Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc: A reformokhoz hozzá kell kezdeni!

A gazdaság, illetve a költségvetés számai nincsenek kőbe vésve, minden egyes változásra, ami a világban történik, reagálni kell - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MTV reggeli műsorában.
A kormányfő szerint az adóreformhoz hozzá kell kezdeni, de jelentős csökkentés a közeljövőben nem várható. Kisebb is csak akkor, ha más területen nagy változtatásokba kezdenek. Gyurcsány Ferenc azt mondta: az erőt most két dologra kell fordítani, egyrészt az egyensúly megőrzésére, másrészt pedig forrásokat kell találni a növekedésre.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: beljebb lennénk, ha a tervezett reformokat nem akadályozzák meg 2006-2008-ban. A kormányfő szerint át kell gondolni, hogyan lehet tovább csökkenteni egyes területeken a kiadásokat. Tétovázni nem szabad, de kapkodni sem, a lakosságnak pedig részletesen meg kell ismernie az ország helyzetét - mondta a miniszterelnök.

Olvasóink írták

 • 11. achilleus 2009. január 15. 11:02
  „Asszem egybecseng azzal, amit egy másik témakörhöz beírtam:
  "Ha a törvényről - amely egy évre előre hivatott meghatározni az ország működésének kereteit - két hét után kiderül, hogy rossz, föl kell tenni a kérdést: van-e Magyarországnak kormánya és költségvetése? A válasz: nincs - mondta a Fidesz országos választmányi elnöke egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján. Ez a maga nemében újabb rekord, "nyugodtan nevezhetjük egyfajta hungarikumnak" - tette hozzá a politikus.
  Úgy fogalmazott: "Nem hiszem, hogy van a világon még egy demokrácia, ahol a miniszterelnök az év kezdete után két héttel kiáll a nyilvánosság elé, és szemrebbenés nélkül elmondja, hogy mindaz, amit a kormánya a költségvetés tervezetében beterjesztett és a parlament elfogadott, az valójában egy papírrongy, semmi köze a gazdasági folyamatokhoz." A választmányi elnök szerint a kormánynak legkésőbb az európai parlamenti választásokig vissza kell adnia mandátumát.
  "Minden perc, minden óra, minden nap, amit ezek a hivatalban töltenek, tudatos károkozás, tragédia ennek az országnak" - közölte. "Egy megszálló hadsereg kíméletesebben bánik >>egy hosszú távon birtokban tartandó ország<< lakosságával, mint ahogy Gyurcsány Ferenc és kormánya azt a magyar emberekkel teszi" - mondta a politikus."

  gyarmati_nő! Nem is tudja, milyen igaz nevet választott, - ha Magyarországon él.
  Mellesleg csak a hülyék hiszik, hogy a Fidesz kormányra kerülésével egyszerre minden megoldódik: Abból a szakadékból, amibe a jelenlegi kormány taszított bennünket, csak meredek sziklafalak leküzdésével tudunk (ha tudunk) kikapaszkodni.”
 • 10. KolompárRómeó 2009. január 14. 22:30
  „9. hozzászólás gyarmati_nő 2009.01.14. 21:20

  Hát igen, az adónövelés, az értelmes emberek külföldre zavarása, a pénzek cúslágosítása, okos tanulmányok készítése valóban előre viszi az országot.”
 • 9. gyarmati_nő 2009. január 14. 21:20
  „Alig várom már a jobboldalt. Puszta kormányzói jelenlétükkel, adócsökkentésükkel és 17. havi nyugdíjukkal régióelsők leszünk, addig is a töketlen baloldal meg csak álmodozik a reformokról, de nem valósít meg egyetlen értelmeset sem. A hülye nép meg változatlanul ingyen vidámparkról álmodozik.”
 • 8. KolompárRómeó 2009. január 14. 19:57
  „Már hiányzott egy jó kis adócsökentés, amit immáron évek óta rendszeresen átélünk.

  "A miniszterelnök úgy fogalmazott: beljebb lennénk, ha a tervezett reformokat nem akadályozzák meg 2006-2008-ban."

  Az a szemét cuslág és haveri köre megakadályozta a reformokat, mert sokmillát elloptak, amit adócsökkentésre lehetett volna fordítani. Erre teccett gondolni?”
 • 7. catroot 2009. január 14. 15:19
  „Adóreform... Már jó ideje mondogatják... Szerintem ebből sem lesz semmi, olyan bársonyos lesz, mint a jelenlegi "reform".”
 • 6. Power 2009. január 14. 14:34
  „Szálj ki fiam és most nézd meg hogy mit csináltál!”
 • 5. achilleus 2009. január 14. 14:11
  „"Idén a gazdaság visszaesése 2-3 százalékos lehet a decemberben elfogadott 2009-es költségvetésben rögzített 0,9 százalékos GDP-csökkenés helyett - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán az m1 Napkelte című műsorában. A kormányfő szerint nem lehet elmozdulni az egyensúlyi pályáról, de ezen túlmenően egyetlen szám sincs kőbe vésve. Hozzátette: a világgazdasági kilátások lényegesen rosszabbak annál, mint amit ősszel látni lehetett, a hazai infláció pedig kisebb lesz a vártnál, ezért mindent újra kell tervezni."

  Ennyire volt megalapozott a költségvetés. Mekkora gazdasági növekedéssel számoltak tavaly nyáron (1. változat)? + 3%. Persze akik figyelmeztettek, azok nullák, akadékoskodók. Gyurcsány Ferenc "megvilágosodása", vajon miért esik egybe az IMF-elnök látogtásávak??”
 • 4. achilleus 2009. január 14. 09:52
  „A helyzet jobb megismerése érdekében (Torkos Matild, MN, részlet):

  " (...) Ezzel ellentétben a mi szocialistáink az elmúlt hat évben adósságcsapdába kormányozták az országot, majd az IMF lélegeztetőgépére kapcsolták. Az IMF a hitelért cserébe a tőle megszokott módon most is beavatkozik belügyeinkbe, struktúraátalakításnak nevezett megszorító intézkedéseket vár a lakossággal szemben. Pedig nem segélyt ad, hanem öt-hat százalékos kamatozású hitelt egy olyan országnak, amely akkor is teljesítette fizetési kötelezettségét, amikor azt a rendszerváltozás előtti diktatúrának adta az IMF. Most ezért a hitelért még azt is megszabták nekünk, hogy az első hatszázmilliárd forintos részletet a tőkeerős külföldi pénzintézetek támogatására kell fordítanunk a gazdaság élénkítése, a fogyasztás növelése helyett.

  Tavaly novemberben Simor András elismerte, hogy a bajt az tetézte, hogy a lakosság devizahitelekben adósodott el, mint fogalmazott, "ezzel mindaddig nem volt gond, míg a forint stabil volt. Amint elkezdett ingadozni a forint árfolyama, megrendült ez a bizalom. (...) Ha kevesebb devizahitelt vesz fel a lakosság az elmúlt években, akkor a növekedés is lényegesen lassúbb lett volna, hiszen a lakossági hitelek jelentős részét (...) lakásépítésre, lakásvásárlásra vették fel. Ennek eredményeképpen a gazdaság egyetlen megtakarító szereplője, a lakosság megtakarítása is eltűnt, így az ország adósságát csak külföldi adósságból lehetett finanszírozni. Mivel az országnak nincs megtakarítása, és a külföldi források is elapadtak, minden olyan elképzelés, amely a keresleti oldalon keresi a gazdaságélénkítésre a megoldást, vagyis fogyasztásnövelést szorgalmazna, irreálisnak mondható." Mintha mindenről a lakosság tehetne. Hol volt a kormány és a jegybank akkor, amikor rátukmálták az emberekre a devizahiteleket?

  Miért a lakosság az egyetlen megtakarító szereplő? Miért nem spórol a kormány is például a propagandaköltségeken vagy a luxusnak számító eszközök beszerzésén? Miért kellett ilyen nagy arányban privatizálni a stratégiai állami vállalatokat? Miért szabadították rá az országra a kamat- és a profitszivattyút egyszerre? (...)”
 • 3. achilleus 2009. január 14. 09:46
  „"a lakosságnak pedig részletesen meg kell ismernie az ország helyzetét - mondta a miniszterelnök."
  ..mint 2006-ban: Dübörög a pannon puma, Németország minket irigyel .... atyád!
  "tétovázni nem szabad, de kapkodni sem,"
  Ezt már ismerjük!
  Mások pénzének elszedésében nem tétovázunk, a saját kutyánk kölykei esetében nem kapkodunk.
  Szégyen, hogy ez a szellemi rokkant még miniszterelnökként oszthatja az észt.”
 • 2. flexsnake 2009. január 14. 09:05
  „Csökkentsék a fizetésüket.Ne lehessen képviselőnek második állása...
  maximalizáld a politikusi jutalékokat és mindjárt lesz miből ferikém.Meg rakd vissza amit kivettél...”
 • 1. spiler 2009. január 14. 09:02
  „EZ IGY IGAZ! CSAK MAGATOKON KEZDJÉTEK! MÁR ELÉG RÉGÓTA ETETTEK /ŐTÉVES TERVEK,HÁROMÉVES TERVE/
  EL A KEZEKET A NYUGDIJASOKTÓL,MUTASSÁTOK MEG MIT TUDTOK MAGATOKTÓL!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy kamion csúszott össze az M7-esen

Az utolsó adatok szerint összesen 11 kamion csúszott össze az M7-es autópálya zalai szakaszán… Tovább olvasom