Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Gyurcsány: szombaton legyen a Nemzeti csúcs

A miniszterelnök azt kezdeményezi, hogy szombaton legyen a Nemzeti csúcs, amellyel Magyarország és a magyar belpolitika meg tudja mutatni a külvilágnak, hogy a viták ellenére a válság kivédésében egységes tud lenni - jelentette ki Gyurcsány Ferenc hétfőn a parlamentben napirend előtti felszólalásában.
A kormányfő szerint a találkozón 2009-re széles társadalmi és gazdasági megállapodást kell kötnie a pártoknak, a közjogi méltóságoknak és a pénzügyi vezetőknek a jövő évi jövedelem- és bérügyekről, valamint a költségvetési- és adókérdésekről.

A miniszterelnök beszéde alatt 2006 októbere 9-e - majdnem pontosan két év - óta először nem vonult ki a Fidesz és a KDNP frakciója. Erre az MSZP frakciója kérte meg a két képviselőcsoportot a kialakult pénzügyi válság miatt.

Gyurcsány Ferenc felszólalásában megerősítette: az azonnali lépéseket a kormány megtette, az első támadást kivédte, azonban van még teendő. Gyurcsány szerint meg kell határozni először a következő egy év teendőit, majd a közép- és hosszútávú intézkedéseket.

A kormányfő úgy véli: ennek lehet kiváló helyszíne a Nemzeti csúcs szombaton, ahol a következő év teendői mellett a kormány nyitott a középtávú együttműködésre is. Gyurcsány szerint a nyugdíjrendszer kihívásai, az euró bevezetésének menetrendje, a pártfinanszírozás, vagy az oktatási rendszer változásai lehetnek azok a kérdések, melyekben megegyezhetnek a parlamenti pártok a Nemzeti csúcs egyéb résztvevőivel.

Olvasóink írták

 • 12. sevenof9 2008. október 14. 02:35
  „zsido unnepen tanacskozni? ejnye...”
 • 11. 1 embernek jól jött 2008. október 13. 23:08
  „Ebbe az országba 1 embernek jött jól ez a nagy gazdasági válság..!!!
  (mint halottnak a csók)”
 • 10. volt anonym 2008. október 13. 22:52
  „Kedves nickboy !
  Régen találkoztunk !Annyit megjegyeznék,nema"kedves Ferike tehet a világ pézz és gazdasági válságáról. !Az egész világválságért Gyurcsány a hibás ? Ne akarj hülyéretenni bennünket !
  A jobboldal a Fidesszel az élen,nem tett mást,csak gáncsolta programok végrehajtását !Pl.reformok elleni népszavazás,parlamentből kivonulás érdemi ellenzéki vita nélkül,de a manit felvették !Uszító szónoklatok,ellenzéki program bemutatása nélkül.Uszító nagygyűlések,emberek hergelése.Szerintem egy jó ellenzék nem így működik,akik még a parlamentben " lógni fogtok "bekiabálással is ezt teszi. Milyen demokratikus kormány lenne ez, aki nem tűr meg maga
  mellett más pártot ,és nézetet.”
 • 9. Torkosborz 2008. október 13. 21:04
  „Ez a válság most nagyobb károkat tud okozni,mint 10 Gyurcsány a Nemzeti csúcsnak nem politikai,hanem tisztán és csak gazdasági vonatkozásai vannak, ami üzenet a világnak hogy bajban a magyarok összezárnak. Bár sokan ezt kizárólag politikai szemléletből akarják láttatni, nem az! Attól még meg lehet buktatni a gyűlölt diktátort, lehet tovább utálni, de ilyen válság idején semmilyen kormány és kormányfő nem fog megbukni ezt Orbán uratok is tudja,mert a szokásos "semminemteccik" nyilatkozata ellenére közre fog működni!Ha nem így lesz nagyot bukik a király!Viszont olyan hosszúra nyúlik a válság,hogy 2010ig tuti várni kell,míg ezt a tolvajbandát sikerül majd elzavarni, szal higgadtabban skacok a megoldás sokkal egyszerűbb...”
 • 8. nickboy 2008. október 13. 19:33
  „Ohhh........ a kedves Ferike!

  Hát hol volt ez a nagy konszenzus keresés 2006-ban, az u.n. reformok bevezetése idején? Hol volt a nagy egyetértés és összefogás akarás, amikor - a kormányon kívül - minden gazdasági szereplő azt mondta: NEM LESZ EZ ÍGY JÓ! Akkor miért nem volt Nemzeti Csúcs?
  Amikor kedvező volt a nemzetközi gazdaság, nagy volt a pénzbőség, akkor nem kellett közösen fellépni, akkor nem volt kíváncsi a társadalmi szervezetek véleményére? Akkor nem akarta bevonni őket a pénzosztásba?

  Most mikor baj van, most már annyira együttműködő????”
 • 7. palóc 2008. október 13. 19:15
  „Tudjátok miért lesz a csúcs? Mert Feri egyrészt még nem jutott el a csúcsra, másrészt nem tudja, hogy mit kéne csinálni.”
 • 6. nem igazán Gvurcsánypárti 2008. október 13. 19:14
  „cyt!
  Az országgyűlésben a 6 év alatt gyetlen ellenzéki javaslatot sem fogadott el, szavazott meg a kormányoldal. Mély válságba sodorta az országot (bár nem erre esküdtek!!!), 2006-ban Gyurcsány azt mondta, hogy a mindenható meg a kedvező világgazdaság alakulása mentette meg az országot. A mindenható most elhagyta, a világgazdaság rosszul alakult, Gyurcsány meg tehetetlen.
  Most mit vár az ellenzéktől? Ez a tehetetlenség jele, vagy szét akarja kenni a kormány 6 év alatt elkövetett hibáit.
  Ha eddig nem hitt az ellenzék javaslataiban, mi történt, hogy most kíváncsi rájuk ? Vajjon most hallgatni fog a javaslataikra? Megint csak provokál? Az euró bevezetése!!?? Ez az ember álmodik!”
 • 5. csak 1 vélemény 2008. október 13. 18:57
  „....oda se nézzetek,Orbán megváltja a világot !
  Ő a nagy átváltoztató,illuzionista !”
 • 4. cyt, a fideszes fizetett szócső 2008. október 13. 18:47
  „"Ez is mutatja azt, hogy Gy.F. és az MSZP nem érti a helyzetet, nincs SEMMI felelősség érzete, mással sem törődik, mint saját hatalmának konzerválásával."

  Hahaha, ez szóról szóra az amit Jépássy Jobika mondott.”
 • 3. hekaté 2008. október 13. 17:14
  „Jobb későn mint soha - gondolják ők, bár ha tegnap cselekedtek volna, már az is későn lenne.”
 • 2. cyt 2008. október 13. 16:01
  „Minden ilyen akció időveszteséget jelent. Ez is mutatja azt, hogy Gy.F. és az MSZP nem érti a helyzetet, nincs SEMMI felelősség érzete, mással sem törődik, mint saját hatalmának konzerválásával. Ha májusban lemondatták volna béna-kacsa vezérüket, feloszlatták volna az Országgyűlést, ma már egy új, legitim parlamenttel és kormány vehetné fel a harcot a kialakult válsághelyzettel. Sajnos olyannyira ragaszkodik a hatalomhoz a jelenlegi MSZP-SZDSZ duó, hogy KÉPTELEN látni a tornyosuló viharfelhőket, és az egész országot magával rántja a nyomorba. A mai helyzetben ugyanis CSAK azok az országok reménykedhetnek a minél kisebb mértékű tragédia bekövetkeztében, amelyek a lehető legkisebb mértékben hódoltak be a kapzsi globális pénzvilág követeléseinek, amelyek "egészséges" és visszafogott, a nemzeti érdekeket MINDIG szem előtt tartó mértékben privatizáltak, és a lehető legkisebb mértékben váltal a nemzetközi nagytőke "kiszolgáltatottjaivá". Mivel mindezt a liberális gazdaságpolitikát oly eminens mértékben kiszolgáló MSZP-SZDSZ duó csinálta Magyarországon, ezért 100%-ban ők a felelősek a mai helyzetért. Akkor meg ki a fene hiszi el azt ezeknek a pancsereknek és internacionalistáknak, hogy most és ezután a nemzet érdekében szólanak vagy cselekszenek.

  ÉN NEM HISZEM EL EZT, és mindenkit arra kérek, használja már egyszer - legalább a szakadék szélén - a JÓZAN ESZÉT.”
 • 1. hekaté 2008. október 13. 15:18
  „Mire ezek összeülnek, meg egyetértenek, addigra "lecsörög" a válság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonják a jövő évi adó és költségvetési előterjesztést

A kormány visszavonja a jövő évi adó és költségvetési törvényjavaslatokat. A jövő évi büdzsét… Tovább olvasom