Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Gyurcsány nem enged

Kedden a parlamentben Koszorús László (Fidesz) helytelen magatartásnak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc azt mondta a munkaadóknak, menjenek inkább Szlovákiába. A miniszterelnök válaszában közölte: „Soha nem fogok engedni annak a zsarolásnak, hogy valaki azzal fenyegesse Magyarországot, ha neki itt kötelességei vannak, akkor el fog menni.” „Mindenki tegye bele a magáét a kötelességek közé” – hangsúlyozta a kormányfő.

PDSZ-bizonyítvány

az oktatási tárcának


A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint az oktatási tárca választások előtti teljesítménye felzárkóztatásra szorul, több szempontból elégtelen – értékelte Kerpen Gábor elnök kedden Budapesten a minisztérium 2005/2006-os tanévi teljesítményét. A PDSZ vezetője kifejtette: a szaktárcának az oktatásért és az oktatásban dolgozók anyagi megbecsüléséért való kiállása elégtelen, felzárkóztatásra szorul. A szakszervezeti vezető a tárca kommunikációs készségét gyengén megfeleltnek értékelte, az integrált oktatás elmélete megfelelt, de a gyakorlatban elégtelen.

Új megyés püspökök

Veres András egri segédpüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárát szombathelyi, Kiss-Rigó László esztergom-budapesti segédpüspököt szeged-csanádi megyés püspökké nevezte ki a pápa – közölte kedden a magyarországi Apostoli Nunciatúra. A közlemény szerint XVI. Benedek pápa előzőleg elfogadta Konkoly István lemondását a szombathelyi egyházmegye lelkipásztori kormányzása alól, továbbá Gyulay Endre lemondását a szeged-csanádi egyházmegye lelkipásztori kormányzása alól.

Felfüggesztett Princznek

A 35 milliárdos hűtlen kezeléssel vádolt Princz Gábornak és társainak a Fővárosi Bíróságon a Postabank-ügy büntetőperének keddi tárgyalásán azt javasolták, hogy a vádlottakra felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a bíróság. Az ügyész vádbeszédében nyomatékos enyhítő körülményként azt hozta fel, hogy a bűncselekmények elkövetése óta egy évtized telt el, továbbá a vádlottak büntetlen előéletűek. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron a hőmérséklettel együtt a balesetek száma is nő

Strand, játszótér, meggyfa és autó – a nyári balesetek és fertőzések elsődleges okozói.… Tovább olvasom