Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Gyurcsány: győzze le félelmeit a magyar lakosság a menekültekkel kapcsolatban

Gyurcsány szerint Magyarországnak emberiességből, mondhatni keresztényi lelkiismerettől vezérelve, teljesítenie kell ezt az uniós kötelességét.
Gyurcsány Ferenc csütörtökön Brüsszelben - uniós politikusokkal való találkozói után - magyar újságírókkal beszélgetve azt kérte a magyar lakosságtól, hogy győzze le a félelmeit a menekültekkel kapcsolatban.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke keddtől csütörtökig tartott brüsszeli programja során a migrációról Dimitrisz Avramopulosszal, az illetékes görög EU-biztossal folytatott eszmecserét. Azt a tájékoztatást kapta tőle, hogy a brüsszeli bizottság az Olaszországban és Görögországban tartózkodó menekültek 40 százalékát - 40 ezer embert - akar szétosztani a többi uniós országban, enyhítendő az olaszokra és görögökre nehezedő terhet.

Gyurcsány szerint Magyarországnak emberiességből, mondhatni keresztényi lelkiismerettől vezérelve, teljesítenie kell ezt az uniós kötelességét. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország évről évre hatalmas összegű uniós támogatásban részesül, és most mintegy 7-800 ember befogadását kérik tőle.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: öt évfolyamos legyen az alsó tagozat!

Az alsó tagozat meghosszabbítása még ebben a ripityára szétvert közoktatási rendszerben is… Tovább olvasom