Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Gyurcsány világos megállapodást kötne Ficoval

Világos megoldást kell kötnie szombaton a szlovák és a magyar kormánynak, amiben rögzítik, hogy "muszáj nyugalomban, békében élni" - mondta Gyurcsány Ferenc.
A kormányfő elvárja szlovák kollégájától, hogy bemutassa a dunaszerdahelyi futballmérkőzésről készült rendőri jelentést. A miniszterelnök a csütörtöki gazdasági csúcson megismerné a Fidesz 1200 milliárd forintos adócsökkentési tervének részleteit.

"Ezt a történetet le kell játszani" - mondta szerdán a kormányfő. Gyurcsány Ferenc szerint ugyanis természetes elvárás, hogyha a magyar kormány arra kéri szlovák partnerét, hogy az vizsgálja ki a mérkőzésen történteket, akkor a másik fél eleget tesz a kérésnek. A két ország viszonyának rendezésében a nemzeti kisebbségeknek fontos pozitív és összekötő szerepük van - mondta a miniszterelnök. A szombati megállapodásban - a tervek szerint - az is szerepelne, hogy a két ország együttműködik a fejlesztések területén és mindent megtesz, hogy ne egy hangos kisebbség alakítsa a politikát.

A kormányfő beszélt a Fidesz 24 órás ultimátumáról is, amelyben az IMF szerződés részleteinek nyilvánosságra hozatalát követeli az ellenzéki párt. Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a hitelkérelem szövege elolvasható a kormányzati portálon, az IMF a döntést maga hozta nyilvánosságra, a Nemzetközi Valutaalap hitelkondíciói pedig szintén elolvashatók, bár rendszeresen változnak.

A kormányfő beszélt arról is, hogy már a csütörtöki gazdasági csúcson megismerné a Fidesz 1200 milliárd forintos adócsökkentési programját. A miniszterelnök szerint azonban fontos, hogy a programért a készítő vállalja a felelősséget, és az ne veszélyeztesse az ország működőképességét. Gyurcsány Ferenc szerint ugyanis szónokolni könnyebb, mint jó, közgazdaságilag megalapozott megoldást találni.

Olvasóink írták

  • 2. trainman 2008. november 13. 08:42
    „LIAR!”
  • 1. belabacsi 2008. november 12. 21:52
    „öszöd!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tétellopás: biztonsági őr árulta a vizsgakérdéseket?

Pénzért adta el a diákoknak zárthelyi dolgozatok kérdéseit egy biztonsági őr a Pécsi Tudományegyetem… Tovább olvasom