Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Gyurcsány: beruházásokban hét bő esztendő vár ránk

A költségvetés két szűk évével együtt fejlesztésekben, beruházásokban hét bő esztendő vár Magyarországra - mondta az Országgyűlésben a kormányfő.
Gyurcsány Ferenc a kormány kezdeményezésére, az Új Magyarország Fejlesztési Tervről rendezett politikai vitanapon arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő években a magyar nemzeti jövedelem 2-3 százalékának megfelelő összegű uniós forrás használható fel az ország felzárkóztatásához. 7000 milliárd forintról van szó, amelyhez a magyar költségvetésnek 1000 milliárd forintot kell hozzáadnia. Ez akkora összeg, mint Budapest húszéves költségvetése, mondta példaként a kormányfő.

Utalt arra, hogy az Új Magyarország tervet előkészítő vitában az egyházaktól az Érdekegyeztetési Tanácsig sokakkal egyeztettek, ezek közül Gyurcsány Ferenc kiemelte az Akadémia véleményének jelentőségét. A program konkrét céljai között hangsúlyozta a hátrányos helyzetű területek felzárkóztatásának fontosságát, és azt mondta, a vidék fejlesztésénél együtt kell működni a települési önkormányzatokkal, függetlenül attól, hogy mely politikai irányhoz kötődnek.

A vitát a képviselők ötórás időkeretben folytatják. Délután a 2005-ös zárszámadás a téma, a költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat és számvevőszéki jelentés alapján.

Az 1956-os forradalom 50. évfordulója is szóba került napirend előtt a Parlamentben. Rubovszky György, a KDNP frakcióvezető-helyettese azt mondta: a forradalom mártírjainak elárulása lenne, ha az akkori másik oldal örököseivel, Apró Antal örököseivel közösen emlékeznének.

Fodor Gábor, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese szerint elvárható minden polgártól és képviselőtől, hogy tartsa tiszteletben azokat az ünnepeket, amelyeket legitim módon szervez a Magyar Köztársaság. A liberális képviselő arra kérte politikustársait, hogy szólítsák fel a Kossuth téri tüntetőket, tegyék szabaddá a teret forradalom évfordulójának méltó megünnepléséhez.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmegy az Árkád megnyitására?

Tovább olvasom