Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Gyurcsány meghallgatja a minisztert és a rendőrkapitányt

A miniszterelnök szerdán hallgatja meg az igazságügyi minisztert és az országos rendőrfőkapitányt a tatárszentgyörgyi tragédiával kapcsolatban és csak ezután vonja le az esetleges következményeket.
A Tatárszentgyörgyön történtekkel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc elmondta: megrázó és felzaklató, ami történt, azonban nem szabad a konkrét indokok ismerete nélkül kisebbségi ügyet csinálni az esetből. A kormányfő szerdán meghallgatja Draskovics Tibor rendészeti miniszter és Bencze József országos rendőrfőkapitány jelentését az ügyben és csak ezután vonják le az illetékesek, vagy ő maga az esetleges következményeket.

Gyurcsány Ferenc elmondta: nem lát esélyt arra, hogy bármelyik tagállam is kilépjen az eurózónából, viszont mindent megtesz azért, hogy az Unión belül némi könnyítést sikerüljön elérni a zónához való csatlakozás feltételeiben. A kormányfő elmondta: szerinte rövidíteni kellene az euró "előszobájának" tartott ERM II.-es rendszer jelenlegi kétéves hosszán. A miniszterelnök erről levelet is ír az Európai Bizottság és az Európa Tanács, valamint az Unió tagállamok elnökeinek, és a vasárnapi informális EU-csúcson is szóba hozza majd. Gyurcsány Ferenc szerint az euró "védőoltást jelent a válsággal szemben."

Az államcsőddel kapcsolatban Gyurcsány leszögezte: Magyarországnak 40 milliárd eurónyi tartaléka van, és a következő egy évben összesen kevesebb, mint 3 milliárd eurónyi hitelét kell megújítani, így tehát nem fenyegeti államcsőd Magyarországot.

Gyurcsány Ferenc úgy reagált Kövér László a Fidesz választmányi elnökének vasárnapi kijelentésére, hogy "bolond lyukból, bolond szél fúj." A fideszes politikus azt mondta: Gyurcsány Ferenc olyan az országnak, mint az AIDS-vírus. Gyurcsány Ferenc erre reagálva elmondta: "A kormánynak nincs benne az első 50 legfontosabb feladatában, hogy Kövér László alpári és primitív kijelentéseire reagáljon."

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. február 24. 23:10
  „Fogalmazni meg majd én fogok. A következményeket nem vonják le. A tanúságot vonják le. A következmények azok vannak. Azokat nem vonják. Lassan komolyan kezdem hinni hogy valamelyik alsó tagozatos kiscsoportnak kiadják a témát és azok írják meg.”
 • 3. nyomdasz63 2009. február 24. 21:56
  „???meghallgatja???lehallgat/tat/ja???”
 • 2. dodó 2009. február 24. 21:44
  „Szegény drazsé és bencze! Nem elég nekik a sólyom, most még a fletó is?
  Hát lehet így bűnt üldözni...?”
 • 1. radenko 2009. február 24. 19:01
  „Inkább nézzen az emberei körmére mert nem véletlen, hogy egyetlen egy tettest fogtak csak el a tucatból.
  De leginkább kezdje barátján a titkos szolgálati vezetőjén.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barroso szerint Magyarország jó úton halad

Az Európai Bizottság elnöke pozitívan értékelte a magyar kormány döntéseit a gazdasági válság… Tovább olvasom