Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Gyurcsány: szeretném, ha feljelentenének!

Az MSZP pénzügyi támogatásával kapcsolatban elhangzott mondata miatt kéri ezt.
Gyurcsány Ferenc azt mondta, szeretné, ha feljelentenék az MSZP pénzügyi támogatásával kapcsolatban elhangzott mondata miatt, mert úgy véli, akkor talán közelebb lehetne jutni a valósághoz a kampányfinanszírozás ügyében.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, az MSZP egykori vezetője erről péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt egy hétfői pódiumbeszélgetésen tett kijelentése kapcsán. Akkor az MSZP finanszírozására utalva azt mondta: "én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon, ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk".

Gyurcsány Ferenc pénteken a Kossuth Rádióban azt mondta: "világos volt, hogy 386 millió forintból nem lehet kampányt csinálni". A nagy pártok sok milliárd forintot költenek a kampányra - tette hozzá a DK elnöke, hozzátéve, ezek "homályos eredetű pénzek", amelyekről nem készültek hivatalos elszámolások.

A volt kormányfő azt mondta: nem tudják, hogy ez bűncselekmény-e, de az biztos, hogy sértette a pártok finanszírozásának "alapszabályát". Mindezt azonban Gyurcsány Ferenc szerint rajta kívül soha senki nem akarta vizsgálni. Ő szerette volna elérni, hogy ebben rendet tegyenek, de a nagy pártok közül ebben csak az MSZP lett volna partner, a Fidesz nem - mondta.
Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva kijelentette: szeretné, ha feljelentenék. "Ez lenne a legjobb, ami történhet egy ilyen ügyben" - fogalmazott, kifejtve: egy bírósági eljárásban a tanúk igazmondásra vannak kötelezve, és így talán "közelebb jutnának a valósághoz". Szerinte "ennek nem örülne a mai kormánypárt".

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. florian72 2013. október 18. 19:24
  „14. csmano 2013.10.18. 13:42
  Így van Gyurcsány csak megint megmondta az igazat .”
 • 21. butagyerek 2013. október 18. 19:14
  „Vajon miért nem jelentik fel?”
 • 20. mivan? 2013. október 18. 18:51
  „Ez a <moderálva> bizonyos időközönként rossz döntéseket hoz. Legutóbb is úgy 2006 táján elfelejtett lemondani... Aztán lassan nagyon lassan visszaküzdötte magát úgy ahogy. És most megint egy Ön tökön szúrás?? Nincs ennek tanácsadója?? Egyedül ekkora <moderálva>???”
 • 19. Figyelő 2013. október 18. 17:48
  „Menjen be az ügyészségre és mondja el, azt amit tud!
  Egyébként is, mint képviselőnek kutya kötelessége megtenni ha bűncselekmény vagy annak gyanúja a tudomására jut!
  nem más ez a Gyurcsánytól mint egy újfajta kampány fogás!
  Játszaná a mártírt!”
 • 18. fenyő 2013. október 18. 16:38
  „..."egy bírósági eljárásban a tanúk igazmondásra vannak kötelezve." Hogy-hogy most jött rá?
  MSZP pártfinanszírozásáról: ... honnan jött a pénz, jobb, ha nem tudunk róla.
  Balatonőszöd: ..trükkök százait alkalmaztuk, amiről nektek nem kell tudnotok. Még mi minden lehet, amiről csak a nagy titokgazda tud. Elköveti, utólag jópofán kifecsegi, amit jónak lát, amit nem, arra nem emlékszik. ! - mert hogy ő őszinte !
  Szanyi kapitánynak adok igazat( most - ebben ):Csillag, vagy a Lipót, és a másik volt pártársának( talán Gúr N.? ): Gy.F. kezdettől fogva hülyeségeket beszél. Milyen alakulatot alkottak ezek ? Ők kormányoztak, vagy csak " úgy tettek, mintha kormányoztak volna." Na, és most újra megpróbálnák, igaz most már külön-külön. Egyszerűen elképesztő !”
 • 17. x 2013. október 18. 16:36
  „16. keletaru, elvileg nem azért, hogy ne függjenek a "felső tízezer" egyes tagjainak kénye-kedvétől?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Party_subsidies”
 • 16. keletaru 2013. október 18. 15:28
  „Sosem értettem miért kell vagyonokkal a pártokat finanszírozni ADÓ-fizetők pénzéből ..........”
 • 15. csonakos 2013. október 18. 14:05
  „11. achilleus 2013.10.18. 12:59
  Egyet értünk! Kilóg a lóláb! Egy séretett ember szerepelni akar mindenképp!”
 • 14. csmano 2013. október 18. 13:42
  „Egy bátor Fideszes se meri feljelenteni, mert buknának ők is, de lehet hogy nagyobbat mint az mszp. Szinte minden választáson a felmérések szerint sokszorosát költik az engedélyezett összegnek, de ez lesz most is, nem véletlenül töröltette el OV, hogy nem kell a pártoknak elszámolni a választási költségvetéssel.”
 • 13. queenmargareth1 2013. október 18. 13:21
  „TÚL SOKAT TUDNAK EZEK EGYMÁSRÓL, NYUGODTAN KIJELENTHETI, MERT VINNE MINDENKIT MAGÁVAL...bocs, megint beragadt...
  inkább a jövővel törődne ő is vagy valaki...”
 • 12. x 2013. október 18. 13:12
  „11. achilleus "... csonakos ..., nem egészen egyértelmű, hogy szerinted mit is nem kell kommentálni. ..."
  - Falra hányt borsó! Egyértelmű nála csak az, hogy hogy az MSZ(M)P-t és "Botka-Laci"-t nem engedné bírálni.
  Lásd
  http://www.delmagyar.hu/forum/botka_mar_megint_kamuzott/26/2003571/?action=kifejt
  és
  http://www.delmagyar.hu/forum/mit_kaptal_ma_gyurcsanyi_ferenctol/32/2003823/?action=kifejt
  illetve
  Délmagyar-szerte mindenhol. Szerencsére kontraproduktív az igyekezete, mindenkit elrettent vele. :D”
 • 11. achilleus 2013. október 18. 12:59
  „7. csonakos 2013.10.18. 11:53
  Én azért mégis kommentálom, mert nem egészen egyértelmű, hogy szerinted mit is nem kell kommentálni. Az ÁSZ a neki a pártok által beterjesztett papírokból dolgozik. És melyik az a párt, amelyik nem a pártfinanszírozási törvény által előírt számoknak nem megfelelő adatokat ad be? A lepapírozásban (papírmunkában) azért már kellő jártasságra tettek szert. Az ÁSZ pedig nem hatóság, hogy nyomozzon. Ugyanakkor, az elmúlt választások alatt is működtettek egyes kisebb pártok kampánypénzszámlálókat, ezek is, és a becslések alapján is egyértelmű, hogy különösen a nagyobb pártok (a Fidesz is) jócskán át kellett hogy lépjék a megengedett pár száz milliós törvényi maximumot. A becslések 3-5 milliárd körül szórnak. Gyurcsány meglebbentette egy kicsit a függönyt, mégpedig ott, ahol saját tapasztalatai lehetnek, de ettől függetlenül az átlátható párt- (és kampány)finanszírozás ügye, messzemenően nincs megoldva. Mondom ezt az ÁSZ jelentés megállapításától függetlenül. Ha arra gondoltál, hogy azért nincs komment, mert annyira egyértelműen kilóg a lóláb, hogy ahhoz nincs mit hozzátenni, akkor a fentiek lényegében az egyetértésem kibontását jelentik. Ha viszont azért nincs komment, mert minden rendben - értsd nincsenek tisztázatlan pénzek -, mert ezt az ÁSZ is megmondta, akkor a fentieket tekintsd szerény ellenvetésnek.”
 • 10. szatyi 2013. október 18. 12:36
  „"3. igazságkereső 2013.10.18. 11:07 "

  Ilyen dumát már lenyomtál a Lázár-cikknél is! Nem kellene már egy frissítést kérned a pártközpontból?”
 • 9. Pirát 2013. október 18. 12:07
  „A pápaszemes pojáca annak örül hogy foglalkoz(ná)nak vele...mivel egyébként csak a bagzó kutyát érdekli...”
 • 8. x 2013. október 18. 11:57
  „4. csonakos, azt írtad: Lehet, Orbánhoz pártolt? Mindenesetre egyelőre neki "dolgozik".
  - Aki nem velünk - az MSZ(M)P-vel -, az ellenünk? Nem kimondottan a krisztusi felfogás!
  Lásd
  http://www.delmagyar.hu/forum/napi_evangelium/22/2003628/?action=kifejt
  és
  http://www.delmagyar.hu/forum/mit_kaptal_ma_orban_viktortol/32/2003671/?action=kifejt
  ahol szintén
  "nyüszítesz az aggodalomtól, hogy a szétforgácsolt ellenzék semmire sem fogja vinni a választásokon."”
 • 7. csonakos 2013. október 18. 11:53
  „Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint az MSZP 2009-ben és 2010-ben kizárólag a párttörvényben engedélyezett módon gazdálkodott, meg nem engedett forrásból nem fogadott el hozzájárulást - tájékoztatta az ÁSZ csütörtökön az MTI-t.
  Nem kell kommentálni!”
 • 6. achilleus 2013. október 18. 11:34
  „"ennek nem örülne a mai kormánypárt"

  - Ebben az a legfurcsább, hogy az mszp-hez érkezett pénzek eredetéről, "jobb ha nem tudnak" a pártrendezvényén részt vevők, ugyanis előtte arról beszélt, hogy a párt elnökeként volt tanúja bizonyos pénzmozgásoknak (amelyek többsége nem Amerikából jött). Miért éppen a kormánypártnak kellene "nem örülnie", ha az mszp-hez érkezett pénzek nem tisztázott eredete miatt folyna ellene eljárás? Különben is, jelentse fel saját magát, ha már a megvádolt pártja erre nem hajlandó. Vádlottként viszont nincs igazmondásra kötelezve, de legalábbis nem kell kibontania az igazság minden részletét, mehet a cirkusz, például a bíróság és ügyészség lefidencbérencezése. Vagy, kínos kérdések esetében megjátszhatja a nem emlékszem (hogy mondtam-e, hogy ott voltam-e, hogy hová tettem) bevett gyakorlatát.”
 • 5. jozkó 2013. október 18. 11:19
  „"Szeretném, ha feljelentenének"
  Ez valami perverzió nála?
  Végül is - ügyes!
  A "másság" ugyanis nem büntethető!”
 • 4. csonakos 2013. október 18. 11:10
  „A negatív reklám is reklám! No, ez most az! Sértődött ember cselekszik hasonlatosan ha tehetetlenséget érez magában. Lehet, Orbánhoz pártolt? Mindenesetre egyelőre neki "dolgozik".”
 • 3. igazságkereső 2013. október 18. 11:07
  „Meddig engednek még teret Gyurcsány Ferenc "össznépi" bohóckodásának, amikor társaival együtt bedöntötte majd az egész országot és engedte a bankok indexálási trükkjeit?! Mikor jön már végre arra rá a magyar sajtó,hogy izolálni kellene Őr és társait, miként lehetséges, hogy egy egész országot tönkretevő "politikus" és tettestársai továbbra is a sajtó kegyeit élvezi, élvezik, miközben "áldásos" tevékenysége, tevékenységei eredményeként emberek, családok tíz-és százezrei veszítették el lakásaikat, házaikat, munkaeszközként is használt autóikat, csak azért, hogy a bankárok igen tisztességtelen haszonra tegyenek szert Magyarországon az általuk kreált banki indexálási trükk alkalmazásával?!Ismerik-e a magyar sajtó munkatársai a bankok indexálási trükkjeinek súlyos következményeit?! Meddig tudják az írott és elektronikus sajtó munkatársai arcpirulás nélkül elviselni ennek az embernek és társainak gátlástalanságait reklámozni, sztárolni?!!!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Indiában: Magyarországon lehet a legalacsonyabb az áramár az EU-ba

Magyarországon jelenleg a háztartások energiaárai csökkennek, de a kormány szeretné, ha később az… Tovább olvasom