Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Gyurcsány: készül az új gazdasági, társadalmi program

A miniszterelnök szerint napokon belül elkészül a kormány egy hiteles gazdasági és társadalompolitikai programmal, amely stabilizálhatja a forint árfolyamát is. A miniszterelnök szerint most a legfontosabb az óvatosság.
Gyurcsány Ferenc pénteken azután beszélt erről, hogy a világgazdasági folyamatokat elemző szakemberekkel egyeztetett. A kormányfő hangsúlyozta: a szakértők és a kormány véleménye is az, hogy az EU és a Valutaalap becsléeseinél óvatosabban kell újratervezni a költségvetést. Ennek értelmében például az infláció biztosan alacsonyabb lesz az új tervezetben - mondta Gyurcsány.

A miniszterelnök szerint most a legfontosabb az óvatosság, azt ugyanis a szakértők is hangsúlyozták, hogy bár vannak olyan becslések, amelyek szerint 2009 második fele már nem lesz olyan nehéz, de érdemesebb és kifizetődőbb, ha a kormány úgy számol, hogy az egész 2009-es év nehéz lesz.

A világgazdasági adatok szerint ráadásul - miszerint Olaszország, Németország és Franciaország ipari kibocsátása három hónap alatt 15 százalékkal csökkent - Magyarország várhatóan érdemi piacokat veszíthet a következő hónapokban - tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök kérdésre válaszolva hozzátette: néhány héten belül elkészülhet annak a "Lakásgarancia Alapnak" a végleges tervezete, amely állami segítséggel mentené meg a hitelek törlesztőrészleteivel bajba került családok lakásait. Gyurcsány elmondta: az állam beszáll a hitelek törlesztésébe, azonban ternészetesen ezért cserébe később szintén követeléssel lépne fel a családokkal szemben.

A jövő hét csütörtökre összehívott, világválsággal kapcsolatos rendkívüli parlamenti ülés kapcsán a miniszterelnök leszögezte: kerülni fog bármilyen politikai vitát, ezeket "eltolja" magától. "A politikai viták nem érdekelnek és nem foglalkozom velük. Ehelyett azzal foglalkozom, hogy mit kellene az országnak csinálnia, mi lenne az országnak a legjobb" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök egyébként szombaton találkozik Veres János pénzügyminiszterrel, hogy megbeszéljék meddig jutott el a szaktárca az új tervezési folyamatban.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. mugri 2009. január 24. 12:31
  „A kormánytagok luxusra költik az állam pénzét

  FH
  2009-01-24 08:49
  Új, háromezer köbcentis, turbófeltöltős Audi A6-ost kapott Veres János pénzügyminiszter, egyik szakállamtitkára, Kovács Álmos pedig egy új Volkswagen Passatot.

  A Pénzügyminisztérium a lapnak azt állította, hogy a 14,2 millió forintba került autót azért kellett megvenni, mert az előző Audi négyéves volt, 300 ezer kilométert futott, a gazdaságos és megbízható üzemeltetés már nem volt biztosítható. A szakállamtitkár 8 milliós Passatja pedig egy 8 éves 370 ezer kilométert megtett VW-t váltott fel. "

  Vanitttenn pééz, he-he:)”
 • 36. Power 2009. január 24. 12:01
  „Bajnai Gordon: a nemzetközi pénzügyi válság hatása Magyarországot elsődlegesen nem érinti.

  Gyurcsány Ferenc: a válság nem fogja súlyosan érinteni az országot.

  Veres János: a magyar bankrendszer stabil, mi nem vagyunk veszélyben.

  Petschnig Mária Zita, tudományos főmunkatárs, Pénzügykutató Rt: ,,én egy illúziónak tartom azt, megvárni, hogy majd a társadalom támogatja a reformokat"

  Obama az emberek és a kormány viszonyáról:
  ,,Azokat pedig, akik közülünk a köz pénzeit kezelik, arra fogjuk kötelezni, hogy számot adjanak, hogy megfontoltan költsenek, hogy a rossz szokásokon változtassanak, ügyeinket pedig a nap világánál intézzék, hiszen csak így állítható vissza az oly elengedhetetlen bizalom az emberek és a kormány között."

  Surányi: ,,Bele fogunk dögleni".

  "Ekkora böszmeséget Európában még nem csináltak. Elqrtuk. Nem kicsit. Nagyon."”
 • 35. madártej 2009. január 24. 08:42
  „Lószart, mama! Nem készül itt semmi. Már itt van. A Gyurcsány táncosbarom képében a káosz maga!”
 • 34. KolompárRómeó 2009. január 24. 08:38
  „"hiteles gazdasági és társadalompolitikai program": havonta ujabb keszul. Gondolom, mindet hitelesnek szantak. Mellesleg a "hiteles" szo feri szajabol hangzik a legrohejesebben, leghiteltelenebbul.

  Errol ennyit.”
 • 33. nemzeti_demokrácia 2009. január 24. 01:32
  „Amíg a politikusok és a társadlaom nagy többsége úgy gondolkodik, ahogy a politikusok és a társadalom többségét felnevelő Kádár-korszakban (Orbántól Gyurcsányig) őket tanították, addig itt nem lesz semmi.

  Itt mindenki fúrja a másikat, mindenki mutogat a másikra, mindenki populista baromságokkal ragaszkodik a hülyébbnél hülyébb dolgokhoz, vagy logikátlanul ragaszkodik valamihez (500-600 forintos szociális juttatás, segély meg más juttatási részleteken hisztizik, hogy de hát ne vonjanak el tőle 600 forintot, mert neki az jááár, míg ha mondjuk lemondana arról az 5-600 forintról, akkor megnőne az esélye, hogy megmarad a munkája...), de itt logikusoan gondolkodni nem lehet.

  EZ A MAGYAR UGAR!!! 100 év után is.

  Kellene végre egy fiatal, a 80-as évek második végében születettekből álló párt, amelyet már nem hatott át annyira, max csak a szülőkön közvetve a Kádár-korszak borzalmas filozófiája, hiszen ők fiatalos, demokratikus lendületet adhatnának az országnak!!!

  Kellene egy magyar Barack Obama, aki képes lenne átlépni a megosztottságon és az ellenfél osztásán, akinek nem lennének politikai tabujai, aki gyorsan alkalmazkodna a világ folyamataihoz, aki hosszú távon gondolkodik és nem a holnaputáni dlgokon..... De sajnos ilyen nincs.... MÉG!”
 • 32. Power 2009. január 23. 23:13
  „Vagy ahogy Surányi megjegyezte halkan: ,,Bele fogunk dögleni".”
 • 31. comet 2009. január 23. 21:36
  „20. véleménnyel 100 százalékig egyet értek, bár mintha valahol olvastam volna már hasonlót.”
 • 30. Power 2009. január 23. 20:59
  „http://www.fn.hu/belfold/20080827/nepszabadsag_orul_gyurcsany_programjanak/ :)”
 • 29. EAM 2009. január 23. 20:45
  „Kedves "hazaipalya", köszi elöre is!
  Irtam Neked egy masik cikkben: Miert erezzük magunkat jobban az ölelestöl".
  Ha, elolvasnad, legyszives!
  Köszi, es tenyleg jo a humorod!
  (Neha "erös", de Ok.)
  :-))
  Szia”
 • 28. hazaipalya 2009. január 23. 20:33
  „eam leforditsam angolra? :P”
 • 27. achilleus 2009. január 23. 20:24
  „EAM 2009.01.23. 20:16
  Bocs, a cikk teljes szövege itt:
  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=127490”
 • 26. EAM 2009. január 23. 20:16
  „Bocs, kedves "achilleus"!
  Most latom a hatranyat annak, hogy nagyon hosszu ideje nem Magy. o.-on elek.
  Idezeted 3-szor olvastam el, de egy mukkot nem ertek belöle!
  Megis, köszi.”
 • 25. achilleus 2009. január 23. 19:58
  „Csak, hogy meglegyen a mai "adag"
  "2009-01-23 19:29:140 millió forint - egy titokban készült hangfelvétel szerint ennyit kellett volna visszaosztania annak a cégnek, amelyik megkapta volna a Budapest Gyógyfürdői Zrt. beléptető-rendszerének kiépítésére kiírt másfél milliárdos tendert."”
 • 24. hazaipalya 2009. január 23. 19:58
  „köszi,igen tudom jo a humorom-masok is mondtak . :D komolyra forditva a szot Comet azt irta amit én is akartam irni,igy egyzserübbnek látszott ha bemásolom :D”
 • 23. achilleus 2009. január 23. 19:45
  „A kérdések kérdése /erősen rövidítve!/
  "Miért gondolják még mindig ennyien Magyarországon, hogy az MSZP a jobbik választás? Lassan fél évtizednyi Gyurcsány-ámokfutás után, akkor, amikor szinte nincs nap, hogy ne bukna le valamilyen korrupciós ügy miatt egy szocialista politikus? (...)
  Miért kap a ferencvárosi választáson a szocialista Bánsághi Tamás még mindig 1850 szavazatot? Akkor, amikor az alpolgármesterről öntömjénező kampánybusza és videoklipjei ellenére is tudjuk, hogy megszavazta a piac, gyermekkórház és iskola bezárását, a rendelő eladását. S hát valljuk meg, talán a legmagasabb moralitás kritériumai sem ott kezdődnek, amikor egy fél évre felfüggesztett jogkörű alpolgármester minden hónap végén a kasszához járul fizetéséért. S mégis, még ha alacsony részvétel mellett is, de 23 százaléknyi ferencvárosi belé helyezi bizalmát (...)
  Miért? Miért? Miért?
  A javuló szociális helyzet, a kormányzati reformok pozitív hatása... nos, ez legfeljebb ha pár ezer "bennfentes" voksot biztosítana országosan. (...)
  Akkor mi az ok? A baloldaliság? A Magyar Szocialista Párt már régen szakított az úgynevezett baloldali értékekkel, (...)
  Akkor mi az érzelmi rész? A közös "szocialista" múlt? (...)
  Továbbra is: miért szavaznak a szocialistákra?
  Persze ott van az MSZP-s kommunikáció örök aduásza: jönnek a fasiszták! I...I Ha a szobában ATV-t nézünk, a konyhában Klubrádiót hallgatunk, lehet hinni. De az utcára kimenve is?
  Akkor húszszázaléknyi totálisan ostoba és vak ember lenne Magyarországon? Szó sincs róla.
  A szocialista húsz százalék túlnyomó része valószínűleg tökéletesen tisztában van vele, hogy az elmúlt évek a hazugságról szóltak. Nekik is hazudtak, s hazudtak ők is saját maguknak, amikor nemcsak elhitték, hanem szavazatukkal támogatták is azt. Tükörbe nézni, s ezt elfogadni viszont rettenetesen nehéz. (...)"
  (Máté T. Gyula, Magyar Hírlap)”
 • 22. achilleus 2009. január 23. 19:31
  „comet 2009.01.23. 19:00
  hazaipalya 2009.01.23. 19:22
  Most én is bemásoljam?”
 • 21. EAM 2009. január 23. 19:31
  „Tisztelt "hazaipalya"!
  Gratula!
  Jo humorod van!!
  :-)))

  (Az önallo velemenyt-meg gyakorolni kell, de jo uton haladsz!!).”
 • 20. hazaipalya 2009. január 23. 19:22
  „Az ellenzéknek, vagy a nemzetet megszólítani képes politikai erőknek meg kéne keresni a köztársasági elnököt, és egyeztetni vele az előrehozott választásokról. A Gyurcsány féle ámokfutásnak már rég véget kellett volna vetni. A lakosság nagy részének évek óta elege van a szélhámos és tehetetlen miniszterelnökből és ez a szám most meredeken emelkedik. Meg kell nézni egy híradót- minden szétesik. A forint rekord mélyponton, hídépítők tüntetnek a hídon mert nem lettek kifizetve, a francia apa magánnyomozást végez mert a rendőrségünk tehetetlen, mialatt folyamatosan buknak le az MSZp-s SZDSZ-es bűnöző politikusok, Gyurcsány meg hülyeségeket beszél és még mindig nem érti mi történik körülötte (amíg írom a cikket ennyi mindent jön le a hírekből. ) Gyurcsányt lehet hogy orvosi alapon fel lehet menteni, de akik megengedték neki ezt a példátlan pusztítást hogyan számolnak el a népükkel. Minden politikus lehet pszichiátriai eset. A nem cselekvés most már cinkosság.”
 • 19. comet 2009. január 23. 19:00
  „Az ellenzéknek, vagy a nemzetet megszólítani képes politikai erőknek meg kéne keresni a köztársasági elnököt, és egyeztetni vele az előrehozott választásokról. A Gyurcsány féle ámokfutásnak már rég véget kellett volna vetni. A lakosság nagy részének évek óta elege van a szélhámos és tehetetlen miniszterelnökből és ez a szám most meredeken emelkedik. Meg kell nézni egy híradót- minden szétesik. A forint rekord mélyponton, hídépítők tüntetnek a hídon mert nem lettek kifizetve, a francia apa magánnyomozást végez mert a rendőrségünk tehetetlen, mialatt folyamatosan buknak le az MSZp-s SZDSZ-es bűnöző politikusok, Gyurcsány meg hülyeségeket beszél és még mindig nem érti mi történik körülötte (amíg írom a cikket ennyi mindent jön le a hírekből. ) Gyurcsányt lehet hogy orvosi alapon fel lehet menteni, de akik megengedték neki ezt a példátlan pusztítást hogyan számolnak el a népükkel. Minden politikus lehet pszichiátriai eset. A nem cselekvés most már cinkosság.”
 • 18. RepasMargit 2009. január 23. 18:50
  „Na csak beérett a gyümölcs egyes embereknek! Csak a mienk marad éretlen! Nesze neked hirtelen forint leértékelés. Ettől féltem én! A részvények most már gazdát cseréltek, jöhet a további hülyítés! Elogondolkodtató, hogy mi a francért lettek ezek ott mindannyian beválasztva, nem azért, hogy értünk tegyenek valamit? Miért sarcolnak még mindig bennünket, a munkahelyek sorra szűnnek meg, válság címén. Én válság címén kivágnák mindenkit onnan bentről - tisztelet a kivételnek -, mert egyik kutya, másik eb! Még valami: az még nem jutott eszébe a miniszterelnöknek, hogy oda rakja végre az asztalra azt a törvény tervezetet, hogy a multi ne vihesse ki az összes tőkéjét az országból, hanem igen is, ha itt van, akkor gyönyörűen fizesse csak meg az adót, és öt év után ne tudjon innen elpucolni, vagy a vagyonát átruházni másra. Ez még magas. Ott ül a sok közgazdász, és a buksijukat legalább ők dugják már össze, és magyarázzák el a pihent agyúaknak, hogy ez tovább így nem mehet!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vámosok már készülnek a standolás ellenőrzésére

Ellenőrizhetővé és tisztává szeretnék tenni az alkoholokat árusító piacot - ez a napi standolás bevezetésének a célja, nem pedig a vállalkozások ellehetetlenítése - jelentette ki az országos vámparancsnok. Tovább olvasom