Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Gyurcsány megköszönte a 4-ei békés megemlékezést

A miniszterelnök megköszönte Magyarországnak, a magyar embereknek és az 1956-os Emlékbizottságnak a november 4-ei megemlékezést. Gyurcsány Ferenc napirend előtti, pár perces parlamenti felszólalásában azt mondta: a békés események a törvényt, a rendet erősítették a törvénytelenséggel és a rendetlenséggel szemben.
Hozzátette: az életnek, a kormányzásnak a különböző évfordulók után folytatódnia kell, a kormány teszi a dolgát. Rövid felszólalására az ellenzék nem reagált, noha a frakcióvezetők benn ültek a teremben, azután is, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői kivonultak..

Utána Podolák György szocialista képviselő is az elmúlt hetek utcai eseményeiről szólt: az ellenzék szemére vetette, hogy a 23-i tüntetések áldozatairól beszél, de a rend védelmében megsérült 300 rendőrről nem, és alaptalanul állítja szerinte az ellenzék, hogy a rendfenntartók tolták rá a rendbontókat a Fidesz-tüntetésre 23-án. A képviselő így minősítette a legnagyobb ellenzéki párt politikusait:

- Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Semjén Zsolt és még sorolhatnám, leginkább ők azok Tisztelt Ház, akikből összeállítható a hazug politikai provokátorok tablója.

Semjén Zsolt kereszténydemokrata frakcióvezető szeretett volna erre válaszolni, de napirend előtt ezt csak a többség hozzájárulásával tehette volna. A Ház azonban háromszor is határozatképtelennek bizonyult, pedig a szükségesnél sokkal több képviselő jelenlétét mutatta az elektronikus rendszer.

Semjén helyettese, Harrach Péter korábban bejelentett felszólalásában a kormány és az ellenzék közötti együtt működést szükségesnek, sőt kutyakötelességnek nevezte, de szerinte Gyurcsány Ferenc nem tud kormányozni.

- Az együttműködés csak akkor hatékony, ha kormányzásra és együttműködésre alkalmas miniszterelnök vezeti az országot, akit valóban érdekel társadalmi csoportok véleménye és képes még arra is, hogy az ellenzéki kezdeményezéseknek legalább a 10 százalékát elfogadja és ne söpörje le az asztalról – így Harrach Péter.

Az Országgyűlés délután dönt a prémiumévek program kiterjesztéséről és a légi közlekedésről szóló törvény módosításáról. A képviselők ezen kívül tárgyalnak a társadalombiztosítási nyugellátásról, és folytatódik a kormány egészségügyi törvényjavaslatainak vitája is.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 perc krónikája

27. p: Szabó T. remek ütemben ugratta ki a Pintér mögül kibújó Cigant, aki rávezette a labdát a… Tovább olvasom