Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Gyurcsány Ferencet hívta a francia államfő

Félórás megbeszélést folytatott telefonon Nicolas Sarkozy francia államfő és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök az Európai Unió állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozója előtt a két ország álláspontját egyeztetve.
Az Európai Unió csütörtökön és pénteken megrendezésre kerülő brüsszeli csúcstalálkozójával, illetve az európai alkotmányozással összefüggő kérdések megvitatására a francia államfő hívta fel telefonon Gyurcsány Ferencet. Nicolas Sarkozy köztársasági elnökként először folytatott megbeszélést a magyar kormányfővel.

A diplomáciai források szerint a véleménycserén a két ország vezetője egyetértett a legfőbb európai kérdésekben. Sarkozy úgy vélte, hogy Magyarország nemzeti érdekeit nyugodtan és kiegyensúlyozottan védő európai partner és hosszabb távon lehet rá számítani. Miután Sarkozy múlt heti varsói tárgyalásain megpróbálta rávenni a lengyel vezetést: álljon el vétófenyegetésétől, vagyis ne akadályozza az új európai szerződés elfogadását, a francia államfő a közép-kelet-európai térségből kizárólag Magyarországgal konzultált az EU-csúcs előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

RaDAr Hollandiából

A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország… Tovább olvasom