Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferenc szerint további reformokra van szükség

A jövő évi költségvetés sarokszámainak elfogadása egyértelművé tette, hogy a szocialista kormány cselekvőképes - mondta Gyurcsány Ferenc a köztévé reggeli műsorában.
A miniszterelnök közölte: a következő másfél évben újabb reformlépéseket terveznek, de ehhez le kell vonni a 2006 és 2008 közötti időszak tanulságait. A kormányfő szerint az elmúlt időszakban is számos reformot hajtottak végre sikerrel, példaként az önkéntes haderő bevezetését, a felsőoktatás átalakítását és a gyógyszerszabályozást említette. Beszélt arról is, hogy a következő időszak egyik nagy felada lehet az önkormányzati rendszer átalakítása. Hozzátette: kormányában lesz elég akarat és kezdeményezés újabb reformokhoz, de ehhez a társadalom többségének támogatására van szükség. "A kormányzás felelősségét vállalom, de nem gondolom, hogy az országgal való együttműködés nélkül az ország megváltoztatható" - fogalmazott Gyzrcsány Ferenc, hozzátéve, hogy minden megtesznek a társadalmi többség megszervezéséért.

Olvasóink írták

 • 3. radenko 2008. november 26. 12:16
  „Magyarországon a hülyesége hátán is reform van, minden csapból ez folyik, és olyan hihetetlenül hangzik.”
 • 2. Safranek 2008. november 26. 09:59
  „Ha 18 éven át nem herdálták volna el az ország vagyonát és tömték volna vele teli a zsebüket a semmirekellő politikusok, már legalább 5 éve lenne euronk.
  De: amíg olyan beruházások történnek, amik nem az ország, csupán a sógor-koma-jóbarát érdekei, addig nem lesz változás.
  Pl. évtizedek óta azt hazudják, hogy nincs pénz a 3. híd megépítésére (a fogorvosok ajánlásával) Szegeden, a Völgyhídra bezzeg marha nagy szükség volt.
  Sajnos, egyre inkább bebizonyosodik, hogy csak szolgáknak kellünk a hatalmaskodó politikusoknak és a holdudvarukba tartozó "vállalkozóknak."
  Igenis szükség lenne civil összefogásra, hogy bebizonyítsuk: meg lehet buktatni a naplopó politikusokat.
  Úgy látszik csak egy oszágos sztrájkból tanulnak.”
 • 1. trainman 2008. november 26. 09:54
  „"Nem engedjük, hogy a 13. havi nyugdíj kifizetésének bárki is útját állja, jöjjenek bár nehezebb időszakok." (Gyurcsány Ferenc az Idősek
  köszöntése rendezvényen, 2008. október 3-án.) Barátaim!Tegyük a dolgunkat!Húzzunk bele!Kedves szocikra szavazó polgártársaim!Mikor veszitek észre,hogy kedves miniszterelnökünk elmebeteg!Hazudós!Elkúrta!Nem kicsit!Nagyon!Vagy lehet,hogy én tévedek,és Ő a Messiás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Flipper Öcsi

Kedden éjjel háromnegyed 12-kor a Fejér megyei Szent György Kórházban életét vesztette Jeszenszky Béla Tibor, közismert nevén Flipper Öcsi. Tovább olvasom