Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Gyurcsány: Orbánnak menni kell, de még egy kicsit maradjon

Nem látszik olyan kormányzati erő, amely az Orbán utáni időkre stabilitást és prosperitást tudna hozni - írta a volt kormányfő szerdai Facebook-bejegyzésében.
Gyurcsány Ferenc szerint "nagy baj lenne, ha holnap összeomlana a kormány", nem azért, mert jól végzi a dolgát, hanem mert "egyelőre se közel, se távol nem látszik olyan kormányzati erő, amely az Orbán utáni időkre stabilitást és prosperitást tudna hozni".

Orbánnak menni kell, de még egy kicsit maradjon - írta a volt kormányfő szerdai Facebook-bejegyzésében.

A Demokratikus Koalíció (DK) vezetője úgy látja, a mai magyar ellenzék - idesorolva a DK-t is - "politikai, morális, emberi, szervezeti értelemben szétforgácsolt, belső viszonyait a sokfajta bizalmatlanság, előítéletesség, túlérzékenység jellemzi". A demokratikus ellenzék szervezetei, pártjai, személyiségei alig-alig beszélnek egymással, energiájuk jelentős részét az egymással szembeni rivalizálás, lábtaposó tolakodás köti le, ugyanakkor nem rendelkezünk közös programmal arra, hogy mi következzen Orbán után - fogalmaz.

Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzéknek egyrészt fokoznia kell a nyomást az Orbán-kormányon annak érdekében, hogy változtasson politikai irányvonalán, vagy ha arra nem képes, akkor távozzon, emellett fel kell gyorsítania az általa nyújtott alternatíva kidolgozását és a választóknak történő bemutatását.

Gyurcsány Ferenc bejegyzésében valószínűnek nevezi, hogy "ha egyáltalán, akkor valamilyen koalíció léphet majd Orbánék helyére", de - mint írja - nem leváltani lesz nehéz Orbán Viktort, hanem kormányozni.

Olvasóink írták

 • 4. balraat 2012. január 11. 13:09
  „Jöjjön Bajnai!!!!”
 • 3. LukSzusz 2012. január 11. 12:34
  „Fercsikém,elfelejtetted hogy amikor megbuktál aranyos párttársaid hónapokig nemtalálták utódodat?
  Már a neten lehetett pályázni a miniszterelnökségért.Most osztod az észt,vagy te is találkoztál a hitgyülibe mindenható Sanyi bácsival aki saját bevallása szerint akkor tisztult meg amikor találkozott a teremtőjével,ill.annak fiával??”
 • 2. bánki 2012. január 11. 12:28
  „Ez a Gy.F. ugyan az aki, TAKARODJ és vidd az összes haverod ?”
 • 1. jozko 2012. január 11. 12:02
  „Nocsak!
  Kezdik észrevenni, hogy túllőttek a célon?
  Nem is kicsit - nagyon!

  Már a nemzetközi sajtó bevonásával is folytatott botrányparádé sokat árt/ott az országnak, de túléli.
  Mint ahogyan a kormányzó párt és a Miniszterelnök is.

  Viszont egyeseknek előbb utóbb felelni kell a hazaárulásért.
  Netán a gazdaságunkat károsító spekulációért is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Médiatanács beszélne Kroesékkal, mielőtt nekiesnek a magyar médiaszabályozásnak

Az NMHH Médiatanácsa kész szakmai konzultációt folytatni az EB sajtószabadsággal foglalkozó munkacsoportjával. Tovább olvasom