Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc: nincs szükség sokkterápiára

Magyarországnak folyamatos változásra és alkalmazkodásra, nyugodt mérsékelt reformpolitikára van szüksége a következő két évben - jelentette ki Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke az MSZP szombati választmányi ülésén.
A kormányfő hozzátette: nincs szükség sokkterápiára, válságkormányzásra és előrehozott választásra sem. Gyurcsány Ferenc a választmány előtt megismételte a szociális rendszer átalakításával kapcsolatos javaslatokat, amelyek a pénteki dobogókői tanácskozáson fogalmazódtak meg. Vagyis a minimálbér és a segély összegének távolítását, a fiatal munkanélküliek kötelező képzését és az állami támogatási rendszer olyan átalakítását, amely a jelenleginél jobban ösztönözné az önkormányzatokat arra, hogy segély helyett közmunkát adjanak a rászorulóknak.

A kormányfő szerint minden, ami az elmúlt két évben történt, az most hozza meg gyümölcsét, és azok is, akik kételkedtek az intézkedésekben, be fogják látni, hogy azok szükségesek voltak. Gyurcsány Ferenc szerint az egyensúly-teremtés, a kiiagzítás és a reformok eredményeire támaszkodva most újra emelkedő pályára lejhet álítani a gazdaságot. A kormányfő szerint az elmúlt időszaklban bejelentett nagy külföldi beruházások, így a Mercedes-autógyár, és az Európai Unió innovációs k9özpontjának mo-ui települése is azt jelzi, hogy van biozalom mo iránt. Ugyancsak a pozitívumok közuött említette azt is, hogy a magyarországi vállakozások túlnyomórésze is fejlesztéseket tervez a következő évben.

Gyurcsány Feremc az MSZP évzáró választmányi ülésén a párbeszéd politikájának fontosságát hangsúlyozta
Gyurcsány Feremc az MSZP évzáró választmányi ülésén a párbeszéd
politikájának fontosságát hangsúlyozta

A kormányfő-pártelnök szerint az idei év trendforduló lehet Magyarország számára. A jelek ugyanis arra utalnak - mondta -, hogy az uniós tendenciákkal ellentétben az itthoni gazdsági növekedés erősödik. A várakozások szerint az uniós átlag felett 2 százalékkal.

A szociális rendszerben tervezett átalakítások mellett a miniszterelnök érintőlegesen beszélt a közteherviselés átalakításáról is, ahol szerinte az adóegyszerűsítésnek és a munkát terhelő járulékok csökkentésének kell érvényesülnie.

Ez utóbbi fontosságáról Simon Gábor, a választmány elnöke is beszélt. Az ülés közben tartott sajtótárléjoztatón a politikus kérdésre válaszolva beszélt arról, hgy a monoki példa - ahol munkához kötik a segélyek kiosztását - és az MSZP által tervezett változtatások között az a különbség, hogy az említett önkormányzatnál a segélyért kell dolgozni az embereknek, addig ők arra kívánnák ösztönözni az emebreket, hogy az állami támogatás helyett a munkavállalás legyen a vonzóbb.

A sajtótájékoztaó végén az újságírók között kisorsoltak egy focilabdát, azzal az üzenettel, hogy inkább ebbe rúgjanak, mint a kormányba.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. laló 2008. július 02. 09:30
  „Éljen Gyurcsány Fecó magyarországnak ilyen emberre van szüksége mert ez egy szar ország hát jó miniszterelnök kell neki :)
  Mert megérdemli.”
 • 36. laló 2008. július 02. 09:28
  „ÉLJEN A FECÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ”
 • 35. Cseter János 2008. június 30. 17:06
  „Gyurcsány mind,ha azt mondaná e képen: Te azért le ne smárolj, azt az idősödő hölgyeik szokták ilyen esetekben.Főleg ,ha nyugdíj emeléseket ígérek!”
 • 34. matriné 2008. június 30. 17:02
  „Hát az cuppantós öregecskék, hogy maradhattak le a fotózásról?”
 • 33. Szélsőjobbos 2008. június 30. 16:30
  „Mi mindig a csillagok uralma alatt éltünk!Volt 1 csillag félholddal, sokáig ötágú, ronda vörös, most 6 ágú, és kék!”
 • 32. sajnos 2008. június 29. 18:05
  „Ha így jó, akkor nehogy elmenj szavazni! :)”
 • 31. szocsoba 2008. június 29. 14:05
  „Hello! Egyik kutya,másik eb,ilyen a mai magyar politika.Egymás lejáratásával vannak elfoglalva.A rendszerváltást mi kezdtük el elsőnek,mára a lengyelek,szlovákok,szlovének elmentek mellettünk,mint a gyorsvonat.Az a szomoru,hogy az ember nem tud kire szavazni,mert az 1 millio munkahely beigérése is akkora hazugság,ezt mindenki tudja. Addig vagyok fontos a politikának mig választopolgár vagyok,utánna levagyok szarva!!!”
 • 30. cicu 2008. június 29. 11:47
  „Ez melyik országban él miért nem lehet már az egyszerű adózó emberek érdekeit nézni miért kell állandóan a felszin es dumát nyom-
  ni??? Itt csak merci van mások nincsenek ebben az országban ??
  A befektetőknek minden kedvezmény meg a romáknak a többi akiből beszedi a fizetése felét dögöljön éhen!!!!”
 • 29. tihu 2008. június 29. 10:51
  „Jonapot Kivanok.

  Egy a lenyeg amit mind akarunk de kimondani senki nem mer.
  A zsidok kormanyozzak Izraelt ne Magyarorszagot, es mindjart fejlodni is fog gyonyoru orszagunk.
  T.”
 • 28. belfegor 2008. június 29. 10:43
  „Nem értem egyik napról a másikra ennyire megvilágosodni hogyan lehet. Én azt mondom lehet de csak egy módon aki köpenyeget forgat. A háború előtt is így volt a legjobb kommunistából ,lett a legjobb nyilas, és azután a legjobb nyilasból lett a legjobb kommunista.”
 • 27. Kuci 2008. június 29. 07:16
  „Szinte hihetetlen van még aki hisz neki !! Hát senki nem látja vagy akarja látni mit csinál/-nak !! Fejletebb DEMOKRÁCIÁBAN erre a posztra sem kerülhettet volna .. Röhej az egész még hogy fejlődünk , Ő igen sorra vesz meg mindent . Mert ez egy fasza gyerek mindig jó helyen van s tudja , hogy kell olcsón venni !! ( el venni )”
 • 26. helyesíráss 2008. június 29. 06:01
  „Elaludt a korrektor, vagy egyáltalán nem volt idő a korrektúrára?”
 • 25. CJ 2008. június 29. 01:24
  „Az al egzavaróbb az egészben, hogy mindenki csak Orbánban és Gyurcsányban gondolkodik.
  Persze a másik két parlamenti pártot is el kellenne felejteni.
  Jó lenne ha az emberek tényleg rendzerváltást akarnának és nem ezeket a hatalomittas embereket majmolná.”
 • 24. barkzso 2008. június 28. 23:34
  „kiiagzítás, lejhet, álítani, időszaklban, biozalom, vállakozások, közuött, sajtótárléjoztatón, hgy, emebreket, sajtótájékoztaó, Hirtelen ennyit találtam a párt finanszírozott cikkben.
  Azért érdekes, hogy az összes ballibet ajnározó cikk trükkösen máshonnan van idézve...
  Primitív cikk, primitív aki átnézte újságba rakás előtt, és primitív aki mindezt engedte...”
 • 23. F.T. 2008. június 28. 22:18
  „Elegem van ebből a hatalomittas majomból!Ha egy kis szégyenérzet lenne benne eltakarodna a milliárdjait vasvillázni,nehogy összerothadjon!”
 • 22. Appel 2008. június 28. 22:06
  „Ehhez a cikkhez csak annyit fűznék: aki írta, tanuljon meg helyesen írni és gépelni...”
 • 21. akutyafáját 2008. június 28. 21:39
  „...várd ki ken, 2010-et ! Ne igyál előre a medve bőrére !”
 • 20. ken 2008. június 28. 21:15
  „Bosszantó amit Gyurcsány művel. Ez a kormány semmi pozitívat nem nyújtott eddig, csak lebukott a hazugságai kapcsán. Közben valódi, értelmes és országépítő kormányzás helyett folyamatosan az ellenzék vezetőjével és a Fidesz politikájával vannak elfoglalva.

  Azért ne felejtsük el, hogy a Gyurcsány-kormány megbukott! Elfogyott, kisebbségben agonizál, s már nem vezeti az országot - nem is tette -, csak a Fidesz elleni gyűlöletkampánnyal törődik. Kampányol saját gyenge, elhibázott, kudarcot vallott politikája ellen, védi a lopott vagyont, mert fél a bukástól, a felelősségre vonástól.

  Ezért turnézik ma Gyurcsány Ferenc. Menti az irháját és szidja a Fideszt. Ezzel próbálja ledolgozni a süllyesztőbe került pártja és kormánya sosem látott népszerűségvesztését. El kellene végleg tűnnie a hatalomból.”
 • 19. Kolompár Rómeó 2008. június 28. 21:00
  „A cikk tartalmához hozzászólni felesleges. Ellenben a cikkíró, lektor és egyéb "jómunkásember" elmehetne kapálni. Többet érnének a társadalomnak.”
 • 18. sóder 2008. június 28. 20:25
  „KívancsI!
  Hát aztatat mondta Feri, hogy "el lehet menni"! Vagy nem? Elég sokan hallgattak is rá!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőlégballon hajtott végre kényszerleszállást Nyárlőrincen

Kényszerleszállást hajtott végre egy hőlégballon Nyárlőrinc határában, Bács-Kiskun megyében szombat… Tovább olvasom