Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc megfékezné a radikális csoportokat

Gyurcsány Ferenc az igazságügyi minisztertől vár javaslatot arra, hogy milyen módon lehet gátat vetni annak, hogy radikális csoportok Magyarország tekintélyét rombolják külföldön.
A miniszterelnök azt is kezdeményezi a kormányban, illetve az Országgyűlésben, hogy - akár törvényi szabályozás megváltoztatásával - akadályozzák meg, hogy a radikalizmus átlépje az országhatárt. A miniszterelnök ezekről a vasárnapi kormányszóvivői tájékoztatón beszélt. Gyurcsány Ferenc az is közölte, hogy levélben fordul Robert Fico szlovák kormányfőhöz, mert a szombati révkomáromi tárgyaláson sem mutattott be a szlovák kormány vizsgálati anyagot a Dunaszerdahelyen történt eseményekről.

Mivel a szlovák kormány nem mutatott be szakértői anyagot a dunaszerdahelyi meccs rendőri fellépéséről, hivatalos levélben fordul Robert Ficohoz a magyar miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc ebben, a rendőrségtől független vizsgálatot kér a szlovák kormányfőtől, illetve azt, hogy ennek eredményét Magyarországnak is küldjék meg. Gyurcsány Ferenc a hivatalos levélben ismét felhívja a figyelmet a szlovák-magyar viszonyt rendezni hivatott hatpontos javaslatra. Emellett tájékoztatást ad arról is, hogy Magyarországon megteszik a szükséges lépéseket a helyzet megoldására, és ezt várják a Fico vezette kormánytól is. Gyurcsány Ferenc szerint kedden már megérkezik levele a szlovák kormányfőhöz.

A kormányfő úgy látja, hogy a szlovákiai magyarok helyzetének javítására megoldást a szombaton Robert Ficoval is ismertetett hatpontos javaslat jelenthet. Az itthoni radikális, "helyenként félfasiszta" csoportok miatt az igazságügyi és rendészeti miniszterhez fordul Gyurcsány Ferenc. Azt kéri Draskovics Tibortól: az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságával közösen tegyen javaslatot a szélsőséges csoportok magyarországi tekintélycsorbításának megakadályozására. A kormányfő azt is kezdeményezi a kormányban, illetve az Országgyűlésben, hogy - akár törvényi szabályozás megváltoztatásával - akadályozzák meg, hogy a radikalizmus átlépje az országhatárt.

A Fidesz követelésére, hogy a kormány hozza nyilvánosságra IMF titkos szakértői jelentését Gyurcsány Ferenc úgy reagált, hogy a kormány nem készített titkos jelentéseket. Az IMF-nek - mint hitelt nyújtó - lehetnek azonban saját szakértői anyagai, ezeket azonban Magyarország nem ismeri - tette hozzá.

A pénzváltással kapcsolatos úgynevezett Tobin-adóról pedig azt mondta a miniszterelnök, hogy a világon az első globális adó lehetne, ám ezt csak egyszerre vezethetnék be az országok, így a közlejövőben nincs reális esélye, hogy Magyarországon bevezetik.

Olvasóink írták

 • 12. aranka2 2008. november 17. 12:51
  „Achilleus, egy dologban egyet értünk. Nem illik kisajátítani egy nép teljességének a véleményformálási jogát. Sőt, amit zoli123 ír, az szerintem ez egyenesen pofátlanság. Magyarok, ha úgy véli, éppen annyira magyar, mint zoli123, vagy akárki más. Sóval bárki jogosan írhat magyarok nick alatt, ezzel semmit nem sajátít ki, csak jelzi, hogy ő magyar. (persze más is, bár nem tudom, ezt képes vagy-e felfogni)”
 • 11. achilleus 2008. november 17. 08:40
  „Egy komment a JOBBKLIKK-ről, ezt a fórumot Navracsics Tibor jegyzi. A hozzászólás elejét "kissé" cenzúráztam.(Különösen "magyarok"-nak ajánlom.)
  Rabban | 2008. november 16. | 20:54
  (...)
  2004. dec. 5-én Gyurcsány előtt ott volt a választás: viselkedhetett volna államférfiként (mint frissen beiktatott miniszterelnök), és mondhatta volna: igen, a Magyar Szocialista Párt támogatja a határon túli testvéreink magyar állampolgárságát, és arra kéri szavazóit, hogy ők is szavazzanak igennel. Ezzel beírhatta volna magát a történelemkönyvekbe, és lemoshatta volna a baloldalról a "nemzetietlen" jelzőt. De Gyurcsány nem ezt az utat választotta, ami megmutatja, hogy ez az ember nem államférfi, csak egy szánalmas, a hatalomért mindenre képes, gátlástalan alak. Neki csak az volt a fontos, hogy a Fideszt - amely ezt a népszavazást kezdeményezte - legyőzze, a földbe döngölje, és ha ennek az az ára, hogy 3 millió honfitársát szembeköpi, ám legyen. (Azután, hogy a kampány elején még azt hazudta, hogy miniszterelnökként nem fog résztvenni, véleméynt nyilvánítani a népszavazási kampányban.) Na, ezek után vált ez az ember az én szememben végleg hiteltelenné. És ez beszél összefogásról, meg megbékélésről?! Egy büdös szava nem igaz!"

  /"Magyarok" nickű, - én csak a többes számon rágódom, nem illő "kisajátítani" - még névvel sem - egy nép teljességének a véleményformálási jogát, ugye érti? Vagy nem??/”
 • 10. zoli123 2008. november 17. 08:13
  „9.magyarok Téged jól begondolkoztattak, légy oly kedves és ne használtd ezt a nevet, mert sajnos nem vagy méltó rá. Azért mert magyar a személyid még nem vagy magyar...”
 • 9. N.P. 2008. november 17. 00:40
  „2.
  Egyébként pontosan mit is akartál mondani?

  9.
  Sajnos igazad van. Bizony van csűrhe, és akkora károkat okoz az országnak, hogy ihaj. Aki a demokrácia nevében rendőrre molotov koktélt dob, annak pedig a helyszínen kellene eltörni a kezét... a demokrácia nevében.”
 • 8. magyarok 2008. november 16. 21:32
  „4!!!

  Igen is van csürhe, az össze idióta elmebajos aki azt hiszi forradalmat csinál, és eképpen kirabolják az Mtv székházat! Akik rendőrökre követeket, palackokat dobnak azok nem csürhék?
  Szerintem lazák a törvényeink én pl aki rendőrre támad 10 év alatt nem ítélném el!
  De azt hiszem te teljesen fordítva látod mint én mert szerintem éppen a 3as beszél hülyeséget és a 2 mond értelmes dolgokat! Tényleg hadd tudjam már a szemszögedet miért látod, te úgy, hogy puccsal szerezte meg a hatalmat, én úgy emlékszem választások voltak!”
 • 7. kekeczke 2008. november 16. 20:43
  „és ki fékezi meg gyúrcsány ferencet ?”
 • 6. achilleus 2008. november 16. 20:36
  „Nem is tudom, kommentáljam-e a legfőbb szlovák állami méltóságoknak a szlovák közszolgálati televízióban elhangzott beszélgetését? Mindenesetre Fico Magyarország gazdasági állapotának hű képét adja, az alábbi idézet jó példa arra, hogy mit is gondolnak külföldön valójában Gyurcsányról (és rólunk).
  "Egyébként sem azonosak a két ország pozíciói - hangzott Fico kifejtése - mert míg ő egy stabil gazdasággal, jó szociális rendszerrel működő, januártól euróval fizető ország kormánya élén áll, addig Gyurcsány a magyar belpolitika túszaként egy "katasztrófahelyzetben álló", olyan ország kormányfőjeként jelenik meg, mely országnak gyakorlatilag az egész világ hitelez, és ahol mindenki abban versenyez, hogy ki a nagyobb magyar."
  Eddig az MR1 Kossuth ismertette ezt a részt a késő délutáni híradásokban.”
 • 5. Power 2008. november 16. 18:27
  „Gyurcsány-kormány egyik első intézkedése volt a "magunkon kezdjük" szlogen, javaslom, hogy kezdjék magukon.”
 • 4. tahoszegedi 2008. november 16. 17:40
  „Feri? Ugyanmár,már azt sem lehet elhinni neki amit kérdez

  http://foolish03.uw.hu/pictures/magyar_malac.jpg”
 • 3. susezo 2008. november 16. 17:03
  „1-esnek:magyarorszagon nincsenek csürhék!2-esnek:miylen elnök urrol hablatyolsz?puccsal szerezte meg a hatalmat utana meg összevissza hazudozott -immar 6 éven át! 3-asnak :igazad van .”
 • 2. KukoricaJancsi 2008. november 16. 16:58
  „Milyen érdekes, hogy éppen Ferinek kellett tárgyalnia a rendőri túlkapások miatt... emlékezzünk arra az okt. 23-ra...”
 • 1. magyarok 2008. november 16. 14:19
  „Éppen ideje lenne mindkét oldalon rendet tenni a szélsőséges csürhe között!!!
  Csak a szlovákoknak a csürhéje a kormányban ül..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a magyar kormány képtelen megvédeni az embereket

Mivel a dunaszerdahelyi meccsen történtek ügye nem szerepel Gyurcsány Ferenc és Robert Fico közös… Tovább olvasom