Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Gyurcsány stratégiája: Megegyezés

A miniszterelnök bevezetője szerint a Megegyezés "javaslat Magyarországnak arra, hogy merre menjen a következő években.
A Népszabadság szerdán fizetett hirdetésben teszi közzé Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a Magyar Szocialista Párt elnöke, "Megegyezés" című írását - írja a Népszabadság. A miniszterelnök bevezetője szerint a Megegyezés "javaslat Magyarországnak arra, hogy merre menjen a következő években. Cselekvést szolgáló terv, de több annál."

Gyurcsány Ferenc kedden várhatóan késő estébe nyúló zárt ülésen ismerteti pártja parlamenti frakciójával a következő időszakra vonatkozó stratégiai terveit. A lap szerint bár a képviselőcsoport és a kormány kapcsolata nem mindig felhőtlen, most várhatóan egységesen támogatják majd a miniszterelnök elképzeléseit.

Olvasóink írták

 • 13. k 2008. augusztus 26. 23:18
  „"A miniszterelnök bevezetője szerint a Megegyezés "javaslat Magyarországnak arra, hogy merre menjen a következő években."
  Talán lemond a Feri!?:D”
 • 12. Kolompar Rómeó 2008. augusztus 26. 16:13
  „11. hozzászólás glecke 2008.08.26 14:15

  Így van.

  Ott van pl. a 200millás honlap, azon is le lehetett volna adni az igehirdetést. Ha már százszoros áron csináltak egy sz@rt, akkor használják is valamire.”
 • 11. glecke 2008. augusztus 26. 14:15
  „No lám, nemcsak nekem szúrt szemet az ominózus mondat, glecke 2008.08.26 09:23:
  "Az ügyben az alábbi kérdéseket intézte Cser-Palkovics András Kiss Péter kancelláriaminiszterhez:
  - Mennyibe kerül, és ki fizeti Gyurcsány Ferencnek a Népszabadságban fizetett hirdetésként megjelenő Megegyezés című mellékletét?
  - Amennyiben a melléklet megjelentetése közpénzből történik, úgy helyesnek tartja-e ezt Ön?
  - Mi az oka annak, hogy Gyurcsány Ferenc nem az erre nyitva álló -
  és egyébként külön pénzbe nem kerülő - lehetőségeket kihasználva az Országgyűlés plenáris ülésén vagy egy kormányszóvivői tájékoztatón hozza nyilvánosságra az ország válságos helyzetével kapcsolatos gondolatait?
  - Helyesnek tartja-e Ön, hogy az egypárti kisebbségi kormány, valamint a Magyar Szocialista Párt kommunikációja és propagandája mára összemosódott?"

  Tényleg, ki fizeti az újabb hazugságrohamát ennek a standard-szociopatának?”
 • 10. felelősség nuku 2008. augusztus 26. 12:40
  „Az MSZP (SZDSZ) eddig is egységesen felhőtlenül támogatták Ferit. De mi lesz a luxusbörtönökben fennmaradó üres helyekkel?”
 • 9. tapsi 2008. augusztus 26. 09:32
  „Ez érdekes. Aláírások az előrehozott MSZP-tisztújításért, most párton belüli parola... Ők sem tudják? Vagy Gyurcsány a párton belül akar megegyezni? Jó lenne, ha eldöntené a tisztelt anti-szocialista párt, hogy mit szeretne...”
 • 8. glecke 2008. augusztus 26. 09:23
  „Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a fizetett hirdetésként (?) megjelenő "Megegyezés" című írás hány %-a szól a Fideszről, Orbánról, a fasisztákról, és a nácikról. Amúgy kivel akar Gyurcsány megegyezni??? Azt hittem a választások arra valók, hogy akkor egyezkedjünk, de akkor csak hazudozás volt. A legjobbat akkor tennék, ha elhúznának a francba!”
 • 7. zweistein 2008. augusztus 26. 09:18
  „A zoom. hu alapján:
  "Daróczi: soha nem mondtuk
  2008. augusztus 25 - 16:17
  Június végén sikeres, konstruktív, jó hangulatú Fodor-Gyurcsány találkozóról szólt a fáma. Mindkét fél elégedetten nyilatkozta: megállapodtak a menetrendben. Már akkor is furcsának tűnt, hogy a kétórás tanácskozás után ennyit sikerült domborítaniuk. Ráadásul menetrend ide vagy oda, egyelőre nincs cselekvési terv.

  Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Fodor Gábor az SZDSZ vezetője a június 24-ei megbeszélésük után közösen tartott sajtótájékoztatót. A kormányfő akkor az MTI tudósítása szerint azt mondta, megállapodtak, hogy a tárgyalások két lépcsőben zajlanak majd: nyáron a következő két évre vonatkozó kormányzati politikai stratégia főbb irányairól egyeztetnek a párt legfelsőbb vezetői, majd ezeket a szakpolitikusok törvényhozási kezdeményezésekre váltják.

  Ezt a mondatot a többség úgy értelmezte, hogy a kormány augusztus elején előáll cselekvési tervének 1.0-ás verziójával, amelyet ismertet reménybeli támogatójával, az SZDSZ-szel is.

  A nyilatkozatokból ítélve azonban nem biztos, hogy már megszületett a grandiózus terv, hiszen Fodor Gábor nemrég úgy fogalmazott: a kormány nem tartotta be ígéretét, mert sem augusztus elejéig, sem azóta nem tette le az asztalra átfogó cselekvési programját.

  A sajtóban ugyan megjelentek olyan hírek, hogy az SZDSZ és az MSZP megállapodott egy augusztus 25-ei találkozóban, ezt azonban mindkét fél cáfolta. A cáfolatról viszont elfelejtették Kóka Jánost, a liberálisok frakcióvezetőjét értesíteni, ugyanis az MTI által augusztus 23-án közzétett interjújában Kóka még azt mondta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök várhatóan augusztus 25-én, hétfőn hozza nyilvánosságra terveit. Ez azért sokat sejtet a liberális párton belüli viszonyokról is.

  A Zoom megkereste Daróczi Dávid kormányszóvivőt, hogy tisztázza, ki mit ígért és mikor, milyen egyeztetések lesznek. A szóvivő kijelentette: soha nem mondták, hogy augusztus 25-én mutatják be az új programot, az SZDSZ-szel való egyeztetésnek pedig még nincs időpontja. (...)"

  Erre mondom, hülyének néznek mindenkit!!!!
  Ja, hol a Tudás, Munka, Új Tulajdonosi Program????
  Csak azt nem tudom, kik azok akik még ebben a tehetetlen, legfeljebb nációs-fasisztázós társaságban bármennyire is megbíznak.”
 • 6. altus 2008. augusztus 26. 08:55
  „Merre menjen a következő években? Megmondom én: az MSZP-vel együtt lépjenek le!”
 • 5. zweistein 2008. augusztus 26. 08:52
  „Hányadik már ez?? 25-én nem kellett volna már komplett programmal az SZDSZ elé állni?? Na de Daróczi nem tud semmiről! Megint hülyének néznek mindenkit. Börtönbe a bűnözőkkel!!”
 • 4. kekecke 2008. augusztus 26. 08:42
  „megyünk valamerre ? szakadékba zuhanni szokás , nem ?”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 26. 08:39
  „Ezen rovid cikk alapjan ez megint csak a szokasos finggal festett tojas. A hirdetest nem olvastam.”
 • 2. tora 2008. augusztus 26. 08:08
  „"Megyegyezés"? Mi az?”
 • 1. trainman 2008. augusztus 26. 08:04
  „A Nép stratégiája:Gyurcsány takarodj!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármester szerint felgyújtották a Balaton Szállót

Ruzsics Ferenc, Kesztely polgármestere szerint felgyújtották a 3 éve nem használt Balaton Szállót,… Tovább olvasom