Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Gyurcsány: nem lesz ellenzéki áttörés október 12-én

Továbbra is narancssárga lesz az ország nagyobbik része - mondta a DK elnöke.
Nem vár ellenzéki áttörést az önkormányzati választásokon a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc egy keddi választási gyűlést megelőző rögtönzött sajtótájékoztatón, Békéscsabán azt mondta, hogy nem lesz áttörés, október 12-én, amikor majd ott ülnek a tévék előtt, továbbra is narancssárga lesz az ország nagyobbik része.

"De jó néhány olyan helyen, ahol eddig a Fidesz adta a kerületi vezetőt Budapesten, a város vezetőjét vidéken, nyerhetünk. Csak ott győzünk, ahol összefogtunk. Nem azért mert én azt szeretném, (...) hanem azért, mert a diktatúra, az önkény és a szabadság között nincsen félút" - tette hozzá a DK elnöke, aki Velkey Gábor, a baloldali-liberális ellenzék közös békéscsabai polgármester-jelöltje mellett korteskedett.

A volt miniszterelnök szerint egy választásnak mindig van helyi és országos tétje. Mint mondta, ezek itt Békéscsabán nem állnak messze egymástól.

Lesznek-e a demokráciának, a szabadságnak kis szigetei? Olyan világ, ahol nem a miniszterelnök, a polgármester mondja meg, hogy milyenek az emberek, hanem fordítva - mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: Orbán Viktor kormányfővel szemben a liberális demokráciában hisz.

A polgármesterjelölt szerint, aki az SZDSZ színeiben már volt országgyűlési képviselő és Békéscsabán alpolgármester, kulcskérdés lesz, hogyan fognak önkormányozni. Velkey Gábor a társadalmi és gazdasági partnerekkel való kapcsolattartás fontosságát hangsúlyozta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ keddi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a szeptember 16-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom