Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Gyurcsány Ferenc egyhetes éhségsztrájkba kezd a Kossuth téren

Gyurcsány Ferenc egyhetes éhségsztrájkba kezd a Kossuth téren

Egyhetes éhségsztrájkba kezd Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció három másik tagja Budapesten a Kossuth téren. A pártelnök ezt vasárnap késő este jelentette be a Parlament előtti téren.

MTI - 2012.09.09. 21:57
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A politikus elmondta, hogy a Hét nap a szabad választásokért elnevezésű demonstráció idején sátorban fog lakni Niedermüller Péter és Molnár Csaba alelnökökkel, valamint Kolber Istvánnal, a párt képviselőjével.

A DK vezetője hozzátette, ők négyen biztosan végigcsinálják az éhségsztrájkot, de arra számítanak, hogy néhány napra mások is csatlakoznak hozzájuk.

"A drámai helyzet drámai reakciót kíván", erőteljes politikai gesztusok kellenek ahhoz, hogy a néma és apatikus választói sokaság megmozduljon - indokolta Gyurcsány Ferenc, hogy miért választották a tiltakozásnak ezt a módját.

Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Niedermüller Péter egyhetes éhségsztrájkba kezdett a Kossuth téren. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (galéria)

A DK elnöke az egybegyűlt újságíróknak elmondta, lélekben próbál felkészülni az éhsztrájkra, mert nem tudja milyen érzés, ha több napig nem eszik. Az emberek nem pusztulnak bele néhány nap éhezésbe, "a dolognak ebben az értelemben nincsen tragikus végkimenetele" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, azt akarják megmutatni a választóknak, van merszük egy szenvedélyes, bizonyos mértékben önsanyargató akcióra, hogy mindenki lássa "azokkal vagyunk, akiknek elegük van Orbán világából".

Kitért arra is, hogy miután szombatig nem hagyják el a teret, ezért ő és két képviselőtársa, Molnár Csaba és Kolber István, nem vesznek részt a parlament hétfői ülésén, de a Demokratikus Koalíció más politikusai megjelennek majd a Házban.

Kérdésre válaszolva elmondta, a demonstrációt bejelentették, az ahhoz szükséges engedélyeket megkapták.

Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Niedermüller Péter egyhetes éhségsztrájkba kezdett a Kossuth téren. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (galéria)

A Kossuth-szobornál vasárnap estére egy kisebb pódiumot, két nyitott oldalú és két nagyobb lakósátrat állítottak fel. A területen a DK néhány tucat szimpatizánsa gyűlt össze, a kihelyezett hangszórókból folyamatosan zene szól, míg a nyitott sátrakon magyar és angol nyelvű feliratok tiltakoznak a választást megelőző önkéntes feliratkozás terve ellen.

Gyurcsány Ferenc a TV2 Frizbi című műsorában vasárnap este levetített interjúban azt mondta: a választási részvétel előzetes regisztrációhoz kötése ellen tiltakoznak. Indoklásul hozzátette: elfogadhatatlan, hogy aki csak két nappal a szavazás előtt dönti el, hogy el akar menni voksolni, az ne vehessen részt a választáson.

Szerinte a választási feliratkozás "százezreket vagy milliókat" zár ki a választási részvétel lehetőségéből, és az is elképzelhető, hogy a kormány a regisztrációs időszak lejárta után hoz meg fájdalmas vagy felháborodást keltő intézkedéseket.

Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Niedermüller Péter egyhetes éhségsztrájkba kezdett a Kossuth téren. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (galéria)

Elmondta: nem a kormányt akarja meggyőzni az igazáról, hanem a választók figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy "nagy baj van", emeljék fel a hangjukat.

A Magyar Nemzet - szocialista forrásokra hivatkozva - már a múlt héten megírta, hogy Gyurcsány Ferenc hajlandó éhségsztrájkot kezdeni a választási feliratkozás bevezetésére vonatkozó kormánypárti tervekkel szembeni tiltakozásul, ám Varju László, a DK pártigazgatója akkor azt közölte: nem hallott ilyen tervről.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség sárvári ülésén döntött arról, hogy az állam nem fog hivatalból választási névjegyzéket vezetni, hanem az állampolgárok jelezhetik választási részvételi szándékukat. A regisztrációs időszak a tervek szerint 2013 szeptemberében kezdődik és tizenöt nappal a választások előtt zárul majd.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 119 hozzászólás
Moderálásra küldöm 119. SP 2012.09.12. 18:48

Új hír.
Öszödi Feri nem lesz ott,
csak az alteregója. Keresi a szakdolgozatát, nem ér rá.

Moderálásra küldöm 118. Carlo 2012.09.12. 14:16

Gratula , az ugató kutyáknak, csaholni lehet, de utánozni kéne, és közben pofát befogni, majd még gondolkozni is, hogy miért is csinálja az , akit annyian útáltok,
Közben Orbán Király már a jövő Hatalmán, s uralkodásán agyal... mert eléri célját az biztos, ha hagyjátok

Moderálásra küldöm 117. maci53 2012.09.12. 10:56

Az elmúlt 40+ 8 évért Orbán a hibás!Gyenge elméjűek,Feri számoljon el a KISZ vagyonnal,Mesterházyék meg az MSZMP vagyonnal.
Vazelint nekik,éjszakánként ne fájjon a hátsó fertájuk.amikor egymáshoz bújnak higed pesti éjszakánként.

Moderálásra küldöm 116. Csecs 2012.09.12. 09:24

99: Ha a rendszert, <moderálva>futtatók, uzsorások, csicskáztatók, maffiózók és tolvajok bírálják, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy kommandósok viszik el őket...

Moderálásra küldöm 115. aquila0126 2012.09.11. 20:58

Álruha 1 l és nem állruha

Moderálásra küldöm 114. szegedi07 2012.09.11. 20:09

Hajnalban, ha úgy hozza a szükség, hova fog kimenni? A bokrok közé, vagy netán a parlament épülete sarkához? K Ernő már ráfázott hasonló kisdologra.

Moderálásra küldöm 113. deszkás 2012.09.11. 20:00

MACI! Mondom Nagybátonyban emberkedjetek ne itt. Ja hogy ott levernének a volt bányászok? Az tuti. A kiflicsórónak meg jobb ha alap.

Moderálásra küldöm 112. DobóI 2012.09.11. 16:44

Naponta mérjék le a súlyát, mert valószínűleg mint mindig most is csal..

Moderálásra küldöm 111. maci53 2012.09.11. 16:35

óvszer auzomata van a közelben,ki tudja mit nem kívánnak meg ezek a fiúk összezárva.Pesti lennék ,leülnék a sátruk elé Pick szalámit zabálni pritamin paprikával.
Szegény Klára asszonyt most ki simogatja?

Moderálásra küldöm 110. deszkás 2012.09.11. 13:42

Gabikának az volna az izgalmas ha feltölthetné a Trixxx-re.? Kérdeztem .


119 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...