Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc örül a Robin Hood adónak

Nagy sikernek nevezte a Robin Hood adó hétfő esti parlamenti elfogadását Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi blog-bejegyzésében. A kormányfő ugyanakkor bírálta az ellenzéki pártokat és különösen a Fideszt, amiért az nem támogatta a javaslatot.
A miniszterelnök blogjában úgy fogalmaz: a Fidesz "az elmúlt időszakban oly sokszor aggódott a lakótelepeken élőkért, megpróbálva feledtetni a panelprolizás ocsmányságát, és most, amikor itt lett volna a lehetőség, hogy valamit tegyenek az ott lakó, nagyobb részt alacsony jövedelmű emberekért, akkor nem voltak hajlandóak erre. Hirtelen a tőke oldalán találták magukat. Az emberek helyett az energiacégekért kezdtek aggódni."

Gyurcsány szerint azért is fontos politikai siker a Robin Hood adó elfogadása, hiszen az MSZP és a kisebbségi kormány egy fontos gazdasági kérdésben tudta akaratát érvényesíteni a parlamentben.

Olvasóink írták

 • 5. KolompárRómeó 2008. november 11. 21:57
  „Boldog vagyok, hogy örül. Lesz miből tovább nyúlni a pénzt és így szerencsére nincs szükség arra, hogy a tanárok, orvosok, ápolónők után a szerencsétlen helyzetű kisebbségieknek is megköszönje a kemény összefogást, hogy lemondanak a segély 30%-áról. Ezt szerencsére meg tudja védeni feri. Köszönjük szépen!”
 • 4. Naca 2008. november 11. 18:59
  „Hát tényleg van minek örülni! Mit gondol a T. miniszterelnök, vajon a nagy monopolcégek kivel fogják megfizettetni a kieső nyereséget? Velünk, kisemberekkel. Pedig már most is elmondható, nem a fűtéstől, hanem a számlájától van melege az embernek. Egy átlagos jövedelmű dolgozónak majd a fele fizetése elmegy a távfűtésre. A panelprogramot pedig jobb lenne elfelejteni, mert több vele a gond, mint a haszon, minden oldalról csak panaszt hallani. Így a mi házunk nem is vág bele, nem adósodunk el még jobban.”
 • 3. cyt 2008. november 11. 15:44
  „"Gyurcsány Ferenc örül a Robin Hood adónak" - mert Gyurcsány Ferenc - a sleppjével együtt - IDÓTA. No meg BUTA a végtelenségig. Egy tipikusan olyan ember, aki ALKALMATLAN mások vezetésére, és ezáltal egy tipikusan olyan ember, akit MÁSOK TÖKÉLETESEN FEL TUDNAK HASZNÁLNI arra, hogy szócsöve legyen bármilyen hülyeségnek és ostobaságnak, ha kellően megfizetik érte. Gátlástalan idióta. Eddig is világosan kiderült, hogy minden ilyen típusú "megszorítás" visszaszállt minden egyes fogyasztóra. A szolgáltatók még soha nem veszítettek az ilyen extraadókon. Viszont MINDEN EGYES ÁLLAMPOLGÁR VESZÍTETT a kormány idiótaságán.
  Ez a Robin Hood adó - már a neve is mutatja, hogy kik azok, akik kiötlötték és bevezetik - nem más, mint "porhintés". Ettől ugyanis pontosan annyival JOBBAN fognak emelkedni az energiaárak, amenni ahhoz szükséges, hogy lenullázza a R.H. adó hatásait. Az állam pedig a beszedett adót visszafizeti az embereknek - mondja (de persze én ezt nem hiszem el, ugyanis legfeljebb és legjobb esetben is csak a "működési költségekkel csökkentett rész" folyhat vissza az állampolgárok egy kis részéhez. Vagyis akkor mi is történt itt valójában? Az, hogy a R.H. adó leple alatt a Gyurcsány kabinet burkoltan pénzt juttatott az államapparátusnak.
  Ime az aljasság egy újabb "taktikai eleme" a diktátortól.”
 • 2. achilleus 2008. november 11. 15:10
  „Navracsics Tibor | 2008. július 5. | Belpolitika

  Eddig 229 hozzászólás
  Gyurcsány óriáshirdetéseMagát jobboldalinak valló ember megretten a szó hallatán vagy olvastán. Lelkiismerete még most is enyhén furdalni kezdi. Arra gondol, hogy kedvenc pártja igazán nagy butaságot csinált, amikor a lakótelepen élőket panelproliknak nevezte, hiszen milyen jól kit tudták ezt használni baloldali politikusok és újságírók. Mélyebb lelkiségű és önkritikára hajlamosabb emberek talán azt is érzik, hogy kedvenc pártjukban és világnézetükben valóban van valami szociálisan érzéketlen, szűklátókörű és gőgös.

  De talán a fogalom születése után hét évvel érdemes visszatekintenünk tündökölésére, főleg azért, mert hihetetlenül jó szolgálatot tett léte a baloldalnak, egyben jól mutatja azt is, hogyan tudnak átírni számukra kényelmetlen történeteket.

  Nos, a panelproli mint kifejezés először a Népszabadság című - jobboldalisággal különösebben nem vádolható - napilap 2001. szeptember 27-i számában jelent meg, egy F. Hegyi István által jegyzett publicisztikában. Ő maga később - a felháborodást észlelve - bocsánatot kért a szó használatáért, a szellem azonban kiszabadult a palackból.

  A 2002-es választások utáni időszak a fogalom történetének következő állomása. Ekkor ugyanis az MSZP mozgósító stratégiájának köszönhetően több ezer olyan szavazó jelent meg a választás napján a szavazóhelyiségekben, akik korábban soha nem formáltak véleményt politikai kérdésekben. Több jobboldali publicista ennek a szavazói csoportnak a leírására használta az F. Hegyi István által bevezetett fogalmat, ami jó, ám mégsem tökéletes alkalom volt a baloldal számára, hogy a Fidesszel szemben építsen fel kampányt.

  Egy publicista azért mégiscsak publicista, politikust kell keresni, olyat, aki szintén használta a panelproli kifejezést! Mivel ilyen nem volt, maradt a hazugság: Gyurcsány Ferenc már a 2006-os választási kampányban is Orbán Viktornak tulajdonította a panelproli kifejezés használatát, a tegnap kiosztott kormányszóvivői háttéranyagban pedig gyakorinak is nevezik Orbán Viktor részéről a panelprolizást. Nem baj, hogy soha nem mondta. Majd ha elég sokszor elmondják róla, hogy mondta, akkor majd elhiszik.

  A gyűlöletkampány tehát a szokásos módon beindult. Ha nincs rá ok, majd csinálnak. Ha a saját maguk által kitalált gyűlöletfogalmakat kell ránk ragasztani, az is megy. Láthattuk már többször a példáját."

  http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=317#tovabb”
 • 1. achilleus 2008. november 11. 15:07
  „http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=317#tovabb
  A fenti link alapján egyértelmű, hogy panelprolizás ügyben folytatódik az átejtés. Ez vajon szándékos hazugság, vagy csak tudatlanság? Vagy "csak" manipuláció? Sajnálatos, hogy Magyarországnak egy ilyen színvonalú miniszterelnökkel kell beérnie!
  A tőzsdeindex nem igazolja a miniszterelnök várakozásait, ezen belül a MOL kb. 8%-ot esett reggel óta, összértékben ez magasabb, mint a Robin Hood adótól várt teljes bevétel. "Van mire büszkének lennünk!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körültekintő vásárlásra intenek a fogyasztóvédők

A pénzügyi válság miatt a szokásosnál is nagyobb körültekintésre intik a vásárlókat az idei… Tovább olvasom