Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Gyurcsány: nem kell

erőszaktól tartani

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a március 15-i nemzeti ünnep alkalmával politikai feszültséggel lehet számolni, de az erőszak kirobbanásától nem kell tartani, mint attól sokan félnek – közölte kedden a Dow Jones hírügynökség budapesti tudósítója, aki részt vett a kormányfő és a Budapesten akkreditált külföldi újságírók találkozóján. „Politikai feszültség és aggodalom lesz, de nem hiszem, hogy erőszak is lenne” – mondta Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök hozzátette, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz ugyanakkor kockáztat azzal, hogy a tavaly októberi budapesti zavargások színhelyére hirdetett nagygyűlést.

Szülőföld Alap

Gyurcsány Ferenc kormányfő vezetésével, hazai és határon túli magyar politikusok részvételével megtartották a Szülőföld Alap Regionális Egyeztető Fórumának alakuló ülését kedden a Parlamentben – közölte az ülés után Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára. A fórumot létrehozó alakuló ülésen véglegesítették a 2007. évi támogatási célokra és legfontosabb feladatokra beérkezett ajánlásokat, meghatározták a 2007. évi pályázat útján elnyerhető támogatásrész mértékét, valamint kialakították az egységes támogatási elveket – mondta el a sajtót tájékoztató szakállamtitkár.

Debreceni lakástűz

Újabb család kért segítséget az elhelyezéshez a debreceni lakástűzben érintett lakók közül – közölte Pajna Zoltán alpolgármester kedden este. Emlékeztetett rá, hogy korábban két családot helyezett el szállodában az önkormányzat. Kedden viszont újabb család jelezte, hogy hosszabb távon elhelyezési segítséget kér – tette hozzá. Beszámolt arról is, hogy a statikai vizsgálat az egyik lakásban a tartófal károsodását állapította meg. A vizsgálat szerint közvetlenül a tűzfészek feletti lakásban porlik a betonfal. Emiatt az Építésügyi Műszaki Intézet (ÉMI) vizsgálatát rendelték el annak megállapítására, hogy nem életveszélyes-e a lakás. Az érintett 44 lakásból jelenleg egyikbe sem költözhettek még be a lakók. A lakásokban nincs fűtés, nincs gáz-, víz- és villanyszolgáltatás sem. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi átszervezés

A csornai és kapuvári múzeumok szakemberei, muzeológusai a megyei döntés nyomán nem maradnak… Tovább olvasom