Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Gyurcsány: köszönet

a nyugodt többségnek

A miniszterelnök köszönetet mondott a nyugodt, békés többségnek az 1956-os évforduló megünneplésének kapcsán tanúsított magatartása miatt a Parlamentben hétfőn, napirend előtti felszólalásában, amelyről az ellenzék kivonult. „Nehéz heteken vagyunk túl, embert próbáló heteken, a harmadik magyar köztársaság kibírta a próbát, a rend erősebbnek bizonyult a rendetlenségnél, a törvény a törvénytelenségnél, a nyugalom akarása a nyugtalanságnál. Köszönöm Magyarországnak” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, szavait a kormánypárti képviselők tapssal fogadták.

OVB: nem a Zöld Pártnak

Az Országos Választási Bizottság (OVB) elutasította a Zöld Párt valamennyi népszavazási kezdeményezését, mert a párt által feltett kérdéseket nem találta egyértelműnek; a testület egy héttel korábbi ülésén hat, a hétfőin további öt kezdeményezés aláírásgyűjtési ívének hitelesítését tagadta meg. A Fidesz és a KDNP hét népszavazási kezdeményezését várhatóan november 20-án kezdi tárgyalni a testület.

Tudomány és gazdaság

A magyar tudomány és gazdaság szereplői egymásra utaltak, ezért szimbolikus, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és a gazdasági miniszter együtt nyitják meg a Magyar Tudomány Ünnepe 2006 című rendezvénysorozatot – jelentette ki Vizi E. Szilveszter, az akadémia elnöke hétfőn Szegeden. A XXI. században a tudományos élet szereplőinek kötelessége segíteni a gazdaságot, mert a szellemi hozzájárulás minden Magyarországon gyártott terméknél annak magyar profittartamát növeli – mondta a Magyar Tudományos Akadémia elnöke a Magyar Tudomány Ünnepe 2006 című rendezvénysorozat megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatón. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Energiafűvel is lehet fűteni

Füzy Antal zákányszéki gépészmérnök olyan fejlesztéseken dolgozik, amelyek segítségével a… Tovább olvasom