Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 7°C Még több cikk.

Gyurcsány: ˝le fog hullani Viktor csillaga˝

A DK elnöke egy "kudarcba rohanó ország" miniszterelnökének nevezte Orbán Viktort.
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint "a kormányváltó erők" április 6-án le fogják győzni a Fideszt, "le fog hullani Viktor csillaga".

Gyurcsány Ferenc kedden Berettyóújfaluban, több mint 500 fős hallgatósága előtt egy "kudarcba rohanó ország" miniszterelnökének nevezte Orbán Viktort, aki szerinte "szélhámos, nem kicsit, nagyon".

A volt miniszterelnök a lakossági fórumon emlékeztette hallgatóságát Orbán Viktor programjára, amely egy szó: "folytatjuk". A miénk meg két szó: nem engedjük" - tette hozzá nagy tapsot kiváltva a helyi sportcsarnokot megtöltő közönségéből.

Feltette a kérdést, mit akar folytatni a jelenlegi kormányfő. Azt, hogy "elmagányosodtunk, nincs egyetlen igaz barátunk Nyugaton, azt, hogy Magyarországon a választás nem lesz sem szabad, sem egyenlő?" - sorolta a kérdéseit a DK elnöke, aki szerint a választás csak akkor lenne szabad, ha a feltételekről közösen állapodtak volna meg a szereplők.

"Mi olyan országot akarunk, amely hazát, otthont, megélhetést jelent mindenkinek, függetlenül attól, hová született" - jelentette ki a volt miniszterelnök.

"Orbán Viktor ma kőbányában dolgozna, apja sorsát folytatná, ha olyan politikusok vezették volna az országot korábban, mint ő most" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Szerinte a jelenlegi kormányfőnek nincs igaza abban, hogy "soha nem volt ilyen egységes Magyarország". "A nemzet jövőjét egymást tiszteletben tartó, egymást elfogadó, egymással vitatkozó polgári sokaság viszi előre" - hangoztatta.

Gyurcsány Ferenc szerint a magyarok nagy része csalódott a jelenlegi kormányban, ezért kell kormányváltás április 6-án.

A DK elnöke - ahogy fogalmazott - teljes szívéből támogatja Mesterházy Attilát, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy legyőzze Orbán Viktort.

"A kormányváltó erőkről" azt mondta: széles, erős szövetséget úgy sikerült alkotni, hogy senkinek nem kell feladni a meggyőződését.

"Az első lépést a magyar csodához, a szabad, demokratikus csodához, ez a választás nyitja meg" - mondta Gyurcsány Ferenc Berettyóújfaluban, ahol a választók figyelmébe ajánlotta Varju Lászlót, a DK politikusát, "a kormányváltó erők" helyi közös jelöltjét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentés: eddig 250 milliárd forint maradt a családok zsebében

A legtöbb szolgáltató az eddig végrehajtott rezsicsökkentések után is nyereséges volt - mondta Rogán… Tovább olvasom