Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc Ománba és Katarba látogat

Keddtől csütörtökig hivatalos látogatásra Ománba és Katarba utazik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, ahol többek között Magyarország energiaellátásának kibővítéséről tárgyal a két közel-keleti ország vezetőivel.
A kormányfő találkozik Qaboos Bin Said Al-Said ománi szultánnal és Hamad Bin Jassem Bin Jabr Al-Thani katari miniszterelnökkel is. A kétoldalú tárgyalásokon szó lesz a térségből származó cseppfolyós földgáz esetleges behozataláról. A tervek szerint Horvátországból érkezne az ománi és katari gáz Magyarországra. Horvátországban a tervek szerint 2012-ben nyílna cseppfolyós gáz terminál.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Ománi Szultánságban, illetve Katar Államban folytatott megbeszélései során az energetikai kérdések mellett a Magyarországra érkező befektetések felgyorsításáról is tárgyalásokat folytat majd. A két közel-keleti ország vezetőivel és szakminisztereivel folytatott megbeszéléseken szó lesz emellett a turizmusfejlesztésről, illetve a magyarországi ingatlanfejlesztés lehetőségeiről is. Magyarország uniós tagállamként, mint logisztikai központ is vonzó lehet a két ország számára.

A megbeszélések napirendjén szerepelnek továbbá azok a kérdések is, amelyek együttműködési lehetőséget biztosíthatnak Magyarország és a térségbeli országok számára, elsősorban az energetika, az IT-szektor, valamint a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a víz- és hulladékgazdálkodás, a környezetvédelem, a biotechnológia, a gyógyszeripar és a szakoktatás terén. A kormányszintű megbeszélések mellett üzletember-találkozók is lesznek az Öböl menti országokban.

Olvasóink írták

 • 4. comet 2009. január 20. 13:57
  „"Magyarországra érkező befektetések felgyorsításáról is tárgyalásokat folytat majd."
  A gazdaság üzemeltetésére képtelen kormány újabb befektetőket hoz, mialatt forintunk már lehet hogy ráállt végzetes pályályára. Nem igaz hogy ettől a kóklertől nem lehet megszabadulni. A magyar vállalatok hazai arányát nemsokára csak ezredekben lehet mérni.
  Az ország gazdasága bármikor összecsuklik, a gyenge forint egyik napról a másikra elszegényítheti a lakosság jelentős részét.
  A világválság már négy hónapja tart és a kormánynak láthatóan fogalma sincs, hogy mi zajlik körülötte.
  Fletót már nem szabad kiengedni sehova, fel kell állítani a székéből, és számon kell kérni hazugságait.
  Az országnak kérni kell az adósságok jelentős részének elengedését, a hitelt nyujtók nem körültekintő pénzkihelyezésére hivatkozva. (Olyannak adtak hitelt akinek nem lett volna szabad.-mármint Fleto és társasága)”
 • 3. Gazficko 2009. január 20. 10:36
  „Ja és két tárgyalás közt majd Fletó hadat üzen a kilóknak.

  MUHAHAHAHAHAHAHA”
 • 2. hazaipalya 2009. január 20. 10:17
  „remélem ott is marad pár évig”
 • 1. sugárbányász 2009. január 20. 10:05
  „És mi van a SZENT KORONÁVAL meg az ORSZÁGHÁZZAL. Hogy merészelték elzálogosítani? Ez már hazaárulás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a sztrájk Ferihegyen

A Ferihegyi repülőtéren működő szakszervezetek és a Budapest Airport között nem született… Tovább olvasom