Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Gyurcsány: eljött a szabadságharc ideje

Gyurcsány Ferenc szerint "tényleg eljött a szabadságharc ideje", "de ezt nem a kormány folytatja a világ ellen, hanem nekünk kell elkezdeni a kormánnyal szemben".
A volt miniszterelnök ezt csütörtöki blogbejegyzésében írta, lopásnak minősítve Orbán Viktor kormányfő szerdai bejelentése kapcsán a magánnyugdíjpénztári átutalások felfüggesztését.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy novembertől 2011. december 31-ig felfüggesztik a magánnyugdíjpénztári kifizetéseket, majd pedig kidolgozzák a törvényi feltételeit annak, hogyan lehet visszalépni a magánnyugdíjpénztárakból az állami nyugdíjrendszerbe.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. novaklaszlo56 2010. október 15. 06:04
  „A választási ígéretek megtartása, legalább a látszat szintjén, nem megy a költségvetés tervezett állapotának (=tervezett hiány) fenntartása nélkül. Bár ez az intézkedés is fájdalmas - és a hozzászólások némelyike világossá teszi azt is, hogy sok, takarékoskodó emberrel szemben méltánytalan is -, hosszú távon ez sem lesz elég az ígéretek megtartásához, legfeljebb a rövid távú foltozgatásra elég.Ugyanakkor elvenni csak onnan lehet, ahol van, ahová szorgos kezek összehordták a munkájuk eredményét. De a fekete leves még hátra van, és - ahogyan a hazai válság ilyen mélysége sem elsősorban anyagi, pénzügyi természetű, annak ellenére sem, hogy szinte mindenki így gondolja, hanem erkölcsi jellegű - messze nemcsak a költségvetés kiszámíthatatlanul labilis állapota okán, hanem főleg az egyre növekvő erkölcsi-ideológiai kifarolás következtében is, amely már-már középkori tendenciát sejttetve ingatja meg az utóbbi években kiizzadt ember- és szabadságjogi eredményeket, amelyek, a korábbi kormányok (és ez nálunk rezsimeket is jelent) valóban döbbenetes hibái ellenére is élhetővé tudták tenni az anyagilag egyre szűkösebb életet is. Sajnos ezeregy jele van a "sötétedés" folyamatának, nem is érdemes felsorolásba kezdeni. Egy helyi példát, amelyből a gondolkodó, "látó" ember sok mindent ki tud hámozni, azért megemlítek: A FIDESZ-KDNP (a közügyek gyakorlásában és az állami feladatellátásban is részt vevő politikai pártról van szó!) szegdi szervezete megkapta Isten áldását a Dómban... Semmi gond, hisz a választók (kétharmados) többségétől erre is felhatalmazást kapott a következő négy évre. Az pedig hosszú idő. Nagyon hosszú...
  Mielőtt valaki "lekommunistáz", megemlítem, hogy az országban kialakult erkölcsi káosz miatt nagyon dühös vagyok az előző rezsimekre, így az előző kormányra is, akiket egyáltalán nem tartok kommunistáknak. Szerintem ilyenek a (rend)szerváltás előtt sem voltak igazán a hatalom közelében. Ezek után már jöhet a ledorongolás: ezekhez az emberekhez képest én tényleg kommunista vagyok, azt hiszem.”
 • 28. George58 2010. október 15. 05:34
  „Érdekes. Gyurcsótány vajon akkor miért nem kezdeményezett forradalmat amikor Libajnai tolvaj haverja vagy az olajos bünöző Draskovits ("reformügyi" kormánybiztos néven) ellopta a járulékokat és 13 havi fizetéseket? Valószinű, hogy az szoci privatizációs mutyin Almásfüzitői timföldgyára aggasztja csak? Ezt lepusztult gazdasági helyzetet ő meg a szoc-lib rablóbandája hozta össze, aminek eredményeként az IMF (akinek hitelét ugyebár vazullusi hittétel ellenében) ők vették fel és EU nevű gittegylet itt dirigál nekünk a 3,8%-os hiány tartásről (korábban meg ész nélkül bevették a GYF-Veres kettős hamis gazdasági adatait). Amúgy a Ferike rezsimben a nyugdij pénztárak olyan remekül gazdálkodtak a befizetett pénzünkkel, hogy mindegyik 30-40% veszteséget hozott össze, igy lehet hogy jobb kézben lesz igy a befizetett összeg, meg segit a Ferike által összehozott örökség túlélésében. Utolsó gondolat: Ez pszichopata cezaromániás arról elfeledkezik, hogy most már a közpénzből hithű droid hadserege nem védi már!”
 • 27. zest 2010. október 15. 04:38
  „Szerintem 5-10 éven belül a föld egyik országában sem lesz olyan, hogy "nyugdíj" ... lesz max. "öregkori szociális ellátás" amit jobb esetben talán majd igényelni lehet az arra rászorulónak ...azt pedig vagy megkapja a "delikvens" vagy nem :(”
 • 26. babar 2010. október 14. 22:39
  „Filctoll nagyon nem vagy képben nyugdíjpénztárilag!
  A magán rész az ugyanúgy kötelező, mint az állami rész. Csak más helyre megy, másképen kezelik és a magán rész befektetését te is megválaszthatod. Amikor arról beszélnek, hogy az állami kasszából kapod majd nyugdíjad 75%-át a magánból meg a maradék 25%-ot, akkor csak az előbb említett magán rész "kamatoztatásából" adódik különbség a tisztán állami nyugdijjal szemben. Ja és már a magán rész sem örökölhető asszem...
  Amiről te beszélsz az a 3. pillér, az önkéntes nyugdíjpénztár. Ez csak rajtad múlik, te fizeted, meg max a munkáltatód kiegészíti. Ezzel tényleg te rendelkezhetsz majd ha eljön az idő.
  És van még egy pillér a negyedik, ezt úgy hívják, hogy 4. pillér! Milyen meglepi mi?
  Na ez pedig azt jelenti, hogy...tudod mit! Nézz utána! Dolgozz meg kicsit a pénzedért! Igazam van Logaritmus?”
 • 25. Sportplusz 2010. október 14. 22:26
  „.. igen gyurcsány hamarosan " szabadságharcot" fog kezdeni ,de a saját érdekében : hogy kijöjön a sittről ..és majd bent énekli a többi sittes mszpssel.: " .. FÖL föl te éhes proletár "..”
 • 24. web 2010. október 14. 22:23
  „Nehogy visszalőjön valaki....”
 • 23. strangerrr 2010. október 14. 20:42
  „Azért az érdekes hogy minden hírportál a megszorításokkal és a magán nyugdíj pénztár ellopásával van tele, addig a DM ezt leszámítva , néma.”
 • 22. szilléri 2010. október 14. 20:16
  „Azt nem tudom, hogy köztörvényes bűnöző Gy.Ferenc, vagy csak simám sérült!”
 • 21. barkzso 2010. október 14. 19:19
  „Hajrá Fecó, rohamraaaaaaaaaaaaaa :))))))))))))))))”
 • 20. tatár 2010. október 14. 18:05
  „Nem Fletó az érdekes, hanem az a havi 30 milliárd, amit O. V. kiemel a magánnyugdíj kasszából. Erről nem olvastam a választási programjukban”
 • 19. Pres 2010. október 14. 17:36
  „Oké fecó, menj az utcára, vezesd a népet! Hiteles vagy, követni fogunk.”
 • 18. Buvana 2010. október 14. 17:03
  „A hibbant Néró nem veszi észre hogy ő és velejéig romlott bandája nem sok vizet zavar, különben is a "kaptárból" nem tud majd írogatni esetleg a cellatársaknak..”
 • 17. koszone 2010. október 14. 16:49
  „Mondjuk csak egyedül szar lesz!”
 • 16. szatyi 2010. október 14. 16:42
  „"9. hozzászólás Filctoll 2010.10.14. 16:05 "

  Valószínű, hogy kevered a "magán" és az "önkéntes" pénztári tagságot.
  Az önkéntesnél van az a lehetőséged, hogy 10 év várakozási idő után kiveheted, /adóztatva!/ A magánnyugdíjpénztárnál csak nyugdíjba vonuláskor jutsz a pénzedhez.”
 • 15. George58 2010. október 14. 16:37
  „11. hozzászólás Logaritmus 2010.10.14. 16:17
  Majd vitéz Gyurcsótány Ferenced győzelemre segít (esetleg egy közpénzen vásárolt páncélozott BMW-ből irányít majd)!”
 • 14. nádiposzáta 2010. október 14. 16:30
  „Gyurcsány: eljött a szabadságharc ideje......fecó aranyköpései...1945 óta hirdetik ,még most sem ért ide:))) gyurcsanyi hozzá szólásai molyfing:)))”
 • 13. jozko 2010. október 14. 16:28
  „Ügyes.

  A 60. életévükhöz közelítők 1988-ig dolgoztak mintegy 20 évet, alapvetően az állami szektorban, ahol keményen levontáka nyugdíj-járulékot fizetésből, prémiumból, mindenből!
  Ezt annó lenullázták, az addigi szolgálati időt beszámítják, de az addig fizetett járulékok nem képeznek nyugdíj alapot!

  89-től sokan vállalkozóként vagy félig-meddig bejelentett alkalmazottként folytatták, rendszerint minimálbér után fizetett járulékkal: 45-50 000 ft nyugdíjra számíthatnak-esetleg!

  Az előrelátóbbak megfogadták a tanácsot: öngondoskodó megtakarítást választottak-na most ennek annyi!
  Kinek lesz itt most jó nyugdíja?

  Az ügyeskedőknek, "rokkantaknak" politikusoknak!”
 • 12. Power 2010. október 14. 16:26
  „Ajánlom Gyurcsánynak, hogy terjesszen be önmaga ellen bizalmatlansági indítványt! :)”
 • 11. Logaritmus 2010. október 14. 16:17
  „"18 éve gyűjtögetek magánnyugdíj pénztárban.Ez havi 30e Ft mert pluszt is vállaltam. Elméletileg a 10 éves várakozási idő után kivehettem volna, de nem tettem mert lehet hogy még 10 év és tudok venni belőle egy lakást. A nyugdíjig nagyon sok évem van még ki tudja addig mi lesz. Ha jól értelmezem az egészet, a mostani POLGÁRI kormányunk azt is megvalósíthatja hogy a magánnyugdíj pénztárból ÁLLAMOSÍTJA a befizetésemet és átrakja az állami nyugdíjpénztárba?"

  Szerintem jól értelmezed.... :( De ez ellen nem szabadságharc és újabb TV ostrom kell ezúttal Che Guevara pólós gyerekekkel Árpád-sávos helyett, hanem alkotmánybírósági normakontroll. Bár talán annak sok értelme nincs, amíg Stumpf István és hasonló fideszesek ülnek benne. Marad a 4 évenkénti választás.”
 • 10. Filctoll 2010. október 14. 16:07
  „Ami lemaradt: Abszolút nem vagyok Gyurcsány FAN, de lehet hogy most mond valamit!”
29 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt a repedés a sérült ajkai tározón

Másfél centiméterrel nőtt a repedés a sérült ajkai zagytározón - közölte a környezetvédelmi… Tovább olvasom