Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc büntetőpert indít Hoppál Péter ellen

Szerinte a Fidesz szóvivője hazudott és rágalmazott, amikor pénteken azt állította, hogy 2006 őszén a volt miniszterelnök visszaélt a hatalmával.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke büntetőpert indít a Fidesz szóvivője ellen, mert szerinte Hoppál Péter hazudott és rágalmazott, amikor pénteken azt állította, hogy 2006 őszén a volt miniszterelnök visszaélt a hatalmával, a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője erről beszámolva szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: 2006 őszének az az igaz története, hogy Orbán Viktor az egymás után kétszer elvesztett választás miatti "megroppantságában a demokratikus rendet, ezáltal emberéleteket tett kockára". Ha a Fidesz azt gondolja, hogy hazugságaikkal csökkenteni tudják Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció kormányváltó elszántságát, súlyosan tévednek - tette hozzá.

Különös, hogy egy olyan párt szóvivője fogalmaz meg ilyen rágalmakat, amelynek képviselője, Nyitray András, a parlament emberi jogi, rendészeti és nemzetbiztonsági bizottságai 2006. szeptember 19-i ülésének jegyzőkönyve szerint - idézi a közlemény - így fogalmazott: "Elhangzott itt több soron - és itt jönnek a kérdések -, hogy a rendőri állománynak olyan utasítása volt, hogy nem használhat fegyvert. Szeretném megkérdezni, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon. Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban levő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét, és akit mondjuk kockakövekkel hajigálnak - és higgyék el, hogy isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van".

Gréczy Zsolt szerint ennek alapján erős a gyanú, hogy a fideszes képviselő a tömegbe lövetett volna, Gyurcsány Ferencen pedig azt kérik számon, hogy miért kért felvilágosítást a rendőri vezetőktől egy a Fidesz puccskísérlete miatt kialakult krízishelyzetben. Hasonló helyzetben a volt miniszterelnök ma is közvetlenül tájékozódna a rendőri vezetőknél - közölte.

Olvasóink írták

 • 5. queenmargareth1 2013. november 20. 18:13
  „:) ezt bemarta, hoppá...”
 • 4. Pirát 2013. november 16. 21:34
  „nna...várjatok már ! vannak itt már folyamatban más perek, és nembiztos hogy szárazon viszi el a pápaszemes pojáca...”
 • 3. zoolii 2013. november 16. 12:37
  „Szegény hoppálnak annyi esze van, amennyi látszik. Szépen belesétált az elé kinyújtott nagykésbe.”
 • 2. florian72 2013. november 16. 12:00
  „Nagyon helyes hogy feljelenti .
  Gréczy Úrnak talán korábban kellet volna kibökni ezeket a tényeket.”
 • 1. szatyi 2013. november 16. 10:37
  „A DK köszöni szépen, lesz miből finanszírozni a kampányköltségeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két gépkocsi is kiégett a fővárosban szombat reggel

A II. kerületben, a Bem rakpart és a Csalogány utca kereszteződésénél ugyancsak kigyulladt egy autó.… Tovább olvasom