Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Gyurcsány Ficóval is megvitatta a dunaszerdahelyi esetet

Elfogadhatatlannak nevezte a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történteket és határozott , egyértelmű vizsgálatot kért Gyurcsány Ferenc Robert Fico szlovák miniszterelnöktől a varsói V4-találkozó szünetében tartott informális beszélgetésükön.
Gyurcsány Ferenc tájékoztatása szerint Robert Fico azt a választ adta, hogy a vizsgálat megkezdődött és várhatóan hosszú időt vesz igénybe. A magyar miniszterelnök a találkozóról azt mondta: "vitatkozós beszélgetésünk volt Robert Fico miniszterelnök úrral".

"Az, amit az elmúlt hónapokban, lassan évek óta látni, arról kezd sokakat meggyőzni, és lassan engem is, hogy a nacionalizmus már olyan mértékben fertőzi a szlovák politikát, hogy ilyen eseményekre a politika akaratából, vagy akaratán kívül sor kerülhet" - mondta a miniszterelnök. Tájékoztatása szerint a szlovák kormányfő azzal érvelt, hogy Magyarországon vannak szélsőséges megnyilvánulások.

Gyurcsány Ferenc a kijelentéssel kapcsolatban azt mondta, míg Magyarországon a kormány az ilyen esetek után folyamatosan nyilvánvalóvá teszi, hogy milyen a viszonya az ilyen megnyilvánulásokhoz, és szükség esetén elítéli azokat, a szlovák vezetők részéről még soha nem hallottak egy empatikus, megnyugtató mondatot sem. Azt, hogy rendkivüli módon sajnálnák, ha valakit esetleg magyarsága miatt ért támadás. Az, hogy szurkolók politikai nézetei, vagy véleménye mások számára esetenként sértő, nem jogosít fel és nem adhat igazolást olyan aránytalan, brutális intézkedésre, mint ami a dunaszerdahelyi mérkőzésen történt - fogalmazott Gyurcsány Ferenc a megbeszélés után, újságírók előtt. Gyurcsány Ferenc hozzátette: kérte a szlovák miniszterelnököt, hogy adjanak tájékoztatást a dunaszerdahelyi esettel kapcsolatos vizsgálatról és adják át azokat a felvételeket is, amelyek szerintük igazolták a rendőri beavatkozást, az eddigiek ugyanis nem voltak ilyenek.

Olvasóink írták

 • 15. 751510 2008. november 06. 10:20
  „13.-nak van igaza. Ha nem visznek magyar zászlót, akkor az lett volna a baj, hogy nem volt rajtuk sapka...”
 • 14. niep 2008. november 06. 01:05
  „Zoller Attila: A megnyilvánulásod alapján magyar anyanyelvű szlovenszkói világpolgár vagy mindenféle nemzeti önazonosság nélkül. A magyarságodhoz még hiányzik ez-az (vagy MÁR hiányzik)...”
 • 13. Nem 1-szerű eset ez 2008. november 05. 21:58
  „Kedves Zoler Attila:
  NEM VAGY KÖNNYŰ HELYZETBEN, mert ott élsz!
  Azért nem láthattál szlovák zászlót lengetni magyar NB1-es meccseken , mert magyarországon egészen VÉLETLENÜL nincs olyan magyarországi város ahol egy tömben annyi szlovák nemzetiségű lakos lakik(lakna), illetve annyi szlovák nemzetiségű lenne a csapatban...!!!

  Persze cáfoljon meg bárki , ha ilyen várost tud...(NB1-est...!!!)..!

  VISZONT AZ IS IGAZ KORREKT(-EBB ) LETT VOLNA , HA "DAC-os" színű zászlóval lengettek volna hazánk kedves fiai.
  (Na akkor meg azt találták volna ki, hogy a szlovák stadionokban, csak szlovák nyelven lehet szurkolni /hazai mecs/,...végül ezen is lehetne reggelig vitatkozni, hogy az anyanyelvén történő buzdítás talán jobban át megy a DAC-os szlovákiai magyarnemzetiségű játékoshoz..., nem gondolod...???)”
 • 12. magyarok 2008. november 05. 21:47
  „Szerintem ezúttal Gyurcsány helyesen járt el
  NDRu, mit kellett volna tenni fenyegetni vagy kiabálni???n Tutyi mutyi, kíváncsi lennék te milyen személyiségű ember vagy, mert a gondolat világodból megmutattál már egy kicsit :)”
 • 11. Ndru 2008. november 05. 20:24
  „Szerintem Gyurcsány keményebben is felléphetett volna, ne ilyen tutyimutyin mert akkor ez még folytatódni is fog sajnos! úgyh radikális változtatások kellenek a hontalan és történelem nélküli szlovákiával kapcsolatban!”
 • 10. belabacsi 2008. november 05. 20:07
  „maizz: öszöd utan le kellett volna mondania. egy szavat se hiszem el.”
 • 9. Zoller Attila 2008. november 05. 19:35
  „BGD...köszönöm kérdésed, jól vagyok :-)
  A baj az, hogy ha magyar vonatkozású ügyről van szó, a magyarok képtelenek kimondani az A után a B-t is, és ennek eredménye a hasonló jellegű szurkapiszka.
  Igen, az Alba Volán OSZTRÁK bajnokságban játszó MAGYAR csapat, viszont tudtom szerint Dunaszerdahely szlovákiai város (még ha ez sok millió embernek fájdalmat is okoz). Kétségtelenül több benne a magyar nemzetiségű játékos, mint pl. a Slovanban, de annak ellenére provokációnak tartom az egész viselkedést.
  Mondjuk Fradi meg Újpest ultráktól semmi normálisat nem is várhat az ember...

  Ami meg a szlovák parlamentet illeti, nyilvánvaló, hogy szlovákiai bajnoki meccsekre vonatkozik a tiltás, noha az a döntés is kb. 2 századot késik és kb. 10 éves gyerekek szintjén van...

  Úgy tudom a szervezők is rengeteget hibáztak (bezárták a vészkijáratokat, nem biztosítottak tűzoltókat, stb...), de az már lényegtelen.
  Mindenki a szlovák-magyar problémára szűrve foglalkozik az üggyel. Sajna a szlovák-magyar kapcsolatok megint pár évtizedig nem lesznek olyanok, mint pl. 2005-2006 környékén...
  Köszönhető ez a nacionalista megnyilvánulásoknak - mindkét oldalon...”
 • 8. BGD 2008. november 05. 18:24
  „Zoller Attila te tényleg ennyire beteg vagy?

  A DAC egy szlovák ligában játszó MAGYAR CSAPAT!
  MAGYAR ÉRTED MAGYAR!

  Namost a szlovákok ezt mindig kihasználtad, és szidták a magyarokat, erre a meccsre kiment 1000-2000 magyarorszá
  gi magyar szurkoló, és a rohadt tevtvek lerohanták a magyarokat!

  Ha a szlovan a magyar ligánab játszana, és szlovákokkal lenne tele, ez megtörtént volna visszafelé is, csak a MAGYAR RENDŐRSÉG NEM TETT VOLNA ILYET!”
 • 7. Zoller Attila 2008. november 05. 18:09
  „Őszintén szólva én nemigen láttam még magyar NB1-es meccsen Slovan vagy Trnava szurkolókat szlovák zászlókat lengetni...
  Vessetek rám, de szlovákiai magyarként mondom, hogy a Fradi, UTE, Nyíregyháza, stb. szurkolók voltak azok, akik azon a meccsen kilógnak a sorból. Nem gondoljátok?”
 • 6. és 1 VB-labdarúgó meccs? 2008. november 05. 18:00
  „A szlovák parlament elfogadta, hogy belföldi (ottani hazai) mérkőzéseken idegen állam (- és nemzet???- ) zászlaját tilos használni..!!!
  Kíváncsi leszek majd egy Szlovákia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtezőre...???
  Vajon ott mit fognak ezek a frusztrált szlovák vezetők addigra kitalálni.?
  Ne lengessenek a magyar szurkolók magyar zászlót ,ott és akkor...???”
 • 5. flexsnake 2008. november 05. 17:31
  „,,Tájékoztatása szerint a szlovák kormányfő azzal érvelt, hogy Magyarországon vannak szélsőséges megnyilvánulások."
  Szóval mi itt verjük a szlovákokat?Ki a szlovák itt? :D Én nem tudok róla hogy itt szlovákokat bántana valaki.Lehet én nemis itt élek hanem a holdon....”
 • 4. joshi bharat 2008. november 05. 17:15
  „Dögölj meg fico
  Dögölj meg slota
  bűnhödni fogtok rohadt szlovákok..
  bosszúvágy..”
 • 3. délioldal_ 2008. november 05. 17:13
  „korrekt”
 • 2. zzz 2008. november 05. 16:13
  „Egyetértek Gyurcsánnyal, csak szerintem korábban kellett volna elkezdeni a dolgot.”
 • 1. mai 2008. november 05. 15:13
  „Egyetértek Gyurcsány Ferenc fentiekben olvasható véleményével.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég: a Fidesz a legszimpatikusabb párt

Összességében a Fidesz és az MSZP is nagyon megosztja a társadalmat; gyakorlatilag a két nagy párt… Tovább olvasom