ügyben ellene valljon". (...) Baja Ferenc azt indítványozta, hogy a kongresszus kötelezze határozatban Gyurcsány Ferencet, hogy hozza nyilvánosságra azt a három nevet, melyet pénteken küldött el Mesterházy Attilánk. Állítólag a felvetést hatalmas ováció fogadta. Török Zsolt ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta. Emellett le akarták vetetni napirendről a Gyurcsány-féle pártszavazást, de a szóvivő erre a felvetésre sem adott érdemi válasz.”
 • 3. seawasp 2011. június 18. 14:08
  „"Gyurcsány Ferenc biztos abban, hogy az MSZP szombati kongresszusa után is a szocialista párt tagja marad."

  Az önremény változat kevés a valósághoz! :-(

  Szerintem, a börtön válogatottban jobban hasznát látnánk! :-D”
 • 2. achilleus 2011. június 18. 12:30
  „"Gyurcsány: az MSZP tagja maradok"
  ---- nem is merek találgatni, hogy ennek most Mesterházy vagy Orbán pártelnök örül-e jobban. :o))))))”
 • 1. Írástudatlan 2011. június 18. 11:59
  „Ki nem sz@rja le!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordfogás! 30 percig kellett fárasztani a gigantikus harcsát - fotók

Óriási, 214 centiméter hosszú és 82,5 kilogramm súlyú harcsát fogott ki a Tisza-tóból Vida György. Tovább olvasom